واقعیت NFT

واقعیت‌ NFT چیست؟

واقعیت NFT

واقعیت‌ NFT چیست؟

فهرست مطالب

فهرست

در این مقاله می‌خواهیم واقعیت‌هایی در مورد NFT به شما بگوییم که در هیچ‌جای اینترنت چیزی در مورد آن گفته نشده و با نشان دادن طرح‌های به ظاهر مسخره‌ای و نمایش فروش میلیون دلاری آنها، شما را ترغیب به ساختن یا خرید و فروش NFT می‌کنند بی‌آنکه ذره‌ای از حقیقت پشت پرده آنها گفته شود.

پیش از شروع بهتر است توضیحی کوتاه در مورد وب 3 بدهیم. اینترنت نسل سوم در واقع نسل جدید اینترنت است که دیگر به صورت متمرکز نیست. در اصل اینترنت الان مالک دارد و هر بخش آن متعلق به فرد یا دولتی است و کنترل مرکزی دارد و می‌توان دسترسی حتی یک کشور را به یکباره قطع کرد. اما در نسل بعدی، مالکیت اینترنت به مردم منتقل می‌شود. اینکار از طریق فناوری‌های جدید مانند بلاکچین، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، متاورس، NFT و … انجام می‌پذیرد و تمام ابزارهای اجرا و کنترل آن، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

در نسل‌های قبلی، اینترنت باعث به وجود آمدن تجارت الکترونیک، ایجاد ارتباط اجتماعی نزدیک و … شد. تا پیش از ظهور شبکه‌های اجتماعی، برقراری تماس تلفنی، SMS و ارسال مولتی‌مدیا در اختیار شرکت‌های مخابراتی بود. آن هم با قیمت بالا و کیفیت پایین خدمات. اما به لطف پیشرفت نسل دوم اینترنت، کیفیت روابط اجتماعی بالاتر برود و آن خدمات بی‌کیفیت، به کلی جمع شوند و رقابت شرکت‌های مخابراتی محدود به خدمات اینترنت با کیفیت‌تر شود.

مقدمه‌ای بر نسل سوم اینترنت (وب3)

حال در نسل بعدی اینترنت همه چیز به کلی عوض خواهد شد و اینترنت به اشیا و دنیای اطراف ما منتقل می‌شود و با ظهور هوش مصنوعی، کارها به سرعت بیشتری انجام گرفته و تجزیه و تحلیل دیتا به جای اینکه در سرور مرکزی انجام شود در خود دستگاه توسط هوش مصنوعی انجام می‌شود (نمونه این قضیه مربوط به آیفون 13 هست که در ویدیوی معرفی آیفون 13 در اینجا به آن اشاره شد) و به صورت غیرمتمرکز به دست مردم می‌رسد.

در اینجا ممکن است سوال کنید پس خدمات اینترنت چگونه به دست مردم می‌رسد و چه کسی کنترل این شبکه را برعهده دارد؟ پاسخ: همه افراد. در اصل اینترنت بخش بخش شده و توسعه هر بخش توسط خود کاربران انجام می‌شود. به عنوان مثال، در یک محله، خانه‌ای از محله‌ای دیگر خط اینترنت می‌کشد و به دیگر خانه‌ها می‌دهد.

خانه‌های دیگر به مالک آن خانه، هزینه پرداخت می‌کنند و اگر هر کدام از این خانه‌ها به خانه‌های دیگر اینترنت بدهد، می‌تواند هزینه اندکی در قبال آن دریافت کند و به این ترتیب اینترنت به مالکیت مردم در می‌آید و دیگر شرکت‌های خدمات اینترنتی، وجود نخواهد داشت که بتوانند در مواقع لزوم خدمات خود را قطع یا تغییر دهند.

در حال حاضر خدمات پیام‌رسانی، مدیریت اشتراک ویدیو و سرویس‌های جی‌پی‌اس، وای‌فای، بلوتوث و … در قالب بسترهایی مثل یوتیوب، اسپاتیفای و… استریم تصویر و صدا می‌کنند و این غول‌های بزرگ، مالک تصاویر و فیلم‌هایی هستند که کاربران آنها را به اشتراک گذاشته‌اند و همه مدل تصمیمی به دلخواه در مورد آنها می‌گیرند اما در وب 3، کاربران مالک داده‌های خود هستند و برای اثبات مالکیت توکن‌هایی تعریف شده و این مالکیت را به اثبات می‌رساند و می‌توانند با فروش مالکیت کسب درآمد کنند.

پروتکل‌ها و شرکت‌های جدید مثل هلیوم، فوم، ارکید و… توزیع‌های مناسب که توسط مردم اداره می‌شوند را می‌سازند و جلوی قدرت گرفتن واسطه‌ها را می‌گیرند و به این ترتیب از حقوق و حریم خصوصی تولیدکنندگان محتوا، حفاظت می‌کنند و این آینده‌ای است که حتی با سنگ‌اندازی این مالکان، چه بخواهیم چه نخواهیم اتفاق خواهد افتاد زیرا این خواسته عموم کاربران است و حتی با نقصهای خود که به زودی برطرف می‌شوند و انجام قانون‌گذاری در آینده نزدیک، تحول بزرگی دنیای اینترنت را خواهد گرفت. دو نسل قبلی اینترنت در فاصله 30 سال به اوج خود رسیدند، فکر می‌کنید نسل سوم در چه فاصله زمانی به اوج برسد؟

واقعیت‌های NFT

حال با این مقدمه به سراغ یکی از بخش‌های وب 3 یعنی NFT می‌رویم و شما را با واقعیت‌هایی در مورد آن آشنا می‌کنیم که هیچوقت به شما نمی‌گویند.

NFT حروف ابتدای سه واژهNon Fungible Token به معنی توکن غیرقابل معاوضه است. حالا توکن چیست؟ توکن ارز دیجیتالی است که بستر بلاک‌چین مستقل ندارد. برای همین بر روی بستر بلاک‌چین‌های قدرت‌مندی مثل اتریوم جابجا می‌شود. پس فرق یک ارز دیجیتال (کوین) با توکن در داشتن و نداشتن بلاک‌چین و تفاوت دیگر آن بر خلاف کوین، غیرقابل معاوضه بودن آن است که این غیرقابل معاوضه بودن به معنی این است که NFT اسکناس نیست که مشابه داشته باشد.

هر اثری که NFT می‌شود، منحصر به فرد است و نمی‌توان با مشابه آن معاوضه یا مقایسه کرد. زیرا هر کدام نام سازنده، تاریخ ایجاد، تاریخ فروش و ماهیت فایل دیجیتالی غیریکسان دارد. NFT می‌تواند شامل یک هنر دیجیتال مثل عکاسی یا نقاشی، ویدیو، مدل سه‌بعدی، موسیقی و هر چیز دیجیتال قابل ارزش‌گذاری باشد.

شاید در خبرها، با این تصویر مواجه شده باشید:

واقعیت NFT

این NFT از سری CryptoPunks با قیمت 24.7 میلیون دلار فروخته شد. اما نکته گول زننده اینجاست. افراد زیادی را می‌شناسیم که روزانه در حال تولید چنین تصاویر هستند و در تعجبند که چرا تصاویر تولیدی آنها به زعم اینکه کیفیت بالاتری از این طراحی‌ها دارد یا حتی مشابه این طراحی‌هاست، اما هرگز فروش نمی‌رود؟ شاید در دل خود بگویید این تصویر مسخره چه دارد که با قیمت 24.7 میلیون دلار فروش برود؟

این مساله‌ای است که هرگز به شما نمی‌گویند.

برای اینکه به شما بگوییم چرا چنین اتفاقی می‌افتد این قضیه را در نظر بگیرید اگر یک نقاش معروف مثل پیکاسو در دنیای الان برای شما با خودکار یک نقاشی ساده بکشد تصویری که حتی یک بچه هم بتواند بکشد و زیر آن را امضا کند، شما می‌توانید آن را در یک حراجی به قیمت گزافی بفروشید. بله نکته اینجاست. هزینه‌ای که بابت این NFTهای به ظاهر مسخره پرداخت می‌شود بخاطر آرتیست آنهاست نه فقط خود تصویر.

این نکته‌ای است که هیچوقت به شما نمی‌گویند و با ظاهرسازی و فریب، شما را به این بازار، بدون هیچ دانشی می‌کشانند و شما ندانسته آثار کم ارزش را می‌خرید و دیگر نمی‌توانید آنها را بفروشید زیرا خریداری ندارد. (خریداران واقعی معمولا کلکسیونر NFT هستند) این بلایی است که به سر خیلی‌ها که ندانسته وارد این بازار شدند و هر تصویر پیکسلی مانند اینها را دیدند، خریدند به این امید که می‌توانند آن را به قیمت گزافی بفروشند یا با خلق چنین تصاویری و درج مبالغ بالا، امید به فروش آنها دارند. کلکسیون کردن NFT برای کلکسیونرها، هدف‌های مختلفی دارد.

در اصل از NFT برای شبکه‌هایی مثل متاورس استفاده می‌کنند. مثلا یک مدل سه بعدی خانه‌ای طراحی شده را برای استفاده در متاورس می‌خرند. متاورس دیسنترالند بزرگترین دنیای متاورس حال حاضر است که می‌توانید با خرید NFT، آنها را در این فضای مجازی استفاده کنید. وقتی NFT یک مدل سه‌بعدی خانه را می‌خرید و در متاورس استفاده می‌کنید، خانه شما مشابهی در هیچ جای، متاورس ندارد و منحصر به شماست.

پس در نظر بگیرید تولید NFT برای هنرمندان است و خرید و فروش آن برای کسانی است که این بازار را بشناسند و بتوانند خود را بیزنس‌من آینده این بازار کنند. اگر هنرمند هستید به تقلید از دیگران آثار تولید نکنید و هر آنچه که هنر شماست را به تصویر بکشید و قیمت معقولی برای آن بگذارید و اگر قصد خرید و فروش دارید ابتدا این بازار را بشناسید و روی NFT‌های آینده‌دار سرمایه‌گذاری کنید.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx