تعطیلات نوروز بهترین فرصت برای تماشای فیلمهایی است که یا اشکتان را در میآورند، یا از خنده رودهبُرتان میکنند، یا شما را به دنیایی پر از هیجان و معما میبرند. در ادامه، چند فیلم جذاب ایرانی را معرفی میکنم که میتوانند انتخاب خوبی برای تعطیلات شما باشند.
مردن در آب مطهر (۱۳۹۸)
نوید و جمشید محمودی، برادرانی که در سینما با سابقهای بیش از یک دهه فعالیت دارند، با فیلم «مردن در آب مطهر» تجربهای متفاوت ارائه میدهند.
خلاصه داستان: چند جوان مهاجر افغان قصد دارند به اروپا بروند؛ رونا، دختری که همراه حامد از افغانستان به ایران آمده، از او میخواهد که از دریا هراسی نداشته باشد، ولی ماجرایی ترسناکتر در راه است.
مارموز (۱۳۹۶)
کمال تبریزی با «مارموز»، چهارمین فیلم کمدی خود، داستان مردی به نام قدرت را روایت میکند که بهطور ناگهانی به قهرمان شهر تبدیل شده و آرزوی ورود به مجلس دارد؛ اما گذشته او بر هدفش تأثیر میگذارد. فیلمنامه به قلم آیدین سیارسریع و تهیهکننده توسط جواد نوروزبیگی اجرا شده و موسیقی گروه بمرانی با آهنگ «چیکار کنم برات» به فیلم رنگ ویژهای بخشیده است.
سن پطرزبورگ (۱۳۸۸)
در این اثر به کارگردانی بهروز افخمی، پیمان قاسمخانی فیلمنامهای برای یک کمدی نوشت و فیلم توسط او ساخته شد. داستان درباره دو مرد بیکار به نامهای کریم و فرشاد است که بهطور تصادفی نشانههایی از گنج تزار روسیه پیدا میکنند. با بازی محسن تنابنده و پیمان قاسمخانی، این فیلم به عنوان یکی از بهترین آثار کمدی ایران شناخته میشود.
مهمان مامان (۱۳۸۲)
هجدهمین فیلم بلند داریوش مهرجویی، «مهمان مامان»، یک کمدی درام خانوادگی است که بر اساس کتاب «مهمان مامان» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی ساخته شده است. هوشنگ مرادی کرمانی در نوشتن فیلمنامه به مهرجویی کمک کرده و بازیگرانی نظیر گلاب آدینه، پارسا پیروزفر، امین حیایی و حسین پورشیرازی در آن حضور دارند.
داستان درباره مهمانی سرزدهای است که زوجی تازه عروس و داماد در خانه خانوادهای فقیر برگزار میکنند و همسایگان برای حفظ آبروی صاحبخانه یاری میرسانند.
هامون (۱۳۶۸)
«هامون» یک درام عاشقانه سورئالیستی است که در هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر با کسب شش جایزه از جمله بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول مرد مورد توجه قرار گرفت. بیتا فرهی در این اثر اولین تجربه بازیگری خود را دارد اما بیشتر مخاطبان خسرو شکیبایی را در نقش حمید هامون به یاد میآورند.
فیلم سینمایی «فسیل»
«فسیل» یکی از آثار پرهیاهو و جذاب در ژانر کمدی است که با حضور بهرام افشاری، هادی کاظمی، ایمان صفا، الناز حبیبی و الهه حصاری ساخته شده است. پس از رکود طولانی سینمای ایران، این فیلم از آخر اسفند ۱۴۰۱ و نوروز ۱۴۰۲ به روی پرده رفت و به عنوان یکی از پرفروشترین آثار سال ۱۴۰۲ شناخته شد.
فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم»
در ژانر اجتماعی و درام، «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی و نویسندگی مشترک او با آرین وزیردفتری و آزاد جعفریان ساخته شده است. داستان درباره مردی به نام شکیب است که پس از از دست دادن همسر و پسرش در یک زلزله، هنوز نتوانسته با فاجعه کنار بیاید. در یک تصادف، او با زنی به نام لاله آشنا میشود و بهطور تصادفی جایگزین یک بازیگر در فیلم میگردد.
فیلم سینمایی «غریب»
«غریب» یک اثر فاخر در ژانر جنگی و دفاع مقدس به کارگردانی محمدحسین لطیفی است که داستان شهید محمد بروجردی را روایت میکند. فیلم در دوران شورشها و اعتراضات حزبهای کومله و دموکرات در کردستان ایران (سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹) اتفاق میافتد و در جشنواره فیلم فجر با دریافت جوایز متعدد، مخاطبان به خصوص طرفداران فیلمهای دفاع مقدس را مجذوب خود کرد.
فیلم سینمایی «آهنگ دو نفره»
آهنگ دو نفره در ژانر اجتماعی، کمدی و خانوادگی به کارگردانی آرزو ارزانش و نویسندگی مصطفی زندی ساخته شده است. داستان درباره یک خواننده از خانوادهای ثروتمند است که با استفاده از کتاب قانون، خانواده خود را اخاذی میکند.
فیلم سینمایی «عروس خیابان فرشته» (۱۴۰۲)
«عروس خیابان فرشته» به کارگردانی مهدی خسروی و نویسندگی الهه زارع، داستان خانوادهای مهاجر را روایت میکند که سالها در خانهای واقع در خیابان فرشته زندگی کردهاند؛ اما از آنجایی که خانه متعلق به دایی خانواده است، تصمیم به فروش آن باعث بروز چالشهای جدیدی میشود.
فیلم سینمایی «بعد از رفتن»
این فیلم در ژانر درام و اجتماعی به کارگردانی رضا نجاتی ساخته شده و داستان مردی به نام آرش را روایت میکند که به دلیل مشکلات زندگی ابتدا به کیش مهاجرت میکند و سپس به تهران بازمیگردد. «بعد از رفتن» در جشنواره فیلم فجر نامزد دو جایزه شد و توجه مخاطبان را به خود جلب کرد.
فیلم سینمایی «کت چرمی»
در ژانر درام و معمایی، «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی ساخته شده است. داستان درباره بازرسی بهزیستی است که در جریان کشف باندی فاسد، متوجه میشود این باند از سنین کودکی دختران را نگهداری میکند و به ظاهر به عنوان نیکوکار جا مینشیند تا زمانی که دختران به سن خاصی میرسند و با ماجراهای غیرمنتظرهای مواجه میشوند.
فیلم سینمایی «سه کام حبس»
سه کام حبس به کارگردانی سامان سالور داستان زوجی به نامهای مجتبی و نسیم را روایت میکند. پس از اینکه مجتبی در تصادف میکند، نسیم متوجه میشود که همسرش در فعالیتهای خلافی دخیل بوده و با بدهیهای سنگینی روبرو است؛ او ناچار میشود کار نیمه تمام همسرش را به پایان برساند و مواد مخدر باقیمانده را به فروش برساند.
فیلم سینمایی «شهر هرت» (۱۴۰۲)
«شهر هرت» جدیدترین فیلم پژمان جمشیدی در ژانر کمدی و اجتماعی به کارگردانی کریم امینی است. داستان درباره خواهر و برادری به نامهای پرویز و پرستو است که از طریق اخاذی کردن از افراد ثروتمند، هزینههای زندگی خود را تأمین میکنند؛ اما ناگهان با مشکلاتی مواجه میشوند.
فیلم سینمایی «مصلحت»
این فیلم در ژانر درام، سیاسی و معمایی به کارگردانی حسین دارابی ساخته شده است. داستان در اوایل دهه پس از انقلاب اسلامی آغاز میشود و پیرامون پرونده قتل پسر یکی از مقامات برجسته قوه قضائیه (مهدی) میگردد. افراد اطراف برای گمراه کردن پرونده از اسناد جعلی، تهدید و اخاذی استفاده میکنند؛ در همین حال، دادستان «جلالی» تلاش میکند قاتل واقعی را شناسایی کند.
فیلم سینمایی «تگزاس ۳»
«تگزاس ۳» دنبالهای بر دو قسمت قبلی فیلم تگزاس است که داستان آن پس از ماجرای مجسمههای حاوی کوکائین ادامه مییابد. در این قسمت، ساسان (با بازی سام درخشانی) و بهرام (با بازی پژمان جمشیدی) باید باقی مجسمهها را پیدا کنند تا مشکل امنیتی ناشی از آن حل شود.
فیلم سینمایی «خجالت نکش ۲» (۱۴۰۳)
ادامه داستان قنبر و صنم که پس از هفت سال از قسمت اول به سینما بازگشته است. در این اثر، زوج روستایی به دلیل بروز حواشی پیرامون طلاق و مهاجرت به شهر، با ماجراهای جدیدی روبرو میشوند.
فیلم سینمایی «پول و پارتی» (۱۴۰۳)
پول و پارتی به کارگردانی سعید سهیلی داستان دو زوج را روایت میکند که هر کدام دیگری را مسیر خوشبختی میدانند و برای رسیدن به آن دست به هر کاری میزنند.
فیلم سینمایی «ساعت شش صبح» (۱۴۰۳)
در ساعت شش صبح به کارگردانی مهران مدیری، داستان دختری روایت میشود که قرار است در ساعت شش صبح به مقصد کانادا پرواز کند. شب قبل از پرواز، دوستانش برای خداحافظی مهمانی ترتیب میدهند؛ اما در حین مهمانی پلیس وارد میشود و همه مهمانان را با خود میبرد.
فیلم سینمایی «ملاقات با جادوگر» (۱۴۰۳)
اولین اثر مستقل حمید بهرامیان، «ملاقات با جادوگر» داستان آقازادهای را روایت میکند که قصد مهاجرت دارد ولی پاسپورتش توسط پدر ضبط شده است. در همین حال، دختری به نام سارا از آمریکا به ایران میآید تا کلاهبرداری سر خانوادهاش را افشا کند.
فیلم سینمایی «عطرآلود» (۱۴۰۳)
«عطرآلود» یک ملودرام عاشقانه است که ترکیب عطرها با حال و هوای زندگی یک زوج را به تصویر میکشد. داستان درباره علی، عطرساز حرفهای، روایت میشود که در آستانه پدر شدن تلاش میکند عطری خاص خلق کند و در مسیر رسیدن به خواستههایش با چالشهایی روبرو میشود.
فیلم سینمایی «روزی روزگاری آبادان» (۱۴۰۳)
اولی تجربه کارگردانی حمیدرضا آذرنگ، «روزی روزگاری آبادان» بر اساس نمایشنامهای طراحی و اجرا شده توسط خود او، حال و هوای جنگ ایران و عراق را با روایت داستان عشق دو جوان و مسائل خانوادگی و اجتماعی آن دوران به تصویر میکشد.
حالا انتخاب با شماست!
حالا که با این فیلمها آشنا شدید، کدام یک را برای تعطیلات نوروز انتخاب میکنید؟ آیا دنبال خندهاید؟ یا دوست دارید در دنیای معماها و درامهای عمیق غرق شوید؟ یا شاید هم ترکیبی از هر دو؟