کسب و کارهای روستایی

بهترین کسب و کارهایی که در روستاها می‌توانیم داشته باشیم

کسب و کارهای روستایی

بهترین کسب و کارهایی که در روستاها می‌توانیم داشته باشیم

فهرست مطالب

فهرست

اشتغال‌زایی و ایجاد کسب و کار در شهرهای کوچک و روستاها همیشه چالش برانگیز بوده و نیازمند بررسی است؛ چرا که در روستاها معمولا منابع محدودند و شما با کمترین امکانات باید بتوانید کسب ‌و ‌کاری داشته باشید که از آن کسب درآمد کنید و مهم‌تر اینکه کسب ‌و کار شما ادامه‌دار باشد و بتوانید آن‌را توسعه بدهید. این آگاهی فقط با مطالعه و تحقیق حاصل می‌شود.

در اولین قدم به بررسی و مطالعه همه جانبه بپردازید. از تجربه‌های موفق دیگران استفاده کنید و از تجربه‌های شکست خورده درس بگیرید. در این گزارش نمونه‌هایی از این موارد و نکاتی که در راه‌اندازی کسب و کارتان مهم است را بررسی می‌کنیم.

چطور با سرمایه کم کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنیم

انتخاب کسب و کار مناسب

اولین سوال برای شروع این‌است که بدانیم ایجاد چه کسب و کاری برای روستای ما مناسب است. اول از همه جمعیت روستای خود را تخمین بزنید. جمعیت به شما می‌گوید که کسب و کار شما باید برای چند نفر جوابگو باشد. در مرحله بعد باید به‌دنبال نیازهای رفع‌نشده روستای خود باشید. معمولا کسب و کار اغلب روستاها دامداری و دامپروری و کشاورزی یا صنایع دستی است که موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی تعیین‌کننده نوع محصول و دام هستند. بنابراین ایجاد چنین کسب و کارهایی نمی‌تواند شما را متمایز کند تا افزایش درآمد بیشتری داشته باشید. پس به دنبال مشاغل جدید باشید.

اگر شما بتوانید تشخیص دهید سایر کسب‌‌وکار‌های روستای شما چه نیازهای تامین نشده‌ای دارد؛ برنده‌اید !

گاهی‌اوقات با جست‌وجو در سایر کسب و کارها متوجه می‌شوید آنها در مسیر تکامل خود چه نیازها و کاستی‌هایی دارند. برای مثال شاید در روستای شما چندین دامداری و دام‌پروری باشد اما سیستم حمل و نقل مناسبی برای انتقال به موقع لبنیات و گوشت‌ها به شهر وجود نداشته باشد. به‌همین خاطر محصولات تولیدشده نمی‌توانند به موقع به شهر برسند و تولیدکننده مجبور می‌شود محصولات کمتری تولید کند تا فاسد نشود. اگر شما بتوانید تشخیص دهید سایر کسب‌‌وکار‌های روستای شما چه نیازهای تامین نشده‌ای دارد؛ برنده‌اید !

مواد اولیه وارد کنید

کسب وکارهای روستای خود را بشناسید و تحلیل کنید که برای تسهیل روند تولیدات خود به چه مواد و ابزارهایی نیاز دارند. معمولا دامداران و کشاورزان زمان زیادی برای تهیه غذای دام و بذر یا تعمیر ماشین‌آلات می‌کنند. با توجه به کثرت مشاغل در روستای موردنظرتان، کسب و کاری ایجاد کنید که برطرف‌کننده نیازهای اولیه سایر مشاغل باشد. مطمئن باشید ترجیح می‌دهند از شما خرید کنند تا زمان و هزینه بیشتری صرف رفتن به شهر کنند.

راه‌اندازی کسب و کار در حوزه‌ی پوشاک

متفاوت فکر کنید

شاید تفکر غالب در کارآفرینی، داشتن سرمایه زیاد باشد اما نه لزوما همیشه. با کمی خلاقیت و هوشمندی شما می‌توانید کسب و کار جدیدی را شروع کنید که نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی هم نباشد. برای مثال از صنایع دستی تولیدشده توسط افراد روستایتان بازار مناسبی برای فروش در سایر شهرها درست کنید. به نمایشگاه‌ها وجشنواره‌ها بروید و محصولات را بفروشید. با این‌کار هم خودتان سود کرده و هم افراد دیگری را مشغول به کار می‌کنید. برگزاری تورهای گردشگری هم از مشاغل جدید و پر طرفداری است که نیاز به سرمایه چندانی ندارد. این روزها شبکه‌های اجتماعی می‌توانند بستر خوبی برای ایده های جدید باشند.

تکنولوژی محور باشید

تفکر سنتی در ایجاد شغل و کسب درآمد در چهارچوب داشتن یک فضای مشخص بود که شما را محدود به مکان خاصی می‌کرد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، جهان مانند یک دهکده کوچک شده است. به لطف اینترنت و شبکه‌های اجتماعی می‌توانید حتی در تلفن همراهتان یک فروشگاه بزرگ با کلی مشتری داشته باشید که محصولات خود یا سایر افراد روستا را بفروشید.

همه‌ی آنچه که باید در مورد کسب‌وکارهای هوشمند بدانید

خلاقیت رمز موفقیت است

اگر می‌خواهید یک کسب وکار نوپا ایجاد کنید، بهتر است کمی خلاق و اهل ریسک کردن باشید. یکی از دلایل مهاجرت از روستا به شهر، نبود امکانات جدید برای زندگی مدرن است. انتقال تکنولوژی همیشه انتخاب پر سود و مناسبی است. البته ممکن است برای این کار لازم باشد خودتان هم مطالعات بیشتری داشته باشید و آموزش‌های لازم را ببینید.

دنبال‌کردن حرفه اجدادی بدون شک راحت‌تر و امن‌تر است و خیالتان آسوده است که نیاز به آزمون و خطای جدید نیست اما لزوما نمی‌تواند برای شما پرسود باشد. برای متمایز بودن باید هزینه کنید و حاشیه امن خود خارج شوید. خلاق باشید و ایده‌های جسورانه خود را بررسی کنید.

با دانش تجارت کنید

به دلیل مسافت زیاد روستا از شهرهای بزرگ و صنعتی، انتقال علم و دانش همیشه با محدویت‌هایی مواجه بوده. قطعا همه افراد توانایی رفت و آمد مکرر به شهر برای آموزش را ندارند. بنابراین ایجاد آموزشگاه و آموزش فنون مختلف به روستاییان می‌تواند راه درآمدزایی برای شما باشد که به پیشرفت وتوسعه روستای شما کمک می‌کند و جایگاه اجتماعی خوبی هم برای شما دارد.

همه چیز که باید در مورد کسب‌وکارهای کوچک بدانید

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx