نقش مدیریت منابع انسانی در توسعه سازمان‌ها

نقش مدیریت منابع انسانی در توسعه سازمان‌ها

نقش مدیریت منابع انسانی در توسعه سازمان‌ها

نقش مدیریت منابع انسانی در توسعه سازمان‌ها

فهرست مطالب

فهرست

توسعه و موفقیت هر شرکت و سازمانی، وابسته به عوامل گوناگونی است اما در میان همه این عواملی که غالبا به آنها اشاره می‌شود، نباید نقش مدیریت منابع انسانی را از یاد برد. اگر مدیریت منابع انسانی به‌درستی انجام نشود، سازمان رو به افول می‌رود؛ این در حالی است که مدیریت صحیح منابع انسانی، سازمان را به سمت رشد و پیشرفت هدایت می‌کند. در این مطلب از نقش مدیریت منابع انسانی در رشد و توسعه سازمان‌ها خواهیم گفت.

حفظ کارمندان قدیمی، کلید موفقیت شرکت

همه شرکت‌ها تمایل دارند افراد حرفه‌ای، خبره و همه‌چیزتمام را استخدام کنند؛ دلیل این موضوع واضح است، مدیران شرکت‌ها می‌خواهند تیمی حرفه‌ای برای رشد و موفقیت خود بسازند؛ اما باید این پرسش را هم مورد توجه قرار داد: «چنین اشخاصی چرا باید مجموعه شما را انتخاب کنند؟»

در واقع جذب بهترین کارکنان، تنها یک قدم در راستای موفقیت شرکت است؛ شاید بتوان گفت حفظ و نگهداری کارکنان در شرکت، از جذب و استخدام آنان مهم‌تر است. هر فردی برای کار در هر مجموعه‌ای، نیازمند انگیزه است. ساعت کاری منعطف، حقوق کافی، پاداش و محیط کاری با نشاط از مواردی هستند که به افراد برای کار در یک مجموعه انگیزه می‌دهند.

نقش مدیریت منابع انسانی در ماندگاری کارمندان

بخش منابع انسانی، از مهم‌ترین قسمت‌های هر شرکت است که بر موفقیت و  رشد آن تأثیر چشم‌گیری دارد. آنچه که امروزه در اکثر شرکت‌ها شاهد هستیم، این است که کار واحد منابع انسانی به تنظیم قراردادها و تعیین حقوق و دستمزد محدود شده است. در حالی که برخلاف این موضوع، واحد منابع انسانی سازمان‌ها در روند جذب و استخدام نیروهای متخصص و همچنین حفظ و نگه‌داری کارکنان، تأثیر بسزایی دارد. اما این موارد به چه شکل در رشد و موفقیت سازمان‌ها تأثیر می‌گذارد؟

  • جذب و استخدام کارکنان

مدیر منابع انسانی، با توجه به نیازهای سازمان، در جذب نیروهای جدید و خبره و استخدام آنها نقشی مهم و کلیدی ایفا می‌کند. پس از استخدام نیرو توسط سازمان، مدیر منابع انسانی باید او را با بخش‌های مختلف سازمان، قوانین و چارچوب‌ها آشنا کند و توضیحات لازم را به او ارائه دهد. همچنین بررسی مدارک لازم و  اعلام تاریخ شروع همکاری به نیروی جدید، از وظایف بخش منابع انسانی است که لازم است به‌دقت و درستی انجام شود. اگر استخدام نیرو با منطق درستی انجام شود، دیگر اخراج نیروها دشوار نبوده و چه بسا کمتر نیازی به اخراج پیدا خواهد شد. اگر شما جزو افراد تأثیرگذار در انتخاب نیروهای یک شرکت هستید، حتما در مراحل استخدام از آزمون‌های کلیدی و تأییدشده‌ی جهانی استفاده کنید.

  • حفظ کارکنان در سازمان

بسیاری از شرکت‌های مطرح و موفق دنیا، موفقیت خود را مدیون نیروهای قدیمی‌شان هستند، در واقع تداوم حضور کارکنان قدیمی در سازمان، به‌شکل چشم‌گیری به موفقیت آن سازمان کمک می‌کند. مدیر و کارشناسان منابع انسانی با درنظر‌گرفتن استراتژی‌های مختلف در راستای جلب رضایت کارکنان تلاش کرده و در نتیجه آنها را به ادامه فعالیت در آن مجموعه ترغیب می‌کنند. درنظر‌گرفتن مزایای مختلف، ایجاد سیستم تنبیه و پاداش، امکان ترفیع، فراهم‌کردن محیط کاری با نشاط، تعیین ساعات کاری منعطف، برگزاری برنامه‌‌های مفرح درون‌سازمانی و ایجاد فضایی برای رشد و پیشرفت حرفه‌ای کارکنان، از جمله مواردی است که انگیزه نیروها را برای فعالیت و ماندن در مجموعه افزایش می‌دهد.

اگر کارمندان، محیط کاری خود را محیطی با امکان رشد و پیشرفت بدانند و در آن احساس نشاط داشته باشند، بهره‌وری آنها حین کار بالا رفته، و فکرشان به‌طور ناخودآگاه برای خلاقیت و ایده‌یابی بازتر می‌شود. چنین کارمندی علاقه‌مند است حال خوبی که از محیط کاری خود دریافت می‌کند را دوباره به محیط کار برگرداند. از طرفی وجود سیستمی برای پاداش و ترفیع، کارکنان را به فعالیت جدی‌تر در شرکت ترغیب می‌کند.

  • ارزیابی کارکنان

یکی از وظایف مهم مدیر و کارشناسان منابع انسانی، ارزیابی عملکرد نیروهای سازمان است. عملکرد کارکنان با متر و معیار مشخصی مورد بررسی قرار می‌گیرد و در قالب گزارش‌هایی به مدیران هر تیم و حتی کارمندان ارائه می‌شود. این ارزیابی به شناخت نقاط ضعف و قوت کارمندان کمک می‌کند و به رشد هر تیم و در نهایت به رشد شرکت می‌انجامد. وجود ارزیابی‌های دوره‌ای به‌صورت ماهانه یا سه ماهه کارمندان را تشویق می‌کند که برای کسب نتایج بهتر در ارزیابی‌ها، عملکرد خود را بهبود بخشند.

  • روابط کارمندان

کارمندان بخش منابع انسانی باید برای ایجاد محیطی به‌منظور افزایش همدلی میان نیروهای سازمان تلاش کنند. از طرفی در صورت بروز بحث، اختلاف یا درگیری میان کارکنان شرکت یا بین کارکنان و مدیران، این بخش منابع انسانی است که باید مداخله کرده و در راستای حل مشکلات و ایجاد فضایی آرام تلاش کند. همچنین در شرایطی که مشکلات جدی‌تری مثل مشکلات حقوقی یا آزار جنسی رخ دهد، بخش منابع انسانی باید مسائل را به‌گونه‌ای مدیریت کند که در روند فعالیت شرکت و روابط بین اعضای مجموعه، اختلالی ایجاد نشود.

  • شناسایی مشکلات و موانع

به‌منظور بهبود روند رشد سازمان، عارضه‌یابی باید به‌طور مرتب انجام شود. عارضه‌یابی به معنای شناسایی مشکلات و موانعی است که سر راه توسعه سازمان وجود دارد. این موانع و مشکلات، گاهی به‌سادگی و با بررسی اعداد و ارقام شناسایی می‌شود، اما گاهی اوقات ماجرا چیز دیگری است و به همین آسانی‌ها قابل شناسایی نیست. واحد منابع انسانی باید مشکلاتی مثل نارضایتی کارکنان از وضعیت شغلی، مشکلات موجود در محیط کار و به‌طور کل نقاط ضعف موجود در تمام بخش‌ها را شناسایی کرده و در جهت رفع آنها تلاش کند.

کارکنان چگونه بر بازاریابی شرکت‌ها تاثیر می‌گذارند

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx