10 نکته‌ای که باید درباره‌ی اتاق بازرگانی بدانید

10 نکته‌ای که باید درباره‌ی اتاق بازرگانی بدانید

فهرست مطالب

فهرست

اتاق بازرگانی را کم و بیش همه می‌شناسیم و آگاهی نسبی‌ای نسبت به آن داریم اما اینکه این موسسه غیرانتفاعی دقیقا چه اقداماتی انجام می‌دهد و چه مزایایی دارد را می‌توانید در ادامه این گزارش ببینید.

نکته اول

1. بازرگان‌ها و صاحبان صنایع و معادن برای اینکه بتوانند تجارت کنند باید عضویت اتاق بازرگانی را داشته باشند. اتاقی که در سال 1309 پا گرفت و بیشتر از 20 هزار عضو دارد.

نکته دوم

2. برای هر تجارتی باید کارت بازرگانی داشته باشید؛ کارت بازرگانی مجوزی است که به اشخاص حقیقی و حقوقی طبق ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات داده می‌شود. در واقع بدون داشتن این کارت هیچ‌کس نمی‌تواند نسبت به صادرات و واردات اقدام کند.

نکته سوم

3. کارت بازرگانی هنگام ترخیص کالای وارداتی موردنیاز است. این کارت می‌تواند به اسم شخص حقیقی یا حقوقی صادر شود. البته کسی که کارت بازرگانی حقیقی دارد، نمی‌تواند کارت بازرگانی حقوقی داشته باشد.

نکته چهارم

4. طبق ماده 17 قانون اتاق بازرگانی هر بخش دارای تعداد مشخصی است. البته این تعداد طبق قانونی که وجود دارد مشخص می‌شود و با تغییر قانون تعداد اعضا هم عوض می‌شود. اعضا هیئت رئیسه اتاق ایران 7 نفر و در هر کدام از شهرستان‌ها هم میزان اعضا 5 نفر است. این افراد که در اولین جلسه هیئت نمایندگان انتخاب می‌شوند به مدت 4 سال ماندگار خواهند بود.

نکته پنجم

5. ارکان اتاق ایران شامل شورای عالی نظارت، هیئت نمایندگان، هیئت رئیسه و دبیر کل و ارکان اتاق شهرستان‌ها نیز شامل هیئت نمایندگان و هیئت رئیسه است. ۱۵۰۰ میلیارد تومان پول در اتاق بازرگانی ناپدید شد

نکته ششم

6. فعالیت‌های اتاق بازرگانی را می‌توانیم این‌طور فهرست کنیم: ارائه نظرات مشورتی به قوای سه‌گانه و همکاری با دستگاه‌های اجرایی، تشکیل نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، کوشش برای شناسایی بازار کالاهای صادراتی ایران، صدور کارت عضویت و کارت بازرگانی برای فعالان اقتصادی کشور، بررسی و حکمیت در مورد مسائل بازرگانی داخلی و خارجی اعضاء از طریق مرکز داوری اتاق، ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع، معادن و کشاورزی، برقراری ارتباط با اتاق‌های بازرگانی سایر کشورها، برگزاری دوره‌های کاربردی در رشته‌های بازرگانی، صنعتی، معدنی و خدماتی، تشکیل اتاق‌های مشترک با کشورهای همسایه و قابل مذاکره، تشویق و ترغیب سرمایه‌گذاری داخلی در امور تولیدی، ایجاد و اداره مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی، ساماندهی اتحادیه‌های صادراتی و وارداتی و سندیکاهای تولیدی و خدماتی و تأیید اعتبار گواهی مبدأ که تضمین کننده اعتبار کیفیت و مشخصات کالاهای صادراتی است.

نکته هفتم

7. درباره‌ی اختیارات اتاق بازرگانی نیز می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم: ایجاد هماهنگی بین افراد تشکیل دهنده اتاق بازرگانی که شامل بازرگانان، صاحبان معادن و صنایع می‌شود، مشورت در مورد مسائل اقتصادی کشور از دیدگاه‌های مختلف، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در داخل و خارج از کشور، ارتباط با اتاق‌های بازرگانی در کشورهای دیگر و تلاش برای ایجاد اتاق مشترک، تشویق سرمایه‌گذاری داخلی در کارهای تولیدی، صدور کارت عضویت طبق قانون و مقررات اتاق بازرگانی ایران، تشکیل اتحادیه صادراتی و وارداتی، برگزاری دوره‌های کاربردی و آموزشی در حوزه‌های بازرگانی صنعتی و معدنی با توجه به نیاز کشور، تشکیل اتاق‌های مشترک با کشورهای همسایه و هم چنین هماهنگی با سازمان‌های مرتبط، تلاش در جهت بررسی و حکمیت در مورد مسائل بازرگانی داخلی و خارجی اعضاء و سایر متقاضیان و ایجاد و اداره مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی برای انجام وظایف و فعالیت‌های اتاق

نکته هشتم

8. آیا کارت عضویت و کارت بازرگانی فرق دارند؟ بله. افرادی که دارای کارت بازرگانی هستند می‌توانند نسبت به صادرات و واردات اقدام کنند؛ اما کارت عضویت بازرگانی از این ویژگی برخوردار نیست و نمی‌تواند در زمینه صادرات و واردات دخیل باشد؛ بنابراین افرادی که قصد انجام این اقدام را دارند باید از شرکت‌ها یا افرادی که از این کارت بازرگانی برخوردار هستند کمک بگیرد.

از دیگر تفاوت‌های کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی در جهت اظهارنامه مالیاتی است. فرد باید برای دریافت کارت بازرگانی اظهارنامه مالیاتی تحویل دهد. همچنین کد اقتصادی خود را که از قبل برای دریافت آن اقدام کرده است تحویل دهد. به این صورت در نهایت می‌تواند زمانی که نیاز به تسویه حساب مالیاتی است سریعاً اقدام کند.

نکته نهم

9. برای دریافت کارت بازرگانی شخص حقیقی و حقوقی تنها یک بار می‌تواند اقدام کند. به همین منظور باید یک بار به‌صورت شخصی و بار دیگر به‌صورت نماینده یک شرکت برای دریافت آن اقدام کند. از طرفی افرادی که دارای پرونده‌های قضایی هستند و مرتکب جرم و جنایتی شده‌اند امکان صدور کارت بازرگانی به عنوان مدیر عامل ممکن نیست.

نکته دهم

10. شخصی که ایرانی نیست در صورتی می‌تواند نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام کند که در میان کشور مبدأ و مقصد که کشور زادگاه و ایران است رابطه اقتصادی و تجاری وجود داشته باشد.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx