گاهی برخی جوانان از شهرهای کوچک بهآسانی نمیتوانند ایده خوبی برای شروع یک کسبوکار پیدا کنند و در نهایت احساس میکنند تنها راه پیش روی آنها، مهاجرت به شهرهای بزرگتر است. با ما همراه شوید تا به شما نشان دهیم شهرهای کوچک چقدر امکانات برای رشد سرمایه و کسب و کار شما دارند.
از کجا شروع کنیم؟
برای این که بهترین نوع کسبوکار در شهرهای کوچک را با کمترین سرمایه پیدا کنید، نیازی به طی کردن مراحل سخت و پیچیده ندارید. معمولاً در شهرهای کوچک افراد با هم آشنا هستند و به خانه یک دیگر رفت و آمد دارند؛ بنابراین شناخت نیازهای افرادی که در شهر شما زندگی میکنند چندان هم سخت نیست.
تصور کنید که متوجه شدید یکی از همسایگان شما برای این که کارهای اداری مربوط به سیمکارت خود را پیگیری کند، به شهر مجاور رفته است. شما متوجه میشوید که دریافت نمایندگی سیمکارتها در شهر خود ایده خوبی برای شروع یک کسبوکار است. تلاش کنید پیش از شروع کسبوکار و فراهم کردن سرمایه اولیه، نیازسنجی خوبی از شهروندان شهر کوچک خود داشته باشید. با انجام این کار در واقع سرمایه خود را مدیریت میکنید و احتمال شکست را پایین میآورید.
از طرفی شما باید به ظرفیتهای شهر خود نیز توجه کنید. برای مثال آقای قاسم زائرمحمدی، کارآفرین شهرستان بندرلنگه در مصاحبهای اعلام میکند که مسیرهای زیادی را برای انتخاب پیشه خود طی کرده است اما در نهایت چون در شهرستان بندرلنگه زندگی میکند، کسبوکار خود را به سمت فروش ماهی هدایت میکند و به سود خوبی میرسد. بنابراین برای شروع کار خود نه تنها باید نیاز مردم را در نظر بگیرید، بلکه باید منابع منطقه خود را نیز در نظر داشته باشید.
ایجاد مکانی برای تفریح و آرامش: کافیشاپ و کافی نت
گاهی این مشکل بهوجود میآید که شهر تقریباً همه نوع کسبوکاری دارد و بهنظر میرسد نیازی به کسبوکار جدیدی نیست؛ اما نوعی از نیازها وجود دارند که معمولاً کسی در نگاه اول متوجه آنها نمیشود. بر خلاف تصور، انسان تنها به سرپناه و غذا احتیاج ندارد تا خوشحال باشد؛ او به سرگرمی و تفریح نیز نیاز دارد تا احساس خوشبختی کند. از خودتان بپرسید اگر شما و دوستانتان تصمیم بگیرید در شهر خود تفریح کنید، باید به کجا بروید؟ آیا اصلاً مکانی غیر از مکانهای عمومی وجود دارد که بتوان اندکی در آن نشست و خلوت کرد؟ اگر به این سوال پاسخ خیر دادید، وقتش است دستبهکار شوید و یک کافیشاپ تأسیس کنید.
کافیشاپ تنها محلی برای خوشگذرانی یا خلوت کردن نیست؛ بلکه میتوان با اندکی خلاقیت، کاربریهای دیگر هم به آن اضافه کرد. مثلا میتوانید با اختصاص فضایی کوچک برای کار با کامپیوتر، نیاز شهر خود را به تکنولوژیهای ارتباطی برطرف کنید و نیز شرایطی برای کار کردن فریلنسرها فراهم کنید. از طرفی میتوانید از انجمنهای محلی و مراکز شهرداری در شهر خود بخواهید با هزینه اندک یا به رایگان در کافه شما فعالیت کنند. با شناختهتر شدن کافه شما و رخ دادن رویدادهای بیشتر، میتوانید حتی در جهت توانمندسازی نوجوانان و جوانان شهر خود قدم بردارید. دانشگاهها، پارکهای فناوری و نهادهای اقتصادی بارها در شهرهای کوچک رویدادهای کارآفرینی برگزار کردهاند. شهر شما میتواند بعدی باشد.
کسبوکار مشارکتی: کار در خانه
احتمالاً بسیاری از زنان در شهرهای کوچک تمایل دارند در خانه کار کنند تا درآمد و پساندازی برای خود داشته باشند؛ اما در خیلی از مواقع، چنین فرصتی به آنها داده نشده است. بسیاری از شرکتها و کارخانهها تمایل دارند بخشی از فرایند تولید یا ارائه خدمات خود را برونسپاری کنند. شما میتوانید همانند واسطهای بین کارجویان و شرکتها عمل کنید.
کار در خانه تولیدی، دو نوع اصلی دارد؛ نوع اول به این شکل است که کالایی در اختیار شما قرار میگیرد و از شما خواسته میشود آن را بستهبندی کنید و نوع دوم این است که محصولی مانند میوه خشک را تولید کنید و برای بستهبندی به کارخانه بفرستید. کار در خانه خدماتی نیز کاری است که افراد، فعالیتهای مربوط به روابط عمومی یا پشتیبانی را خارج از کارخانه یا شرکت انجام میدهند.
علاوه براین میتوان با شرکتها و کارخانههای شهر خود تعامل داشته باشید و با معرفی نیروی انسانی به مجموعه، از آنها مبلغی را دریافت کنید. میتوانید در نقش ضامن نیز ظاهر شوید و فضای کار مشارکتی در شهرهای کوچک مجاور را نیز با سرمایه اندکی بهوجود بیاورید.
در این گزارش دو ایده کلی درباره مدیریت سرمایه و کسبوکار در شهرهای کوچک بیان شد؛ اما نیازی نیست صرفاً به این نکات اکتفا کنید. برای کارآفرینی باید ذهنی باز نسبت به اطراف خود داشته باشید و امکاناتی که در اختیار شما قرار گرفتهاند را بهخوبی بسنجید. امیدواریم که شما نیز بتوانید کسبوکار موفقی در شهر خود راه بیندازید و علاوه بر کسب درآمد خوب، به همشهریهای خود خدمت کنید.