گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

فهرست مطالب

فهرست

گوگل آنالیتیکس(Google Analytics) ، ابزار تحلیل‌گر رایگان شرکت گوگل است که داده‌های آماری بازدیدکنندگان وب‌سایت را جمع‌آوری و تحلیل می‌کند. وبمستران و بازاریان دیجیتال از این اطلاعات برای مقاصد بازاریابی استفاده می شود.

در خرید آنلاین برخلاف خرید آفلاین، می‌توان مشتریان را به آسانی ردیابی کرد، همه‌ی رفتارهای مشتری را زیر نظر گرفت و از اطلاعاتِ به‌دست‌آمده، به نتایج و ایده‌هایی برای درگیر کردن مشتری رسید.
افراد هنگام خرید مراحل متفاوتی را طی می‌کنند. به این مراحل به اصطلاح قیف فروش می‌گویند. قیف فروش در گوگل آنالیتیکس در قالب سه گزینه گزارش داده می‌شود. گزینه‌ی اول acquisition نام دارد. در این بخش زیرمنوهایی قرار دارد که نشان‌دهنده‌ی مشخصات مختلف کاربر از جمله مشخصات سیستم او و نحوه‌ی ورود او به سایت است.

گزینه‌ی دوم behavior است که به نحوه و میزان درگیری مخاطب با وب‌سایت و رفتار او در داخل سایت می‌پردازد و گزینه‌ی آخرconversion است؛ در این بخش می‌توانیم متوجه شویم کدام یک از اهدافِ از پیش تعیین‌شده‌ی ما از سوی کاربر به نتیجه رسیده و برای مثال چه خریدهایی روی سایت انجام شده است.

برنامه‌ریزی آینده‌ی کسب و کار بر مبنای گوگل آنالیتیکس

فرض کنید که شما یک فروشگاه آنلاین دارید و می‌خواهید رفتار مشتریان را در مواجهه با خرید یک محصول بررسی کنید یا بخواهید بدانید که کدام یک از محصولات شما فروش بیشتری دارد تا روی آن، سرمایه‌گذاری بیشتری کنید. برای تصمیم‌گیری در مورد کسب و کارهای آنلاین نیاز به در اختیار داشتن اطلاعات جغرافیایی، جمعیت‌شناختی و … است که همه آنها از طریق گوگل آنالیتیکس قابل استخراج‌اند.

گزارش‌های گوگل آنالیتیکس می‌تواند در مورد عملکرد پلتفرم نیز اطلاعات دقیق‌تری به ما دهد. برای مثال بر مبنای این اطلاعات ممکن است متوجه شویم که فرآیند خرید برای مشتریان راحت نیست و با استفاده از این موضوع می‌توانیم برای ساده‌سازی فرآیند خرید، برنامه‌ریزی کنیم.

گوگل آنالیتیکس به کسب‌و‌کار ما چه کمکی می‌کند؟

• شناسایی علاقه مشتریان
• شناسایی مشتریان وفادار
• بررسی رفتار خرید مشتریان
• ارزیابی بازار کالا و خدمات کسب و کار
• جمع‌آوری لید و سرنخ از مشتریان
گوگل آنالیتیکس اطلاعات مربوط به وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن موبایل، کنسول بازی ویدیویی، سیستم های CRM و سایر پلتفرم‌های اینترنتی را در قالب گزارش‌های مختلف ارائه می‌دهد.

گوگل آنالیتیکس چطور کار می‌کند؟

گوگل آنالیتیکس اطلاعات مربوط به کاربران وب‌سایت را جمع‌آوری می‌کند و آنها را پس از پردازش به صورت دسته‌بندی‌شده گزارش می‌دهد. از جمله اطلاعات قابل دریافت از گوگل آنالیتیکس، می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:
• تعداد کاربرهای واردشده
• اطلاعات سیستم کاربر
• اطلاعات مرورگر کاربر
• گزارش کمپین‌های دیجیتال
• اطلاعات وب‌سایت در موتور‌های جستجو
• مرجع ترافیک ورودی به وب‌سایت

گوگل آنالیتیکس اطلاعات کاربران را به چه شکل پردازش و گزارش می‌کند؟

به محض ورود کاربر به سایت، داده‌های او توسط کد ردیابی جاگذاری‌شده در همه صفحات وب‌سایت، جمع‌آوری شده و به گوگل آنالیتیکس فرستاده می‌شود. این داده‌ها در گوگل آنالیتیکس دسته‌بندی و پردازش می‌شوند و سپس به صورت اطلاعات ارزشمند در اختیار ادمین سایت قرار می‌گیرد.

داده‌های مربوط به هر کاربری که وارد سایت می‌شود، در یک بازه زمانی سی دقیقه‌ای ذخیره می‌شود که به هر کدام از این بازه‌ها سشن Session)) می‌گویند.

اگر کاربر بیش از سی دقیقه در سایت حضور داشته باشد، یک سشن جدید ایجاد می‌شود.
اطلاعات موجود در گوگل آنالیتیکس بسیار گسترده است، به همین دلیل فیلترهایی بسیار حرفه‌ای بر روی اطلاعات قابل اعمال است و کاربر می‌تواند با استفاده از این فیلترها، از بین این حجم از داده‌های گسترده، اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند.
پس از اینکه گوگل آنالیتکس اطلاعات را پردازش کرد، آنها را در دیتابیس‌های غیرقابل تغییر خود ذخیره می‌کند.

ساختار اکانت گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس اجازه می‌دهد که در هر اکانت چندین سایت ثبت کنید. برای مثال اگر شرکت شما دارای سایت‌های زیادی است، می‌توانید همه‌ی آنها را در یک اکانت جا دهید. وقتی که اکانت می‌سازید، به طور اتوماتیک برای شما یک property ایجاد می‌گردد و هرproperty یک سایت را درون خود جای می‌دهد. برای هر property می‌توان چندینview ایجاد کرد و با استفاده از view می‌توان گزارش را به یک کشور یا یک IP خاص محدود کرد.

دو نکته‌ی مهم در مورد view

• گزارش‌ها از تاریخ ایجاد view تشکیل شده و هیچ اطلاعاتی مربوط به قبل از تاریخ ایجادview در گزارش‌های گوگل آنالیتیکس وجود ندارد.
• در صورتی که view حذف شود، فقط ادمین با نقش مدیر می‌تواند آن را برگرداند.

تعریف انواع کاربر در گوگل آنالیتیکس و سطح دسترسی هر کدام
• مدیر: امکان حذف اکانت، property وview را در اختیار دارد.
• ویرایشگر: اجازه تغییر در تنظیمات را دارد.
• تحلیل‌گر: امکان ایجاد و به‌اشتراک‌گذاری تنظیمات را دارد.
• مشاهده‌گر: فقط اجازه‌ی مشاهده‌ی گزارش‌ها را داشته و امکان تغییر در تنظیمات و ایجاد تنظیمات جدید برای او مقدور نیست.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx