در دنیای امروز، فناوریهای جدید به سازمانها و اشخاص کمک میکنند تا بتوانند وظایف مربوط به خود را سادهتر، سریعتر، با صرف هزینهی کمتر و بهطور کلی بهینهتر انجام دهند. برای مثال برخی از آنها به شرکتها کمک میکنند به شکلی دقیقتر و با سرعت بیشتر برای بازههای زمانی مختلف برنامهریزی کنند و همین عامل سبب بالا رفتن راندمان و سادهتر شدن فرایند تصمیمگیری برای آنها میشود.
علاوه بر برنامهریزی، از فناوریهایی همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، بلاکچین و ابرمحاسبات در انجام برنامهریزیهای مالی برای افراد و شرکتها استفاده میشود. در این یادداشت قرار است نقش فناوریهای نام برده شده را در سرمایهگذاری و برنامهریزی مالی و اقتصادی بررسی کنیم. برای یافتن پاسخ پرسشهای خود در این باره تا پایان با ما همراه باشید.
هوش مصنوعی (AI)
احتمالاً این روزها نام هوش مصنوعی زیاد به گوشتان خورده است و حتی برای انجام کارهای مختلفی از آن استفاده کردهاید. هوش مصنوعی یک فناوری جدید است که در موارد مختلفی به افراد کمک میکند؛ یکی از این موارد کمک کردن در بهینهتر انجام دادن برنامهریزی مالی برای افراد و سازمانها است.
هوش مصنوعی به ما کمک میکند تا به شکلی دقیقتر و سریعتر فعالیتهای مربوط به انجام برنامهریزی مالی را انجام دهیم و به سرانجام برسانیم. هوش مصنوعی با بهره بردن از الگوریتمهای پیچیده، به سازمانها و افراد کمک میکند تا بتوانند دادههای خود را تحلیل کنند و بر اساس آن تحلیل تصمیمگیری کنند.
برای مثال شرکتها قادر خواهند بود با استفاده از هوش مصنوعی، پیشبینی کنند در آینده چه محصولات و خدماتی در بازار محبوب خواهند شد و در رابطه با تولی، فروش و عرضهی آنها تصمیمگیری و برنامهریزی مالی و سرمایهگذاری کنند.
بلاکچین (Blockchain)
بلاکچین نام یک فناوری جدید است که تنها چند سال است پا به عرصهی ظهور گذاشته است. این فناوری در حال حاضر در عرصهی مالی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با استفاده از فناوری بلاکچین، قادر خواهیم بود تراکنشهای مالی را بهصورت شفاف و امن انجام دهیم. همین موضوع سبب میشود استفاده از بلاکچین برای شرکتها به امری بسیار پرفایده تبدیل شود.
برای مثال شرکتها قادر خواهند بود بدون نیاز به هیچگونه واسطهای انواع تراکنشهای مالی خود را بهصورت رمزگذاری شده انجام دهند. این امکان نه تنها سبب پایین آمدن هزینهی تمام شده و صرف زمان کمتری برای انجام این قبیل کارها شود، بلکه امنیت اطلاعات مالی را نیز تضمین میکند.
اینترنت اشیا
با استفاده از فناوری اینترنت اشیا در انجام برنامهریزی مالی، شما خواهید توانست به شکلی دقیق و سریع برنامهریزی کنید و تصمیمات بهتری بگیرید. این کار باعث میشود شما بتوانید عملکرد مالی خود را بهبود ببخشید و در بازار کار رقابتی موفق عمل کنید.
برای مثال شما به عنوان یک شخص میتوانید با استفاده از دستگاههای مختلفی که به اینترنت متصل میشوند، دادههای مالی خود را جمعاوری کنید و با استفاده از حسگرهای مختلف تعبیه شده در وسایل از دادههای مربوط به فروش، تولید و انواع هزینه مطلع شوید.
در ضمن شرکتها با استفاده از فناوری اینترنت اشیاء میتوانند دادههای خود را از سرویسها مختلف جمعآوری کنند و بهصورت خودکار تحلیل کنند.
ابر محاسبات (Cloud computing)
ابر محاسبات یکی از فناوریهای پیشرفته و حیاتی است که امروزه در دنیای کسبوکار به شدت مورد استقبال قرار گرفته است. این فناوری با داشتن قابلیت پردازش انواع دادههای بزرگ و پیچید به شرکتهای کوچک و بزرگ در انجام برنامهریزی مالی کمک میکند.
شما با استفاده از ابر محاسبات به راحتی قادر خواهید بود که به شکل سریع و دقیق داههای خود را تحلیل کنید و بر اساس آنها تصمیمگیریهای مربوط به بیزنستان را انجام دهید..
در حال حاضر شرکتها و سازمانها با دادههای بسیاری سر و کار دارند که تمام آنها نیاز به پردازش سریع و دقیق دارد. با استفاده از ابر محاسبات میتوانید به شکل آنلاین در هر زمان و مکانی که هستید بر روی دادههای خود پردازش انجام دهید و بهترین تصمیمات را برای سرمایهگذاری یا توسعهی بیزنس خود بگیرید.
استفاده از ابر محاسبات در برنامهریزی مالی باعث بهبود عملکرد و افزایش سودآوری شرکتها خواهد شد.
بهطور کلی باید گفت که فناوریهای نوین به شرکتها کمک میکنند تا بتوانند به شکل دقیق و سریع دادههای مربوط به کسبوکارشان را تحلیل کنند و بر اساس آنها برنامهریزی و سپس تصمیمگیری بهینهتر و سودآورتری داشته باشند.
این فناوریهای با بهرهگیری از قابلیتهای بسیاری که دارند در محاسبه و پرداخت مالیات، حسابداری و مدیریت مالی به صاحبان سازمانها کمک میکنند تا بتوانند بدون کمک نیروی انسانی و به شکلی کاملاً اتوماتیک و خودکار عمل کنند که همین امر به تنهایی سبب پایین آمدن بسیاری از هزینههای مالی و زمانی خواهد شد.
از آنچه گفتیم میتوان اینگونه نتیجهگیری کرد که آشنایی و استفاده از فناوریهای نوظهور علاوه بر اینکه قادر است در امور مالی باعث بهتر شدن عملکرد شود و سودآوری داشته باشد، بهعنوان یک مزیت رقابتی نیز در نظر گرفته میشود که هرکس بتواند استفادهی بهتری از آن داشته باشد سهم بزرگتری از بازار را به دست ِمیآورد.