کارگاه بررسی چالشهای مالی و سیستم مکانیزه فروش قنادیها با هدف راهکارهایی با منظور مکانیزهکردن فرآیند مرتبط با صنعت تولید نان و شیرینی و آجیل خشکبار، بهواسطه همکاری مشترک اتحادیه قنادان و شرکت مهندسی نرمافزار هلو در محل اتحادیه قنادان شهر تهران برگزار شد. در این همایش علی بهرهمند، رییس اتحادیه صنف قنادان، حمیدرضا صدیقیان، مدیرعامل شرکت هلو، مراد حاتمی حسابرس و سرپرست ارشد حسابرسی از جامعه رسمی حسابداران ایران و جمعی از قنادان حضور داشتند.
در صنعت قنادی برای مدیریت کسب و کار اهمیت به حسابداری بهای تمام شده و استفاده از آن برای هزینههای مربوط به کسب و کار بسیار اهمیت دارد. از آن جایی که هزینه واقعی محصولات، حقوق پرسنل و مواد اولیه و کنترل هزینههای تولید و همچنین استفاده از این قابلیت بهعنوان ابزاری برای مدیران جهت محاسبه بهای تمام شده نهایی محصولات بسیار مورد توجه قرار گرفته است و صاحبان کسب و کار با داشتن اطلاعات دقیق برای تصمیمگیریهای بهتر و موثرتر برای افزایش تولید و راهکارهایی برای کاهش هزینههای خود بهتر است از نرمافزارهای مالی استفاده کنند که یک چنین قابلیتهایی را دارد.
شرکت نرمافزاری هلو از سال 1377 فعالیت خود را در حوزه تولید نرمافزارهای مالی و حسابداری و مدیریت کسب و کار آغاز کرده است و در حال حاضر یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت نرمافزار و مکانیزهکردن بنگاهای اقتصادی است. این شرکت با تولید بیش از 200 گروه صنفی و با داشتن کارشناسانی مجرب و بیش از 500 نمایندگی فروش و خدمات در سراسر کشور و ارائه خدمات پشتیبانی به موقع مفتخر به داشتن 800 هزار کاربر و تنها دارنده تندیس طلایی حمایت از حقوق مصرف کنندگان طی13سال پیاپی است.
علی بهرهمند، رییس اتحادیه دارندهگان قنادی، شیرینیفروشی و کافهقنادی شهر تهران در ابتدای این همایش، عنوان کرد: «اتحادیه قنادان در دوران تحول خود و در تداوم فعالیتهای صنفی ادوار گذشته خود همواره به آموزش به عنوان یکی از ارکان توسعه توجه ویژه داشته است و پس از اهتمام به بحث آموزشهای حرفهای اینک به اقتضای شرایط ویژه، بر آموزشهای مالی و مدیریتی با مشارکت اساتید این حوزهها تاکید دارد.»
او در ادامه گفت: «بهرهگیری از علوم مدرن مدیریتی ابزار مفید برای رفع تنگناهای موجود و عبور از بحرانهایی است که پس از حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی به وجود آمد. حذف ارز ترجیحی از تامین مواد خوراکی مهم تاثیر مستقیم و غیر مستقیم بر قیمت مواد اولیه قنادی داشته است. به گونهای که موجب افزایش نامتعارف قیمت مواد اولیه و هزینههای جاری واحدهای صنفی قنادی شده است؛ مجموعه این رویدادها، لزوم بهرهوری مطلوب از منابع و مواد اولیه را اجتناب ناپذیرکرده است؛ بهره وری مطلوب منابع و مواد اولیه نیازمند محاسبه دقیق بهای تمامشده محصولات و مکانیزهکردن عملیات مالی و رفع نواقص احتمالی موجود در فرآیندهای حسابداری واحدهای قنادی است.»
به گفتهی بهرهمند، اتحادیه قنادان تهران به عنوان اتحادیه پیشتاز در تعامل مثبت با گروه نرمافزاری هلو بهعنوان بزرگترین و برترین گروه ارائهدهنده خدمات نرمافزارها و سختافزارهای تخصصی امور مالی اقدام به برگزاری کلاسهای رایگان با موضوعاتی همچون آشنایی با سرفصلهای مالی در محاسبه بهای تمام شده توسط مراد حاتمی کرده است.
حمیدرضا صدیقیان از موسسین، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت مهندسی نرمافزار هلو در این همایش، عنوان کرد: «امروزه اگر به دنبال هریک از محصولات تولید شده قنادی باشیم بهترین نمونهها که هر یک از شما تولیدکنندگان آنها هستید را بهراحتی بهدست میآوریم. جامعه در مرور زمان پیشرفت کرده است؛ ذائقه و سلیقهها نیز تغییر کرده است و این تبلیغات دهان به دهان بین همه ما میچرخد و با توجه به شرایط اقتصادی به وجود آمده و موضوع کرونا و تعطیلی خیلی از اصناف و ریزش مشتری، نیاز به حوزه مدیریت مالی بیشتر و بیشتر شد.
ما در بحث نرم افزارهای مربوط به قنادی با توجه به این که اساس کسب و کار قنادی شاید بیشتر روی صندوقهای فروشگاهی است و از این حوزه شروع به مکانیزه و تجهیزکردن میکنند. بسیاری از واردکنندگان این سختافزارها با شرکتهای چینی و تایوانی که محصولات سختافزاری و صندوقهای فروشگاهی را وارد میکنند، این نرمافزارهای مربوط به فروش و گزارشهای فروش و صندوق را به فارسی تبدیل کرده و روی صندوقهای فروشگاهی پیاده کرده و در اختیار ما قرار میگیرد؛ خیلی از اینها در حد گزارشهای فروش است؛ اما امروز نیاز است تا حساب و کتاب دقیقتری نیز داشته باشیم.»
مدیرعامل شرکت مهندسی نرمافزار هلو در خصوص ویژگیهای این نرمافزار عنوان کرد: «نرمافزار ما از چند دهه قبل تولید شده و در صنفهای مختلف کار میکند و دی ماه سال گذشته نسخه جدید را با نام HOLO APEX را رونمایی کردیم که یک تحول عظیم را در صنعت نرمافزار به وجود آورد؛ این محصول صد در صد منطبق با نیاز اصناف طراحی شده و نهایتا قنادیها میتوانند کارشان را راحتتر مدیریت کنند. اما با روش سنتی در آخر مشخص نیست که سود کردند یا زیان و زمانی که باید تکالیف دولتیشان را ارائه کنند آیا اصلا توان پرداختشان را خواهند داشت یا نه. نرمافزار هلو استانداردهای حسابداری را کامل پیاده کرده است و میتوانید گزارشهای ارزش افزوده، سود و زیان، ترازنامه و همه گزارشهای مالی و مالیاتی مورد نیاز را به صلاح دید خودتان از نرمافزار استخراج کرده و ارائه دهید.
میتوان گفت نرمافزارهای دیگر به این قابلیتها ورود نکردهاند و نیاز بازار تا الان بیشتر حوزه صندوق بوده است و این که گزارش فروش و وضعیت فروش روز را داشته باشیم و بعضا در گزارشهای سود و زیان هم رفتهاند اما خب دقت نرمافزار هلو به شکلی است که در چند دهه گذشته ما تا به حال مشتری نداشتهایم که از نظر حساب و کتاب به مشکل خورده باشد. ضمن اینکه 800 هزار مشتری تعداد کمی نیست و بالاخره همیشه نارضایتی در همه اصناف وجود دارد اما این نارضایتیها بررسی و رفع شده و میشود و درواقع به آن رسیدگی میشود؛ ولی موردی وجود نداشته است که مشتری از قبال نرمافزار خسارتی دیده باشد و حساب و کتابها کامل انجام میشود.»
عضو هیئت مدیره شرکت مهندسی نرمافزار هلو در پاسخ به این که آیا این نرمافزار در خارج از ایران مشتری دارد یا خیر گفت: «در خارج از ایران حدود هفت تا هشت هزار مشتری داریم که در اصناف مختلف از نرمافزار ما استفاده میکنند ولی این که ما خودمان محصول را به فروش رسانده باشیم؛ خیر. اما خیلی از ایرانیان مقیم خارج از کشور به دلیل اینکه نرمافزار هلو دقت بالایی دارد از این نرمافزار استفاده میکنند. ضمن اینکه برنامههایی برای پرزنت داریم اما با توجه به اتفاقات دو سه سال اخیر روند پیشبرد آنها کمی کند پیش میرود.»