معرفی 8 ابزار جایگزین الکسا
بعد از سالها فعالیت بلاخره وبسایت الکسا (Alexa) به کار خود پایان داد. این سایت مورد استفاده وبمسترها، متخصصان سئو و بازاریابان دیجیتال برای آنالیز وبسایت ها بوده است. بسیاری از کارفرمایان برای بررسی سایت خود، ابزار الکسا را قبول داشتند؛ ولی بنا بر دلایلی صاحبان ابزار الکسا تصمیم گرفتند که به ادامه فعالیت این وبسایت خاتمه دهند. برای همین در این مقاله قصد داریم ابزارهایی را معرفی کنیم که میتوانند جایگزین مناسبی برای الکسا باشند. پس با هلومگ همراه باشید.
سیمیلار وب SimilarWeb
ابزار سیمیلار وب در سال 2007 شروع به کار کرد و امروزه از آن بهعنوان یکی از جایگزینهای اصلی سایت معروف الکسا یاد میشود. از سایت SimilarWeb برای بررسی بکلینکها، بررسی سایت و ارزیابی رقبا استفاده میشود. از جمله امکانات و خروجیهای این ابزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیستم رتبهبندی جهانی، رتبهبندی در داخل کشور و رتبهبندی در دسته فعالیت نسبت به رقبا را ارائه میدهد.
- تعامل مخاطبان با سایت: از جمله خروجیهای این بخش میتوان به بازدید ماهانه، میزان ماندگاری در سایت و نرخ پرش اشاره کرد. سایت سیمیلار وب در این بخش گزارشهایی از وضعیت جمعیت شناختی مخاطبان سایت ارائه میدهد که از جمله آنها میتوان به جنسیت، سن و علایق مخاطبان اشاره کرد.
- رقبا: در گزارشهای این بخش کانالهای ورودی به وبسایت نمایش داده میشوند. این کانالها شامل ورودی از طریق مدیا (تصویر، ویدیو و…)، وارد کردن مستقیم آدرس سایت، موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی، ایمیل و لینک از طرف سایر وبسایتها است.
- کانالهای بازاریابی: در این قسمت میتوان درصد ورود از طریق سرچ طبیعی و پولی کلمات کلیدی را مشاهده کنید.
سمراش Semrush
ابزار Semrush برای بررسی سئو و برنامهنویسی سایت، بسیار کاربردی است. سمراش در مقایسه با ابزار الکسا اطلاعات دقیقتری در مورد خطاها و ایرادات فنی وبسایت ارائه میدهد. از جمله گزارشهای سایت سمراش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خطاهای متاتگ (تگ عنوان، دیسکریپشن و…)
- خطاهای تگ H
- در قسمت organic keyword کلمات کلیدی برتر همراه با بازه زمانی تغییرات آنها بهعلاوه جزئیات بیشتر گزارش داده شده است که میتوان برای تحقیق کلمات کلیدی از آن استفاده کرد.
- بررسی سایت نسبت به رقبا با نمودارهای دایرهای بسیار جذاب. وسعت و بزرگی دایرهها، نشاندهنده جایگاه برتر است.
- بررسی بکلینکهای سایت
- بررسی صفحات ایندکس شده
- خطاهای وبسایت (400، 500)
- بررسی محتوای صفحات (صفحات با محتوای ضعیف، صفحات با محتوای تکراری و…)
با استفاده از این ابزار به راحتی میتوانید هر وبسایتی را بهینه کنید. دقت کنید که این ابزار قدرتمند، پولی است
ابزار ماز (MOZ)
اگر طراح سایت هستید و یا در زمینه سئو مشغول به فعالیتید، حتما نام سایت ماز را شنیدهاید. دامین اتوریتی (domain authority) و پیج اتوریتی (page authority) از جمله امتیازهایی است که این وبسایت به سایر سایتها میدهد. DA و PA میتواند جایگزین مناسبی برای رتبهبندی سایت توسط الکسا باشد. غیر از این موارد سایت ماز خدمات رایگان و پولی زیادی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم. با پایان آمدن فعالیت سایت الکسا میتوانید از این ابزار کاربردی استفاده کنید.
ابزار رایگان سایت ماز
- ابزار keyword explorer: برای استفاده از این ابزار فقط کافی است که در سایت MOZ عضو شوید و از ابزار تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.
- ابزار link explorer: با استفاده از این ابزار میتوانید بکلینکهایی که به سایت شما داده شده است را شناسایی کنید.
- Moz bar: مازبار اطلاعات مفید و ارزشمندی در مورد DA، PA و اسپم اسکور (spam score) سایتها ارائه میدهد. توجه داشته باشید که مازبار به صورت اکستنشن است و بر روی مرورگر نصب میشود.
ابزارهای پولی سایت ماز
- ابزار rank tracking: این ابزار به شما کمک میکند بفهمید که هر کدام از کلمات کلیدی شما نسبت به رقبا چه جایگاهی دارند.
- ابزار Crawl Diagnostics: این ابزار سایت شما را کراول میکند و محتوای موجود در وبسایت شما را ارزیابی کرده و راهکارهایی برای اصلاح به شما میدهد.
- ابزار page optimization score: این ابزار صفحات سایت را از ابعاد گوناگون بررسی میکند.
ابزار Ahrefs
ابزار Ahref از جمله سایتهای پولی است ولی با توجه به گزارشهایی که ارائه میدهد، برای سئوکارها و وبمستران بسیار ارزشمند است. ابزارهای موجود در Ahref به شرح زیر است:
- ابزار تحلیل رقبا: این ابزار ترافیک وبسایت و بکلینکها را نسبت به رقبا با جزئیات زیاد نشان میدهد.
- ابزار تحقیق کلمات کلیدی: در این قسمت سختی کلمه کلیدی، رتبهبندی، میزان جستجو، جایگاه رقبا در کلمه کلیدی و… ارائه میشود.
- ابزار بکلینکها: Ahref یکی از کاملترین ابزارها برای گزارش بکلینکهای سایت را ارائه میدهد. برای بررسی سئوی خارجی پیشنهاد میشود که حتما از این ابزار استفاده کنید.
- ابزار رتبهبندی (rank tracking): این سایت رتبهبندی وبسایت را در مقایسه با رقبا در طول زمان نشان میدهد
- ابزار Alert: با استفاده از این ابزار سایت خود و یا رقبا را ثبت میکنید تا در صورتی بکلینک دریافت کرد، به شما اعلام کند.
ابزارهای گوگل
این ابزارها جایگزین ندارند و حتما باید از آنها استفاده کنید. ابزارهای گوگل آنقدر اطلاعات کاملی در مورد وبسایت ارائه میدهند که وجود خالی الکسا حس نمیشود. ولی این ابزارها فقط گزارشهای دقیقی در مورد وبسایتی که ثبت شده است تهیه کرده و اطلاعاتی در مورد رقیب ارائه نمیدهند.
از جمله ابزارهای مطرحی که حتما باید از آنها استفاده کرد، گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول هستند. در گوگل آنالیتکس میتوانید فعالیت و رفتارهای مخاطبان سایت را بهطور کامل ردیابی کنید. در گوگل سرچ کنسول میتوانید گزارشهایی در مورد خطاهای وبسایت و میزان ورودی از طریق گوگل، بکلینکها و سایر گزارشات وبمستری را مشاهده کنید.
ابزار RankWatch
این ابزار با دقت بسیار بالا، بهروزرسانی مستمر و هزینه استفاده بسیار مناسب در بین وبمستران، طرفداران خاص خود را دارد و به سرعت رو به پیشرفت است. از جمله امکانات این سایت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بررسی بکلینکها
- بررسی کلماتکلیدی
- بررسی رتبهبندی وبسایتها
- …
امکان استفاده 14 روزه آزمایشی از ابزار رنکواچ وجود دارد.
چه وبسایتهایی مانند الکسا منسوخ شده اند؟
ابزارهایی مانند CustomRank، Ranking.com و Quantcast جزء ابزارهایی هستند که به علت عدم بهروزرسانی مستمر و قدیمی بودن، دیگر قابلیت استفاده ندارند. پیشنهاد میکنیم برای تجزیه و تحلیل وبسایت بهجای ابزار الکسا از ابزارهای سیمیلاروب، ماز، سمراش، ahref و rankwatch استفاده کنی. در آینده این لیست تکمیل میشود. در صورتی که ابزار دیگری سراغ دارید، در قسمت دیدگاهها برای ما بنویسید.