بازاریاب و ویزیتور چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

بازاریاب و ویزیتور چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

بازاریاب و ویزیتور چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

بازاریاب و ویزیتور چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

فهرست مطالب

فهرست

هنگامی که حرف از بازاریابی و ویزیتوری به میان می‌آید، تشخیص تفاوت این دو شغل برای بسیاری از افراد دشوار است، چرا که بسیاری از افراد، بازاریابی و ویزیتوری را دو شغل مشابه می‌دانند؛ حتی در بسیاری از مواقع در آگهی‌های استخدام نیز عنوانی اشتباه برای شرح وظایفِ نوشته‌شده در نظر گرفته می‌شود. بنابراین قصد داریم در این مطلب برای شما از تفاوت‌های میان بازاریاب و ویزیتور بگوییم.

 

ویزیتور کیست و چه وظایفی دارد؟

تعریفی که ما در ایران برای ویزیتور در نظر می‌گیریم، با آنچه که در خارج از کشور به‌عنوان معنای این واژه به کار می‌رود، متفاوت است. اگر بخواهیم نزدیک‌ترین واژه یا عبارت انگلیسی را به معنایی که ما از ویزیتور می‌شناسیم نام ببریم، باید به عبارت Sales Rep به معنی «نماینده فروش» اشاره کنیم.

ویزیتور وظیفه دارد با مشتریان دیدار کرده یا با آنها گفتگوی تلفنی داشته باشد و آنها را به خرید محصولات مورد نظر شرکت، ترغیب کند. دست ویزیتور در انتخاب محصول برای معرفی به مشتریان و تعیین قیمت باز نیست، در واقع او باید بر مبنای اهدافی که از سمت تیم فروش تعیین شده است حرکت کند و تمام تلاش خود را برای قانع کردن مشتری انجام دهد. همین موضوع کار ویزیتور را بسیار سخت‌تر می‌کند، چرا که او باید محصولی ازپیش‌تعیین‌شده با قیمتی مشخص را به فروش برساند.

مهارت‌های مورد نیاز ویزیتور

ویزیتور برای موفقیت در این شغل به مهارت‌های مختلفی نیاز دارد. مهارت‌هایی از جمله مهارت‌های ارتباطی، مهارت‌های بین فردی مثل اعتمادبه‌نفس و انتقادپذیری، مهارت مذاکره، مهارت متقاعدسازی و مهارت تجزیه و تحلیل مواردی هستند که یک ویزیتور هر چقدر در آنها قوی‌تر باشد، احتمال موفقیتش بیشتر می‌شود.

محیط کار ویزیتور

محیط کار ویزیتورها بسته به نوع محصول و خدمات شرکت آنها تعیین می‌شود. به‌طور معمول ویزیتورها بیشتر زمان خود را صرف ملاقات با مشتریان بالقوه مثل مدیران شرکت‌ها یا صاحبان مشاغل می‌کنند و همچنین ممکن است به خانه مشتریان مراجعه کنند. هر ویزیتور منطقه‌ای را تحت پوشش دارد تا در آن مشغول شود. این منطقه می‌تواند در شهرها و استان‌های دیگری هم باشد.

بازاریاب کیست و چه وظایفی دارد؟

بازاریاب همواره به دنبال راه‌هایی برای ارائه خدمات یا محصولات تولیدشده به مشتری است. او نیازهای مشتری و بازار را می‌سنجد، با کسب اطلاعات مشتریان مانند سن و شغل، آنها را گروه‌بندی می‌کند و بهترین راه را برای معرفی محصولات و خدمات به مشتری، پیدا می‌کند. از طرف دیگر، بازاریاب در ایجاد نیاز در مشتریان و ایجاد تقاضا برای محصولات و خدمات ارائه‌شده، نقش مهمی دارد. او باید راه‌هایی را که قبلا با شکست مواجه شده‌اند شناسایی کرده و راهکارهای جدیدی را طراحی کند.

از دیگر وظایف بازاریاب، بررسی رقبا، محصولات تولیدشده توسط آنها و نحوه فعالیت آنهاست. تعیین استراتژی برای بالا بردن تاثیرگذاری برند و ایجاد ارزش‌های مورد نیاز ر مشتریان، از اصلی‌ترین وظایف تیم بازاریابی است.

مهارت‌های مورد نیاز بازاریاب

یک بازاریاب برای اینکه وظایف خود را به بهترین شکل انجام دهد، باید مهارت‌های گوناگونی را کسب کند. بازاریاب نیازمند فن بیان قوی و توانایی برقرار ارتباط موثر است. او باید دارای اطلاعات به‌روز و موثق در زمینه اقتصادی باشد، مهارت شناخت رفتار مشتری و توانایی تجزیه و تحلیل نیز از مهارت‌های مورد نیاز برای حضور موفق در زمینه بازاریابی است. وجود خلاقیت و کنجکاوی و همچنین توانایی انجام کار گروهی نیز برای موفقیت در کار بازاریابی، الزامی است.

محیط کار بازاریاب

بازاریابی می‌تواند به شکل‌های حضوری و تلفنی انجام شود. در صورتی که شما بازاریاب تلفنی باشید، محل کارتان همان محیط شرکت است، ممکن است اوقاتی نیز به سفر رفته و به‌صورت حضوری وظایف بازاریابی را انجام دهید.

تفاوت‌های اصلی ویزیتور و بازاریاب

اگرچه کار بازاریاب و ویزیتور جنبه‌های مشابهی دارد، اما سطح و تاثیر فعالیت آنها متفاوت است.

تیم بازاریابی می‌تواند تعیین‌کننده نحوه فعالیت ویزیتورها باشد. ویزیتورها بر مبنای تعاریف و استراتژی تعیین‌شده توسط مدیران بازاریابی فعالیت می‌کنند.

تیم بازاریابی می‌تواند تعیین‌کننده نحوه فعالیت ویزیتورها باشد. ویزیتورها بر مبنای تعاریف و استراتژی تعیین‌شده توسط مدیران بازاریابی فعالیت می‌کنند.

در واقع بازاریاب‌ها به‌طور کل در ایجاد نیاز در مشتریان و همینطور تعیین استراتژی برای فروش نقش دارند. آنها می‌توانند در تعیین قیمت برای محصولات و خدمات نیز ایفای نقش کنند اما ویزیتورها باید برای فروش همان محصول و قیمتی که از قبل تعیین‌شده تلاش کرده و مشتریان بالقوه را متقاعد کنند.

 

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx