بازاریابی پارتیزانی

بازاریابی پارتیزانی چطور انجام می‌شود؟

بازاریابی پارتیزانی

بازاریابی پارتیزانی چطور انجام می‌شود؟

فهرست مطالب

فهرست

این روزها افراد زیادی کسب‌وکار شخصی خود را راه می‌اندازند و از تبلیغات برای معرفی محصول و پیشه خود استفاده می‌کنند. از آن‌جایی که تبلیغات بهترین و مناسب‌ترین وسیله برای بازاریابی در عصر حاضر است و در جلب توجه مشتری و بهره‌وری تأثیر به‌سزایی دارد، بنابراین آشنایی با شیوه‌های مختلف آن بی‌فایده نخواهد بود. یکی از رایج‌ترین، محبوب‌ترین و کم‌هزینه‌ترین شیوه‌های بازاریابی، بازاریابی پارتیزانی است. در این گزارش ما به معرفی این شیوه تبلیغاتی، ویژگی‌ها و مزایای آن می‌پردازیم.

بازاریابی پارتیزانی چیست؟

بازاریابی پارتیزانی یا چریکی یا گوریلا مارکتینگ (Guerilla Marketing) اولین بار توسط جی کونراد لوینستون در سال 1984 درست زمانی که صنعت بازاریابی و تبلیغات دچار رکود و بی‌توجهی از جانب مشتری‌ها شده بود، وارد دنیای تبلیغات شد و توجه بسیاری را به خود معطوف کرد.

بازاریابی پارتیزانی در حقیقت نوعی تبلیغات غیرمتعارف به‌همراه غافلگیری برای جلب‌ توجه مشتریان است. این روش بازاریابی سبب شهرت و شناخته‌شدن هرچه بیشتر محصول می‌شود. در این شیوه بازاریابی تبلیغ‌کنندگان از طریق انجام تبلیغی نوآورانه و متفاوت کسب‌وکار را در ذهن مشتری‌ها و مصرف‌کنندگان برای مدت زمانی طولانی ماندگار می‌کنند. نکته قابل‌توجه برای این روش مدرن کم‌هزینه بودن آن است. هزینه این نوع بازاریابی به حدی کم است که برخی به آن بازاریابی بدون هزینه هم می‌گویند. به‌علاوه همان‌طور که از نامش پیداست استراتژی این روش بازاریابی مانند جنگ‌های چریکی است و برای کسب‌وکارهای کوچک که درواقع همان نیروهای اندک و غیرنظامی مسلح هستند انتخاب مناسبی است.

در حال حاضر با توجه به گسترش روزافزون کسب‌وکارهای جدید، بازار رقابت بین مشاغل بسیار داغ و سخت شده است، بنابراین وجود چنین شیوه تبلیغاتی شانس پیروزی در کارزار رقابتی را دوچندان می‌کند.

انواع روش‌های بازاریابی پارتیزانی

  1. بازاریابی خارجی:

    این شیوه یعنی اضافه‌کردن چیزی به فضای شهر، بدون واردکردن هیچ‌گونه آسیبی به اموال عمومی. مثلاً: مک‌دونالد در اغلب شهرها کنار شعبه رستورانش خطوط عابر پیاده را مانند برندش شبیه‌سازی کرد.

  2. بازاریابی داخلی:

    این شیوه کاملاً مشابه بازاریابی داخلی است با این تفاوت که محیط انجام آن به‌جای فضای شهر محیط‌های بسته مانند دانشگاه و سینما است. مانند تبلیغات قرص و دارو موجود روی دیوار داروخانه‌ها

  3. کمین رویداد:

    همان‌طور که نامش پیداست در این شیوه بازاریابی باید در کمین رویدادهای بزرگ و پرمخاطب بود. در این روش تبلیغات بدون اجازه برگزارکننده انجام می‌شود. مانند برپایی غرفه‌ای جهت معرفی و تبلیغ محصول جلوی در ورودی محل برگزاری یک کنسرت.

  4. تجربی:

    این شیوه تلفیقی از روش‌های ذکر شده در بالا به همراه برقراری ارتباط و تعامل با مردم است.

در زیر به نمونه‌هایی اشاره شده است:

  • بازاریابی از طریق دهان‌به‌دهان شدن (بازاریابی پارتیزانی ویروسی): در اینجا شما بدون صرف هیچ هزینه‌ای و فقط با در میان گذاشتن موضوع و توضیح یک کالا به دو یا چند نفر از دوستانتان بازاریابی می‌کنید.
  • تبلیغات از طریق ارسال پیامک
  • تبلیغات محیطی در نقاط تصمیم‌گیری: مثلاً قرار دادن تبلیغ یک قهوه در کافی‌شاپ. در این مورد بازاریابی سبب می‌شود تا تبلیغ انجام شده با جهت‌دهی به تصمیم فرد مراجعه‌کننده سبب فروش محصول و سودآوری شود
  • تبلیغ به وسیله کارت ویزیت: در اینجا نیز کارت ویزیتی که در آن نام، شماره تماس، ساعت کاری و اطلاعات شغلی شما ثبت‌شده است، مانند یک بیلبورد تبلیغاتی حرفه شما را به دیگران معرفی می‌کند.
  • تبلیغ به وسیله ارائه نمونه‌ها و اشانتیون‌های رایگان به مشتریان: بسیاری از این نوع تبلیغ برای معرفی محصول خود در داروخانه‌ها، فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها استفاده می‌کنند. آن‌ها ضمن معرفی محصول خود، مشتری‌ها را از وجود کیفیت و مقبولیت در محصول خود آگاه می‌کنند. اگر مشتری از نمونه ارائه شده راضی باشد اقدام به خرید محصول می‌نماید.
  • و ….

عملی‌کردن بازاریابی پارتیزانی

برای انجام این نوع بازاریابی اول از همه پیام اصلی کسب و کار و هدف کار را تعیین کنید. مشتری‌ها، نوع برند، محل تبلیغات جزو مواردی هستند که باید در این مرحله مشخص شود. پس از آن به بررسی ابعاد مختلف و آثار آن روی مخاطب بپردازید. در این مرحله ایده‌پردازی کنید و درنهایت بین ایده‌های خود بهترین را انتخاب و پیاده‌سازی کنید.

عوامل مؤثر در بازاریابی پارتیزانی

تأثیرگذارترین عامل در موفقیت این بازاریابی خلاقیت، نبوغ و ایده‌ها نو هست. در واقع هر چه ایده خلاقانه‌تر و جدیدتر داشته باشید موفق‌تر خواهید بود. جهت موفقیت در این راه عوامل دیگری نیز دخیل هستند. در پایین به‌اختصار به آن‌ها اشاره کرده‌ایم. این عوامل عبارت‌اند از:

  • انتخاب مکان و زمان مناسب. به‌عنوان مثال خیابان‌های شلوغ، رویدادهای ورزشی، نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها محل‌های بسیار مناسبی برای غافل‌گیری مردم و بازاریابی پارتیزانی هستند.
  • استفاده از تکنولوژی روز دنیا در انجام بازاریابی. به‌عنوان مثال هم‌اکنون که استفاده از فضای مجازی و اینترنت رونق پیدا کرده بهتر است برای تبلیغات بیشتر از این محیط‌ها استفاده شود (استفاده از تبلیغات ویدیویی در سایت‌ها).
  • تکرار ممنوع. در بازاریابی پارتیزانی فقط یکبار فرصت استفاده از ایده وجود دارد. پس تکرار مطلقاً ممنوع است.

استفاده از روش‌های خلاق و نوین بازاریابی برای جلب‌توجه مشتری و رونق کسب‌وکار بسیار تأثیرگذار است. در این گزارش سعی شد اطلاعات اجمالی در حیطه بازاریابی پارتیزانی در اختیار شما قرار گیرد. امیدواریم این مطالب به سودآوری و ماندگار شدن محصولتان در ذهن مشتریان کمک کند.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx