در سالهای اخیر اکثر مردم به دنبال راهاندازی کسبوکار و بهرهوری هستند. بسیاری نیز کسب و کار خود را راه انداختهاند، اما در میانه یا حتی آغاز کار شکست خورده و سرمایه خود را از دست دادهاند. اگر کمی در کار این افراد دقیق شویم علت شکست را پیدا میکنیم. در حقیقت اغلب این افراد قبل از آغاز کار، تخصص و دانش کافی در این زمینه نداشته و هیچ آموزشی ندیدهاند؛ لذا در مسیری ناشناخته قدم گذاشته و در نهایت شکست خوردهاند. ما در این مطلب سعی داریم نحوه کسب آموزشهای لازم برای شروع کسب و کار را به شما بیاموزیم. پس در ادامه با ما همراه شوید.
کسبوکار الکترونیک چه تفاوتی با تجارت الکترونیک دارد؟
شروع کسبوکار
با توجه به اینکه در حال حاضر کسبوکارهای نوین و بسیاری ایجاد شده و بازار رقابت بسیار داغ است، داشتن یک کسبوکار پولساز و مفید از اهمیت بالایی برخوردار است. این کسبوکار باید بهگونهای باشد که بین رقبای بازار شکست نخورد. بنابراین یکی از الزامات شروع هر کسبوکاری داشتن ایده خوب است.
آما آیا داشتن یک ایده خوب برای شروع کار کافی است و موفقیت کسبوکار در ادامه را تضمین میکند؟ آیا صرف داشتن یک ایده میتوانیم وارد بازار کار شویم و گوی سبقت را از رقیبان بگیریم؟ قطعاً پاسخ خیر است. داشتن ایده خوب برای شروع کسبوکار لازم است، اما هرگز کافی نیست. بهعنوان شخصی که یک ایدهای نو داریم و میخواهیم در این بازار پیروز میدان شویم لازم است قبل از انجام هر کاری آموزشهای لازم را ببینیم. در ادامه درباره این آموزشها و نحوه آموختن آنها صحبت میکنیم.
آموزش کسبوکار
بعد از اینکه ایده خود را مشخص کردید و مطمئن شدید ایده خوبی است، باید درباره آن ایده اطلاعات کافی جمعآوری کنید. سپس در یکسری مهارتها مانند نحوه بازاریابی، نحوه فروش، ارتباط با مشتریان و …. آموزشهای لازم را ببینید. برای کار خود برنامهریزی کنید و درنهایت کسب و کار خود را راهاندازی کنید.
حال فرض میکنیم فرد به دنبال شروع یک کسبوکار است، اما ایدهای ندارد. در این شرایط کار کمی زمانبرتر و دشوارتر است. اما اصلاً جای نگرانی نیست. برای حل مشکل، کافی است در دورههای آموزشی مانند نحوه ایده یابی، شناخت فردی، هدفگذاری و شناخت راههای صحیح شرکت کند. شرکت در این دورههای آموزشی سبب میشود تا فرد بهتر بتواند ایده خود را انتخاب و با خیال راحتتری وارد عمل شود. علاوه بر شرکت در دورههای آموزشی در زمینه ایدهیابی، میتوان با افراد دارای تجربه مشابه و متخصص نیز مشورت نمود. این کار نیز بسیار کمککننده است.
پس از انتخاب ایده، مسائل دیگری مانند سرمایهگذاری، نحوه برنامهریزی و مدیریت، بازاریابی، فروش، مهارتهای ارتباط با مشتری، تبلیغات، مدیریت مالی و …. مطرح میشود. افراد تازهکار بدون داشتن اطلاعات در این زمینه هرگز موفق نخواهند شد. همانگونه که چند خط بالاتر به آن اشاره کردیم رقابت اقتصادی در دنیای امروز بسیار سخت و نفسگیر است. پس برای اینکه نگرانیتان برای ادامه مسیر از بین برود، باید حتماً در موارد ذکر شده نیز آموزشهای لازم را ببینید. شاید این سؤال برایتان مطرح شود که کجا آموزش ببینیم و چگونه خیالمان بابت آموزشهایی که میبینیم راحت باشد؟
در پاسخ به این سوال، باید ابتدا این نکته را متذکر شد که آموزشهای کسبوکار باید مفید، معتبر و کاربردی باشند. در واقع برای کسب دانش به هر مکان و هر شخصی مراجعه نکنید. مراکز آموزشی نامعتبر ممکن است اطلاعات غلط و بیفایدهای در اختیارتان قرار داده و هزینه و زمانتان را هدر بدهند. پس حتماً قبل از آموزش در مورد مرکز انتخابی بهاندازه کافی تحقیق کنید.
حال به جواب سؤال میپردازیم. برای آموزش میتوانید به مراکز آموزشی معتبر مانند مؤسسات فنیوحرفهای، آموزشگاههای دولتی و آزاد در سراسر کشور مراجعه کنید و متناسب با زمینه کاری خود آموزش ببینید. همچنین در عصر حاضر آموزش مجازی و اینترنتی نیز رواج بسیاری یافته و بهعلت سهولت دسترسی و صرفهجویی در هزینهها بسیار مورد استقبال واقع شده است. بنابراین میتوانید به سایتهای آموزشی معتبر هم مراجعه و در دورههای آنلاین و کارگاههای مجازی شرکت کنید. همچنین اگر علاقهمند به مطالعه کتاب هستید، با تهیه کتابهای روز دنیا در حیطه آموزش و شروع کسب و کار هم میتوانید اطلاعات مورد نیازتان را کسب کنید.
مطالبی که اینجا مطرح شد، گزیده نکاتی برای آموزش کسبوکار بود. امیدواریم این اطلاعات بتواند به شما در برداشتن گامهای صحیح کمک کند. فراموش نکنید که هرچقدر در زمینه کسبوکار آموزش ببینید باز هم کم است. برای اینکه در بازار رقابت داخلی و خارجی موفق باشید باید بهطور مداوم درگیر دنیای اطلاعات شوید و در دورههای آموزشی جدید شرکت کرده و اطلاعات خود را بهروز کنید.