امروزه با پیشرفت جامعه و گسترش روزافزون اینترنت، همه کسبوکارها به سمت آنلاینشدن پیش رفتهاند تا محصولات و خدمات خود را از طریق اینترنت به مردم معرفی کنند. تعداد مشتریان کسبوکارهای اینترنتی به مراتب بیشتر از کسبوکارهای سنتی است، در نتیجه برخورداری از سایت فروشگاهی برای کسبوکارهای سنتی اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. در واقع در دنیای مدرن، طراحی سایت فروشگاهی برای هر نوع کسبوکاری، یک قدم بسیار مهم است. در این مطلب، در 7 قدم ساده به آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس میپردازیم.
1. انتخاب یک دامنه برای فروشگاه اینترنتی
برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی با ووکامرس در سیستم وردپرس، باید یک دامنه خریداری کنیم. دامنه به آدرس اینترنتی گفته میشود که نشاندهنده نوع کسبوکار شماست. دامنه باید متناسب با کسبوکار شما باشد و هرچه سادهتر انتخاب شود، راحتتر در ذهن مخاطب ماندگار شده و در رشد کسبوکار، تاثیر مثبت بیشتری میگذارد.
چرا ووکامرس بهترین پلاگین فروشگاهی است
دامنه انواع مختلفی دارد که معروفترین آنها عبارتند از:
:comمخفف کلمه commercial بوده و برای سایتهای تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
:Orgاین پسوند مخفف کلمه organization بوده و بیشتر برای سازمانهای دولتی و خصوصی به کار میرود.
:netمخفف کلمه network بوده و عموما برای شبکههای کامپیوتری و سختافزاری به کار میرود.
:xyzبرای استفاده عمومی به کار میرود و قسمت وسیعی از وبسایتها را شامل میشود.
:nameعموما برای سایتهایی که نام افراد، سازمانها و شرکتها در آن به چشم میخورد، مورد استفاده قرار میگیرد.
:bizمخفف کلمه business بوده و عموما برای کسبوکارها و تجارتهای آنلاین کاربرد دارد.
:infoمخفف کلمه Information بوده و عموما برای سیستم عاملهای اطلاعاتی به کار میرود.
ir: مخفف کلمه iran و یکی از معروفترین دامنههای ملی ایران است که برای تمامی وبسایتها مورد استفاده قرار میگیرد.
2. خرید هاست برای نگهداری فروشگاه اینترنتی
برای راهاندازی سایت با وردپرس باید یک انبار داده برای اطلاعات سایتتان داشته باشید. انبار داده، فضایی است که همه اطلاعات و دادههای شما در آن ذخیره میشود که به این فضا هاست میگویند. به طور کلی برای راهاندازی سایت فروشگاهی از دو نوع هاست میتوان استفاده کرد: لوکال هاست و هاست میزبان.
لوکال هاست محیطی است برای طراحی سایت که با استفاده از آن میتوانید به دنیای وب راه پیدا کنید. برای ایجاد این هاست مجازی با نصب نرمافزارهایی مانند wamp و xampp روی سیستم کامپیوتری خود میتوانید بهصورت رایگان و بدون نیاز به اینترنت یک سرور مجازی داشته باشید.
هاست میزبان، محیطی از دنیای وب است که شما سایت خود را در آن به اشتراک میگذارید. از این طریق شما به سرورهای دنیای وب متصل شدهاید و کاربران نیز برای استفاده از سایت شما باید به سرورهای مجازی در دنیای وب متصل شوند.
فروشگاه اینترنتی چیست و چگونه کار می کند
3. نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس
پس از خرید دامنه و هاست و انصال آنها به هم، نوبت به نصب نرمافزار وردپرس میرسد. نحوه نصب وردپرس بسته به نوع هاستی که انتخاب میکنیم متفاوت است. تفاوت اصلی در نوع پنل هاست است که با محیط گرافیکی متفاوت ارائه میشود.
با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس میتوانید وبسایتها و وبلاگهای فراوانی را راهاندازی کنید. این cms پیشرفته، رایگان بوده و نیازی به دانش کد نویسی ندارد.
بسیاری از بزرگترین سایتهای دنیا با وردپرس ساختهشدهاند. دلیل محبوبیت فراگیر سیستم مدیریت محتوای وردپرس این است که هر فردی با حداقل اطلاعات فنی در زمینه برنامهنویسی میتواند وردپرس را نصب و سپس کار طراحی سایت خود را شروع کند. همچنین تنوع در افزونههای کاربردی وردپرس و استفاده از آنها باعث توسعه و بهبود عملکرد سایت میشود. از طرفی وردپرس برای موتورهای جستوجوی گوگل، بهخوبی قابل بهینهسازی (سئو) است.
4. انتخاب قالب مناسب برای فروشگاه اینترنتی
قالب سایت باید متناسب با کسبوکار شما باشد تا مخاطب را جذب و ترغیب به خرید کند.
معروفترین قالبهای رایگان برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی عبارتند از:
– StoreVilla
eStore –
Leto –
Ecommerce Gem –
Hestia –
5. راهاندازی افزونهwoocommerce برای ساخت سایت فروشگاهی
برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی، از افزونه WooCommerce استفاده میشود. این افزونه به شما این امکان را میدهد که فروشگاه اینترنتی خود را با وردپرس ایجاد کنید. با راهاندازی این فروشگاه میتوانید تمام محصولات خود را بهصورت آنلاین به فروش برسانید.
- از مهمترین ویژگیهای این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن محیطی کاربر پسند
- پشتیبانی کامل از زبان فارسی و قابلیت پیکربندی منو
- قابلیت نمایش محصولات پربازدید
- ایجاد تعداد نامحدود محصولات برای فروش
- فروش محصولات دانلودی
- ساخت گالری عکس برای محصولات
- قابلیت ثبت دیدگاههای مشتریان و امتیازدهی به محصول
6. ایجاد درگاه پرداخت اینترنتی برای فروشگاه
با فعال کردن درگاه پرداخت اینترنتی میتوان عملیات پرداخت را بهطور مستقیم و راحت انجام داد. درگاههای پرداخت اینترنتی انواعهای مختلفی دارند، مانند زرینپال، رایانپی، آرینپال، بیتپی و…
7.میزان بالا رفتن بازدید و فروش از سایت
برای بالابردن فروش اینترنتی، نوع محتوایی که انتخاب میکنیم بسیار مهم است. این مطالب باید بسیار تاثیرگذار باشند تا مشتری با دریافت اطلاعات صحیح از محصول و شناخت کافی آن، تصمیم به خرید بگیرد و در نهایت سایت بازدهی بسیار بالایی را کسب کند. همچنین استفاده صحیح از کلمات کلیدی در محتوای سایت، موجب بهبود سئو میشود که این مورد نیز به افزایش بازدید از سایت و در نتیجه بالارفتن میزان فروش کمک فراوانی میکند.
آمارهایی جالب از مشارکت در فروش