متاورس چیست؟

متاورس چیست؟ یک تکنولوژی جدید که باید در مورد آن بدانید

متاورس چیست؟

متاورس چیست؟ یک تکنولوژی جدید که باید در مورد آن بدانید

فهرست مطالب

فهرست

متاورس نوعی تکنولوژی جدید است که در آینده، و چه بسا آینده‌ای نزدیک، در دسترس مردم در سراسر جهان قرار خواهد گرفت. واژه “متاورس” Metaverse ترکیبی از دو واژه‌ی مِتا Meta “ به معنی فراتر و یونیورسUniverse “  به معنی جهان است و معنای “فراتر از جهان” می‌دهد. این واژه برای اولین بار در سال 1992 در کتاب “سقوط برفی” نوشته‌ی نیل استیفنسن به کار برده شد.

متاورس یک واقعیت دیجیتال است که معنایی فراتر از فضای مجازی امروزی را دارد و ترکیبی از فضای مجازی، اینترنت و واقعیت افزوده است. در این تکنولوژی، افراد می‌توانند بدون نیاز به اینترنت، کار، بازی، تحصیل، خرید و معاشرت کنند.

متاورس، فراتر از تجربه‌ی بشریت

متاورس تنها برای استفاده در دنیای بازی نیست، بلکه به دنبال چیزی فراتر از این‌هاست. به دنبال ایجاد تغییری اساسی در زندگی بشر. تصور کنید که در متاورس می‌توانید بر مبنای پولی که می‌پردازید یا اعتباری که در متاورس به دست آورده‌اید، ظاهری جدیدتر و جذاب‌تر برای خود بخرید!

در متاورس بی‌نهایت داده در زندگی انسان‌ها جریان پیدا می‌کند. در دنیای فعلی، باید شبکه‌های اجتماعی را از طریق گوشی موبایل دنبال کنید و آن‌ها را روی صفحه مانیتور ببینید. اما در متاورس قرار است هدست‌ واقعیت مجازی را روی سر، یا عینک‌های واقعیت مجازی را روی چشم گذاشته و عملا پا در دنیاهای مجازی بگذاریم. بعد می‌توانیم داخل این دنیاها بازی کنیم، به سفر برویم و داخل جلسات شرکت کنیم! در واقع هر آنچه در دنیای واقعی قابل انجام است را در یک دنیای سه بعدی انجام دهیم.

متاورس metaverse
متاورس metaverse

سه مفهوم کلیدی و بنیادین متاورس

متاورس دربرگیرنده‌ی سه مفهوم کلیدی است:

حضور (presence)

تعامل‌پذیری (interoperability)

استاندارسازی (standardization).

در متاورس احساس حضور در فضای مجازی، از طریق تکنولوژی‌های واقعیت مجازی مانند نمایشگرهایی که روی سر قرار می‌گیرند، شکلی واقعی و ملموس به خود می‌گیرد.

مفهوم دوم، یعنی تعامل‌پذیری از این قرار است که در متاورس امکان سفر از مقصدی به مقصدی دیگر برای ما مهیاست. در حالی که می‌توانیم تمام دارایی‌های دیجیتالی‌مان را همراه خود ببریم.

مفهوم استانداردسازی نیز امکان تعامل بین سرویس‌های مختلف در سراسر متاورس را ممکن می‌سازد.

متاورس قرار است جایگزین اینترنت فعلی شود، اما با دسترسی‌هایی آزادتر. در اینترنت فعلی شما می‌توانید در یک بازی، آنچه را که دوست دارید بسازید، اما امکان استفاده از آن را فقط در همان بازی دارید. این در حالی است که در متاورس می‌توانید در یک پلتفرم، محتوای دلخواه خود را بسازید و در هر پلتفرم دیگری از آن محتوا استفاده کنید. از طرفی، در متاورس دیگر نیازی به ساخت پروفایل‌های متفاوت برای حضور در برنامه‌های مختلف مثل توییتر و فیسبوک نخواهید داشت، بلکه در سراسر متاورس تنها از یک پروفایل و در واقع از هویت واقعی خودتان استفاده خواهید کرد. همین یگانگی و تداوم هویت، پایه و اساس خرید و مصرف محتوا توسط کاربران متاورس خواهد بود.

تغییر نام فیسبوک در راستای آینده‌ای متمرکز بر متاورس

هم‌اکنون مارک زاکربرگ بنیان‌گذار شرکت فیسبوک اعلام کرد که فیسبوک در جدیدترین تصمیم خود قرار است نام این شرکت را به “متا” تغییر دهد. طبق گفته‌ی زاکربرگ، این تغییر نام به علت تمرکز بر “متاورس” به عنوان چشم‌انداز آینده‌ی فیسبوک، اتفاق افتاده است.

ظاهرا زاکربرگ به قدمت فیسبوک قانع نبوده است؛ از این رو مارک زاکربرگ تصمیم به ایجاد یک شرکت مادر جدید گرفته که فیسبوک فقط یکی از زیر مجموعه‌های آن باشد. هرچند، تکنولوژی متاورس تنها در اختیار شرکت فیسبوک نیست و احتمال دارد استارتاپ‌هایی نوپا با خلاقیت و نوآوری، بازار را تصاحب کنند.

فیسبوک احتمال می‌دهد بین ده تا پانزده سال زمان لازم است تا متاورس، به دنیای تخیلی نیل استیفنسن نزدیک شود. اما فقط تصور کنید اگر متاورس واقعا عملی شود، چه اتفاق‌ها که نمیفتد. تجربه‌ی کنسرت یا سینماهای مجازی بی‌نظیر و البته جرم‌های کوچک و بزرگی که در این فضا امکان ظهور پیدا می‌کنند.

دنیای کریپتوکارنسی

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
3
0
سوال خود را بپرسیدx