میکروچیپ چیست و چه کمکی می‌کند؟

میکروچیپ چیست و چه کمکی می‌کند؟

میکروچیپ چیست و چه کمکی می‌کند؟

میکروچیپ چیست و چه کمکی می‌کند؟

فهرست مطالب

فهرست

احتمالاً با وجود پیشرفت‌های اخیر تابه‌حال چند باری نام میکروچیپ به گوشتان خورده است. اما آیا با این وسیله خارق‌العاده و کاربردهای بی‌نظیر آن آشنایی دارید؟ این وسیله حیرت‌انگیز ازجمله پیشرفت‌های مفید و پرکاربرد عصر حاضر است که حذف آن انسان‌ها و سایر موجودات کره خاکی را با مشکلات متعددی مواجه می‌کند. لذا ما در این مطلب قصد داریم به معرفی میکروچیپ بپردازیم و در ادامه کاربردها و فایده‌های آن را ذکر کنیم. پس با ما تا انتها همراه شوید.

میکروچیپ چیست؟

میکروچیپ (Microchip) یا ریزتراشه قطعه کوچکی از جنس سیلیکون است و مشابه یک رایانه اطلاعات بسیاری را در خود جای می‌دهد. این قطعه نخستین بار در سال 1958 طراحی و تولید شد و به‌مرورزمان توسعه یافته و سرانجام به شکل امروزی درآمده است. به میکروچیپ مدار شناسایی نیز می‌گویند زیرا اگر این وسیله کوچک را زیر میکروسکوپ قرار دهید تعداد زیادی مدار منظم و پیچیده را مشاهده خواهید کرد. همچنین این ابزار دارای یک کد اختصاصی است که در زمان ساخت آن ایجاد می‌گردد و ابزاری جهت تشخیص و شناسایی میکروچیپ است. این ریزتراشه که حدوداً به اندازه‌ی یک دانه برنج است بر اساس نوع کاربرد انواع مختلفی دارد و از فناوری شناسایی فرکانس رادیویی بهره می‌برد.

میکروچیپ‌ها در ابتدا برای استفاده در تلفن‌های همراه، کامپیوترها، لپ‌تاپ‌ها، ماهواره‌ها و گیرنده‌های تلویزیونی استفاده می‌شد. با گذر زمان کاربردهای این قطعه گسترده شد. به‌گونه‌ای که امروزه این ریزتراشه در بدن جانداران مختلف با اهداف گوناگونی مانند شناسایی و ردیابی، بسیار سریع، آسان و بی‌دردسر نصب می‌شود. به‌علاوه چون این میکروچیپ‌ها هرکدام دارای کد شناسایی اختصاص حک شده بر روی بدنه خود هستند لذا اطلاعات آن‌ها سریع شناسایی می‌گردد. در ادامه به‌طور مفصل کاربردهای میکروچیپ را بیان می‌کنیم.

تقسیم‌بندی میکروچیپ‌ها

میکروچیپ‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند. این سه دسته شامل:

  1. 1. پزشکی (biological):
  2. 2. نظامی (military):
  3. 3. شناسایی (implant- Rfid)

کاربردهای میکروچیپ چیست؟

علاوه بر کاربردهای ذکر شده در بالا یعنی استفاده از میکروچیپ در وسایل الکترونیک و دیجیتال، این قطعه ارزشمند دارای کاربردهای دیگری نیز است. این کاربردها عبارت‌اند از:

  کاشت در بدن انسان با اهداف گوناگون:

میکروچیپ در این مورد با اهداف مختلفی مانند شناسایی افراد، سوابق پزشکی، داروها، اطلاعات تماس و اجرای قانون کاربرد دارد. به‌عنوان نمونه با کاشت این قطعه در زیر پوست انسان‌های مسن، فراموش‌کار و مبتلا به بیماری آلزایمر دیگر نگران گم‌شدن این افراد و از دست رفتن اطلاعات شناسایی و سوابق پزشکی آنها نیستیم، زیرا این افراد و اطلاعاتشان به‌راحتی با استفاده از کد درج شده روی میکروچیپ قابل شناسایی و بازیابی هستند. علاوه بر این میکروچیپ برای نجات زندگی انسان‌ها هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌عنوان نمونه دستگاه‌های تنظیم کننده ضربان قلب در درون ساختار خود میکروچیپ‌هایی برای نگه‌داشتن زمان دارند.

  کاشت در حیوانات برای ردیابی و محافظت از آنها:

تولید ایمپلنت نیاز انسان‌ها به قلاده، گردنبند، ردیاب و … را برطرف کرده است. با قرار دادن میکروچیپ در بدن حیوانات گوناگون نام مالک و تمامی اطلاعات ثبت شده در آن قابل بازیابی است. با استفاده از میکروچیپ دیگر کسی نگران گم شدن حیوان خانگی خود نخواهد بود.

  جاسوسی:

برخی از دولت‌ها معتقدند که کشورهایی نظیر آمریکا از میکروچیپ برای اهداف جاسوسی خود استفاده می‌کند. به عقیده آن‌ها آمریکا با کاشت میکروچیپ در بدن انسان‌ها و ابزار و وسایل گوناگون اطلاعات محرمانه مربوط به کشورهای مختلف را ثبت و ضبط می‌کند.

ایمپلنت‌های پیشگیری از بارداری:

یکی دیگر از کاربردهای میکروچیپ‌ها در ایمپلنت جلوگیری از بارداری است. این وسیله پیشگیری از بارداری که در زیر پوست بازو بانوان تعبیه می‌شود دارای نوعی میکروچیپ است که طبق برنامه هورمون جلوگیری از بارداری را در بدن آزاد و به‌این‌ترتیب از بارداری جلوگیری می‌کند.

استفاده جهت زندانی‌های آزاد شده نیازمند پیگیری:

پلیس‌ها به‌منظور ردیابی مظنونین و زندانیان آزاد شده با وثیقه و یا دارای شروط آزادی از میکروچیپ استفاده و این افراد را به‌راحتی و بدون هیچ دغدغه‌ای ردیابی می‌کنند.

  کارت‌های بانکی، کارت‌های دسترسی  و …

در مورد کاشت میکروچیپ‌ها باید خاطرنشان کرد که این عمل دائمی بوده و نیاز به هیچ‌گونه ترمیم، تعمیر و جابه‌جایی ندارد. از آنجایی هم که میکروچیپ‌ها برای کاشت ابتدا درون یک محفظه شیشه‌ای قرار داده می‌شوند برای بدن هیچ عارضه‌ای ندارند و کاملاً بی‌خطر هستند. پس می‌توان استنتاج کرد که میکروچیپ دائمی و پایدار است و برای همیشه در محل جایگذاری خود باقی می‌ماند.

در این مطلب سعی کردیم ضمن تبیین مفهوم میکروچیپ، کاربردهای آن را نیز بیان کنیم. یقیناً کاربردهای میکروچیپ در علوم و صنایع مختلف فراتر از آن چیزی است که بتوان آن را در یک گزارش گنجاند. این کاربردها روزبه‌روز با پیشرفت علم و تکنولوژی و ساخت میکروچیپ‌های پیشرفته‌تر بیشتر و بیشتر هم می‌شود. حتی برخی پیش‌بینی می‌کنند که در آینده میکروچیپ‌ها جایگزین بسیاری از فعالیت‌های انسان‌ها خواهند شد. امیدواریم مطالب بیان شده در این مقاله برای شما مفید باشید.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx