فنآوری

فن‌آوری دیپ فیک چگونه مرده‌ها را به حرف می‌آورد؟

فنآوری

فن‌آوری دیپ فیک چگونه مرده‌ها را به حرف می‌آورد؟

فهرست مطالب

فهرست

همان‌طورکه می‌دانید، امروزه نرم‌افزارهای مختلفی مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته می‌شوند که قادر به انجام کارهای شگفت‌انگیزی هستند. دیپ فیک (Deepfake) از جمله فناوری‌های جدید مربوط به هوش مصنوعی است که علاوه‌بر شگفت آفرینی، ترس و وحشت بسیاری از افراد را نیز برانگیخته است. شما می‌توانید با این فناوری حتی مرده‌ها را نیز به حرف بیاورید!

فن‌آوری دیپ فیک چیست؟

فناوری دیپ‌فیک تکنیکی است که شما می‌توانید با کمک آن در یک محتوای صوتی تصویری دست ببرید و آن را به‌شکلی که می‌خواهید تغییر دهید. درواقع این فناوری برای ایجاد یک محتوای صوتی تصویری غیرواقعی، اما متقاعدکننده مورد استفاده قرار می‌گیرد و روزبه‌روز به تعداد طرفداران آن افزوده می‌شود. این موضوع شاید در نگاه اول جذاب و شگفت‌انگیز به‌نظر برسد، اما  ممکن است در ادامه باعث دردسرهای بسیاری شود. باید گفت که برای اولین بار در انگلستان از این فن‌آوری سوءاستفاده شد و مدیرعامل یکی از شرکت‌های حوزه انرژی این کشور فریب خورد و مبلغ 220 هزار یورو به شخص کلاهبردار پرداخت.

فن‌آوری دیپ فیک چیست
Deepfake

فناوری Deepfake چگونه کار می‌کند؟

کاری که این فناوری انجام می‌دهد، در اصل همان جعل محتوا از طریق جلوه‌های بصری است، اما تفاوتی که میان آنها وجود دارد این است که این فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی کار می‌کند، بنابراین از الگوریتم‌هایی استفاده می‌شود که محتوا را بیشتر از هر حالتی به واقعیت نزدیک می‌کند؛ به‌طوری‌که تشخیص ویدیو و تصاویر ساخته شده با  Deepfake تقریبا غیرممکن است.

این فناوری به‌خوبی و به‌طور دقیق تمام حالات و اشکال مختلف چهره را از طریق دوربین‌هایی که دارد ارزیابی و به شکلی خارق‌العاده همان چهره‌ را جعل می‌کند و روی محتوایی که می‌خواهید قرار می‌دهد. در ادامه شما می‌توانید تمام حرکات و سخنرانی‌هایی که در ویدیو انجام می‌شود را با چهره جعلی مشاهده کنید. البته باید اضافه کرد که این فناوری علاوه‌بر چهره، توانایی جعل اندام انسان و سایر اشیاء را نیز دارد و همین موضوع باعث می‌شود که این فن‌آوری ترسناک‌تر شود.

 آیا فن‌آوری دیپ فیک همیشه خطرناک است؟

قطعا خیر. تابه‌اینجای گزارش چندین بار به خطرناک بودن این فناوری اشاره کردیم، زیرا دیپ فیک می‌تواند شرایط را برای کلاهبرداری آسان کند؛ اما نمی‌توان گفت که این فناوری همیشه خطرناک است. این فناوری در طول ظهور خود بیشتر افراد مشهور را مورد هدف قرار داده و با جعل چهره‌های آن‌ها اقداماتی ناشایستی صورت گرفته است.

برای مثال می‌توان به ویدیوی منتشر شده از باراک اوباما اشاره کرد. رئیس جمهور سابق آمریکا در ویدیویی که از آن منتشر شد، دونالد ترامپ را فردی غیرمنطقی و حقیر معرفی کرد. این ویدیو ساخته‌ی فناوری Deepfake بود و همین موضوع باعث شد که باراک اوباما راجع‏به این موضوع اظهار نظر کند و معتقد باشد که در آینده به مرزی خواهیم رسید که تشخیص حقیقت و دروغ بسیار مشکل خواهد باشد.

اما فراموش نکنید که می‌توان از این فن‌آوری به‌درستی و در جهتی اخلاقی نیز استفاده کرد. برای مثال امروزه از الگوریتم‌های Deepfake در حوزه‌های علم و فناوری استفاده می‌شود یا می‌توان از آن برای ساخت بازی‌های ویدیویی استفاده کرد و صحنه‌هایی خلاقانه و جالب ساخت.

علاوه‌براین موارد، یکی از جالب‌ترین کارهایی که می‌توان با دیپ فیک انجام داد، این است که مرده‌ها و عزیزان از دست رفته را دوباره دید. شما می‌توانید با این فناوری چهره‌ی عزیزی که از دست داده‌اید را روی یک ویدیو قرار دهید؛ طوری‌که انگار شخص موردنظر شما هنوز زنده است!

 

سایت و برنامه‌های دیپ فیک
فن‌آوری دیپ فیک چیست

 

سایت و برنامه‌های دیپ فیک

حال شاید برای شما سوال پیش آید که آیا سایت یا برنامه‌ای وجود دارد که بتوان با استفاده از آن چهره شخصی را روی فرد دیگر قرار داد یا خیر که در پاسخ باید گفت بله. در ادامه به برخی از این برنامه‌ها و سایت‏ها اشاره خواهیم کرد تا با آن‌ها آشنا شوید.

  • برنامه Zao

این برنامه برای اولین بار در سال 2019 معرفی شد و توانست سروصدای بسیاری ایجاد کند. این برنامه می‌تواند با دریافت چند عکس از یک شخص، آن را به چهره شخصی سلبریتی تبدیل کند. البته این برنامه با واکنش‌های منفی نیز روبرو شد، زیرا بسیاری از کاربران معتقد بودند که حریم خصوصی آن‌ها حفظ نمی‌شود و عکس‌هایی که در اختیار این برنامه قرار می‌گیرند امنیت ندارند. همین موضوع باعث شد که سازندگان این برنامه تغییراتی را در آن ایجاد کنند.

  • وب‌سایت Deepfakes web

این روش نیز یک سرویس تحت وب است که به شما اجازه می‌دهد از این فناوری برای ساخت ویدیوهای جعلی استفاده کنید. این وب‌سایت پیچیدگی‌های چهره را به‌خوبی آنالیز می‌کند و پردازنده گرافیکی قدرتمندی نیز دارد. باید اشاره کرد که این سایت رایگان نیست و شما باید به ازای هرساعت استفاده از آن هزینه‌ای را بپردازید.

فن‌آوری دیپ فیک از جمله فناوری‌های شگفت‌انگیز است که می‌تواند شما را متحیر کند؛ اما این فناوری همانقدر که شگفت‌انگیز به‌نظر می‌رسد، می‌تواند دردسرآفرین نیز باشد. از همین رو توصیه می‌شود عکس‌های خود را در اختیار هرشخص و برنامه‌ای قرار ندهید تا در ادامه مشکلی شما را تهدید نکند.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx