بهخوبی میدانید که حسابداری یکی از رشتههای پرطرفدار و درعینحال پردرآمد در ایران است و بسیاری از مردم علاقهمند به تحصیل در این رشته هستند. شاید یکی از دلایل این امر کاربرد بسیار زیاد این علم در زندگی روزمره باشد. دلیل آن هرچه باشد مهم نیست. آنچه مهم است آغاز راه و کسب موفقیت در ادامه راه است. اگر در اینترنت و فضای مجازی گشتوگذاری زده باشید، حتماً چشمتان به دورههای آنلاین و مجازی آموزش حسابداری خورده است؛ اما آیا شرکت در این دوره برای حسابدار شدن کافی است؟ ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم و اصول و راهکارهای شروع حسابداری را به شما بیاموزیم. لذا اگر تمایل دارید که حسابدار موفق و کارآزمودهای شوید اما نمیدانید از کجا شروع کنید این مطلب را تا انتها دنبال کنید.
حسابداری را بهصورت آکادمیک یاد بگیرید
برای ورود به حوزه حسابوکتاب و حسابداری قبل از هر چیزی باید بهاندازه کافی در آن زمینه اطلاعات لازم را کسب کنید. اگر در درجه اول انگیزه کافی و در درجه دوم وقت کافی برای ورود به این عرصه را دارید توصیه ما به شما شرکت در کنکور و اخذ مدرک لیسانس در این رشته است. تحصیل در این رشته به شما کمک میکند تا مبانی و اصول اولیه و اساسی حسابداری را بیاموزید و برای ورود به عرصه کار و حسابداری کاملاً آماده شوید. شما پس از تحصیل در این زمینه قادر خواهید بود در شرکتها و مؤسسههای مرتبط و در یکی از زیرشاخههای حسابداری شروع به کار کنید.
تفاوت حسابداری با حسابرسی در چیست؟
اما اگر خیلی فرصت ندارید و دوست دارید هرچه سریعتر وارد شغل حسابداری شوید میتوانید در دورههای آنلاین و مجازی آموزش و تعلیم امور حسابداری مؤسسات معتبر سراسر کشور شرکت کنید و اطلاعات لازم و کافی را کسب کنید. البته حسابداری دارای زیرشاخههای مختلفی ازجمله حسابداری مالیاتی، حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری بیمه، حسابداری بانک و حسابداری دولتی است و شما بهتر است قبل از آموزش و کسب مهارت ابتدا زیرشاخه مورد علاقه خود را انتخاب کنید. در کنار شرکت در این دورهها سعی کنید مهارتهای رایانهای و کامپیوتری خود را هم تقویت کنید و اگر لازم است در این حیطه هم آموزشهای مربوطه را ببینید.
همیشه بروز باشید
در قدم بعدی به شما پیشنهاد میکنیم که در این زمینه بهاندازه کافی کتاب بخوانید و دانش و آگاهی خود را ارتقا دهید. در کنار مطالعه سعی کنید برای شروع حسابداری اصول ضروری آن را بهصورت عملی هم فرابگیرید. آینده حسابداری در گرو یادگیری و کار کردن با نرمافزارهای مختلف این شاخه است. پس نرمافزارهای حسابداری را نصب کنید و نحوه کار کردن با آنها را بهطور کامل یاد بگیرید.
به خاطر داشته باشید که فقط خواندن و مطالعه و مدرک گرفتن برای شروع حسابداری کافی نیست. برای موفقیت در این رشته بهتر است قبل از ورود به عرصه کار حتماً در یک دوره کارآموزی شرکت کنید و مهارتهای عملی لازم را بیاموزید.
از دیگر پیششرطهای لازم برای شروع حسابداری احاطه به قوانین مالیاتی، حسابداری و حسابرسی کشور است. شخصی که میخواهد وارد این حوزه شود باید قوانین مالیاتی و حسابداری کشور را بهخوبی یاد بگیرد و اطلاعات خود در این مورد را بهطور مکرر بهروزرسانی کند؛ زیرا که این قوانین هرروزه در حال تغییر است.
پس از کسب اطلاعات، تجربه و اخذ مدرک معتبر برای اینکه کار خود را بهعنوان حسابدار شروع کنید باید یک رزومه قوی داشته باشید. پس با دقت این رزومه را تهیه کنید. شما میتوانید برای قویتر شدن آن در دورههای ICDL، Excel، زبان انگلیسی و … هم شرکت و مدارک آنها را ضمیمه رزومه خود کنید.
در ادامه موارد ذکر شده باید عنوان کرد که حسابدار شدن مستلزم داشتن یکسری ویژگیهای دیگر مانند منظم بودن، دقیق بودن، دقت و تمرکز بالا، مهارت گزارشنویسی عالی، مدیریت زمان و توانایی برقراری ارتباط قوی با دیگران هم است. لذا اگر میخواهید حسابداری را شروع کنید این ویژگیها را نیز در خود تقویت و از همان آغاز کار خود را برای چالشها، سختیها و خستگیهای حسابداری آماده کنید.
باوجود مطالب بیان شده در بالا فراموش نکنید که هیچ چیزی بهاندازه داشتن علاقه و پشتکار به موفقیت شما در این راه کمک نخواهد کرد. اگر از انگیزه کافی برخوردار هستید و این قابلیتها و تواناییها را در خود میبینید اصلاً درنگ نکنید. اصول بیان شده در این مقاله را به کار ببندید و برای حسابدار شدن آماده شوید. در آغاز راه قدمهای بزرگ برندارید و یادتان باشد که شروع حسابداری شما ممکن است از یک شرکت و یا حتی کسبوکار کوچک باشد. در انتها امیدواریم این مطالب برای شما مفید باشد و در آیندهای نهچندان دور حسابداری را آغاز کنید و در بازار به موفقیت برسید.