حسابداری پیمانکاری

هرآنچه که باید درباره حسابداری پیمانکاری بدانید

حسابداری پیمانکاری

هرآنچه که باید درباره حسابداری پیمانکاری بدانید

فهرست مطالب

فهرست

نرم افزار حسابداری ویژه پیمانکاری نرم افزاری است که باتوجه به ویژگی‌هایی که در حوزه پیمانکاری وجود دارد، امکان مدیریت دقیق مالی و حسابداری پروژه‌های پیمانکاری را به‌سادگی فراهم می‌کند. اما حسابداری پیمانکاری دقیقاً چه ویژگی‌هایی دارد و چطور در مسیر توسعه کسب ‌و کار به ما کمک می‌کند؟

نرم افزار حسابداری پیمانکاری مناسب چه کسب‌وکارهایی است؟

نرم افزار حسابداری ویژه پیمانکاری نرم افزاری است که باتوجه به ویژگی‌هایی که در حوزه پیمانکاری وجود دارد، امکان مدیریت دقیق مالی و حسابداری پروژه‌های پیمانکاری را به‌سادگی فراهم می‌کند. اما حسابداری پیمانکاری دقیقاً چه ویژگی‌هایی دارد و چطور در مسیر توسعه کسب ‌و کار به ما کمک می‌کند؟

چرا به محصول حسابداری پیمانکاری نیاز داریم؟

شرکت‌های پیمانکاری عموماً چالش‌های زیادی را در بخش حسابداری خود تجربه می‌کنند. انجام پروژه‌های مختلف با شرکت‌ها و شرکای تجاری متفاوت باعث شده که حسابداری در این شرکت‌ها اهمیت زیادی پیدا کند. در این شرکت‌ها، استفاده از یک نرم افزار حسابداری مناسب که بتواند که تمام فعالیت‌های حسابداری را یکپارچه مدیریت کند، بهترین راه‌حل برای بخش مالی و حسابداری است.

اصلی‌ترین بخش از کارهای پروژه‌ای بحث قرارداد آنهاست که از تعهد و الزام برای پیمانکار و کارفرما سرچشمه می‌گیرد. در قرارداد باید مشخصات هر یک از کارفرما و پیمانکار آورده شود، همچنین مدت پیمان، موضوع و مبلغ آن، تعهدات هر یک از طرفین قرارداد و تاریخ اتمام پروژه نیز آورده و مشخص می‌شود. نرم‌افزار حسابداری هلو بخش تهیه و تنظیم قرارداد را به‌صورت کامل و جامع پوشش می‌دهد.

با مشخصات و ویژگی‌های حسابداری پیمانکاری آشنا شوید

  • ایجاد پروژه به تعداد نامحدود جهت تفکیک‌سازی هزینه‌ها و بهای تمام‌شده هرپروژه
  • تهیه و تنظیم صورت وضعیت قرارداد پیمانکاری
  • ایجاد سرفصل‌های هزینه پروژه مانند حقوق و دستمزد، اجاره تجهیزات، طرح و نقشه‌ها، مواد و مصالح مصرف‌شده، بیمه پرسنل پروژه و سایر هزینه‌ها
  • معرفی انبار مواد اولیه و مصالح برای خرید ملزومات و مواد مصرفی هر پروژه
  • ایجاد انبار اثاثیه و منصوبات پروژه‌ها و محل استقرار آن در هر پروژه
  • معرفی صندوق، تن‌خواه‌گردان و بانک به تفکیک پروژه‌ها
  • ثبت مبلغ پورسانت در حساب شخص بازاریاب در زمان فروش پروژه
  • خروج مصالح و مواد اولیه مصرفی هرپروژه از انبار به تفکیک با استفاده از امکان خروج کالا با سرفصل خاص
  • صدور چک و واریز نقدی از صندوق یا تن‌خواه به‌حساب هزینه‌های هر پروژه
  • تخصیص سرفصل‌های پیش‌پرداخت و پیش دریافت در یک یا چند پروژه
  • گزارش‌گیری از هزینه‌های و درآمدهای هرپروژه ‌به‌صورت مجزا
  • دریافت گزارش سود یا زیان هر پروژه
  • صدور حواله خروج مواد اولیه و مصالح از انبار برای هرپروژه
  • تعریف چک‌های ضمانت‌نامه‌ای کار به کارفرمایان
  • ایجاد سرفصل وسایل نقلیه و دارایی‌های ثابت کارگاه در کدینگ و ثبت هزینه استهلاک روی سرفصل آنها
  • ایجاد سرفصل جاری شرکا برای هرپروژه و تقسیم سود یا زیان در پایان کار یا اتمام هر پروژه
  • انجام تما‌می امور پیمانکاری در داخل و خارج کشور با استفاده از امکان چند ارزی 

مزایای حسابداری پیمانکاری برای کسب‌وکارها

همان گونه که اشاره شد حسابداری پروژه‌ای یکی از شاخه‌های حسابداری محسوب می‌شود که کاربردهای بسیاری دارد و در اینجا به  تعدادی از مزایای آن اشاره می‌کنیم:

درک واقعی سودآوری پروژه

چون در حسابداری میزان هزینه‌هایی که توسط یک پروژه ایجاد می‌شود، ارزیابی می‌شود و اثر آنها کاملاً روشن و واضح است که چه هزینه‌هایی قبلاً بوده و کدام یک از آنها تازه به‌وجود آمده‌اند به همین دلیل گاهی آن را به‌عنوان سودآوری بیشتر شناسایی می‌کنند.

تصمیم‌گیری سریع و درست

با استفاده از حسابداری پروژه‌ای می‌توان انتخاب‌های مهم را در میانه پروژه انجام داد، نه اینکه در پایان کار پروژه متوجه اشتباهات شوید بلکه در حین کار هرجایی که متوجه اشتباه شدید می‌توان آن را تصحیح کرد. در ضمن می‌توان در این مرحله از کار ببینید که تا الان چه مقدار هزینه کرده‌اید و اطلاعات مهمی که باید داشته باشید کدام یک هستند تا بتوانید در برابر کارفرما پاسخگو باشید.

به‌دست گرفتن کنترل استراتژی کسب ‌و کار

با استفاده از این حسابداری می‌توان تصمیم‌گیری بهتری گرفت: مثلاً پرسنل موفق‌تر و تواناتر را در جهت هدایت درست شرکت گزینش کرد یا برای انتخاب از بین چندین پروژه، آن که سودآورتر است را تا و مابقی را رد کند.

چند نوع حسابداری پیمانکاری داریم؟

برای حسابداری پیمانکاری دو روش کلی وجود دارد و شرکت‌ها بسته به شرایط پروژه از یکی از این دو روش استفاده می‌کنند:

  • روش حسابداری پیمانکاری بعد از تکمیل پروژه
  • روش حسابداری پیمانکاری بر اساس درصد پیشرفت کار

حسابداری پیمانکاری بر اساس درصد پیشرفت کار

اگر مجموعه‌ای از این روش برای محاسبات سود زیان خود استفاده کند به این معنی است که حسابداران موظف‌اند سود زیان انجام یک پروژه را به‌صورت مرحله‌ای و با پیشرفت کار در هر مرحله محاسبه کنند. در این روش سود ناخالص نهایی بر اساس پیش‌بینی هزینه‌هایی که پروژه در ادامه خواهد داشت محاسبه می‌شود.

البته حسابداری پیمانکاری بر اساس درصد پیشرفت کار براین‌اساس استوار است که پیمانکار انجام پروژه را طبق قرار خود و سر وقت پیش می‌برد و از طرف دیگر کارفرما بر تمام تعهدات مالی خود که بر طبق آن قرار بوده است به نسبت درصد پیشرفت کار هزینة آن را به پیمانکار بپردازد پایبند است.

 

حسابداری پیمانکاری بعد از تکمیل پروژه

همان‌طور که از عنوان این روش از حسابداری پیدا است در این روش همه‌ی محاسبات سود و زیان بعد از تکمیل نهایی پروژه یا بعد از اتمام بخش اعظمی از آن انجام می‌شود. خوبی این روش در آن است که نیاز به‌پیش بینی هزینه‌های احتمالی وارد بر پروژه در آن دخیل نیست و همة محاسبات طبق اسناد موجود انجام می‌شود. شاید اشکالی که به این روش وارد باشد این است که محاسبة یک جای سود خالص نهایی یک پروژه باعث واردشدن بار مالیاتی زیادی بر شرکت پیمانکار می‌شود.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx