لینکدین (LinkedIn) یک شبکه اجتماعی شناختهشده برای برقراری ارتباط در زمینههای شغلی و حرفهای و ایجاد روابط B2B است. با وجود اینکه بیش از پنجاه درصد ترافیک B2B شبکههای اجتماعی، مربوط به لینکدین است، بسیاری از افراد اهمیت تولید محتوا در این شبکه را نادیده میگیرند یا بهدرستی نمیدانند که روش تولید محتوا برای لینکدین باید به چه صورت باشد. ما در این مطلب برای شما از چگونگی تولید محتوا در لینکدین خواهیم گفت.
انواع محتوا در لینکدین
معرفی شرکت و انتشار اخبار مربوط به آن
لینکدین بهترین پلتفرم برای اطلاعرسانی در خصوص شرکت و محصولات است. از طریق لینکدین میتوانید برند شرکت و برند کارفرمایی خود را معرفی و مطرح کنید. ابعاد مثبت شرکت خود را به مخاطبان نشان دهید، اتفاقات ویژهای که در شرکت رخ داده را به تصویر بکشید و محصولات جدیدتان را معرفی کنید. حتی میتوانید به شناخت و جذب کارمندان جدید برای شرکت بپردازید.
برای این نوع فعالیت، نیازی به اطلاعرسانی در مورد تکتک وقایع شرکت نیست؛ تمرکز خود را بر روی موارد مهمتر و تاثیرگذارتر بگذارید. از طرفی برای موفقیت در این زمینه شاید لازم باشد در دنیای واقعی و داخل شرکت هم انجام کارهایی را وارد برنامه خود کنید که امکان بازتاب در محیط لینکدین را داشته باشد.
یکی از موارد بسیار تاثیرگذار مربوط به زمانی است که هدیه یا امکانی را برای کارمندان خود در نظر میگیرید؛ چیزی مثل بسته خوشآمدگویی یا ولکامپکیج برای کارمندان تازهوارد شرکت ایدهای عالی است که با آن هم کارمندانتان را خوشحال میکنید و هر در لینکدین روی برند کارفرماییتان کار میکنید. کافی است آن کارمند، حس و حال خوبی که به او دادهاید را با مخاطبان لینکدینش به اشتراک بگذارد و بعد شما پست او را در صفحه لینکدین شرکت بازنشر کنید.
اینفوگرافیک
ذهن انسان، دادههای تصویری را بهتر و سریعتر از دادههای متنی درک میکند. اینفوگرافیک (Infographic) نیز نوعی از انتقال داده و اطلاعات بهصورت تصویری است. طبق تحقیقاتی که انجام شده، سرعت انتقال دادههای دیداری در مغز انسان، شصت هزار برابر بیشتر از سرعت انتقال دادههای متنی است؛ به همین دلیل، انتقال اطلاعات از طریق اینفوگرافیک بسیار مناسبتر از شیوههای نوشتاری است. مزیت اینفوگرافیک این است که میتوان آن را بهسادگی بازنشر کرد و مطالعه آن نیز بهدلیل وجود المانهای گرافیکی و جذابیتهای بصری، بسیار آسان است؛ در نتیجه بازخورد بیشتری میگیرد و لایک و اشتراکگذاری زیادی دریافت میکند.
بازنشر مقالات وبسایت
از فرصتی که لینکدین در اختیارتان قرار داده، برای ترویج محتوای وبسایت و گرفتن ورودی به وبسایتتان استفاده کنید. به این منظور، خلاصه جذابی از مقالهتان را بهصورت یادداشتی در لینکدین منتشر کنید؛ بهتر است این خلاصه، زیاد هم کوتاه نباشد. مطمئن شوید خلاصهتان را بهنحوی نوشته باشید که مخاطبان را برای خواندن مقاله کامل، ترغیب و تشنه کند. در انتها، خوانندگان را به مطالعه مقاله اصلی دعوت کنید.
ویدیوهای کوتاه و جذاب
ویدیو در لینکدین نیز مثل هر شبکه اجتماعی دیگری، محتوایی جذاب و تاثیرگذار به شمار میرود. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که ویدیوهایی که به اشتراک میگذارید زیاد طولانی نباشد، بلکه تا حد ممکن، بیشترین مفهوم را به تاثیرگذارترین شکل و در کمترین زمان به مخاطب منتقل کند.
محتواهای آموزشی
محتواهای آموزشی که دانش و اطلاعات مخاطبان را بالا میبرد یا نکات مهمی را به آنها یادآور میشود، همیشه برای کاربران شبکههای اجتماعی جذاب است. اگر این محتواها مربوط به حوزههایی باشند که در لینکدین بازار داغی دارند مثل آموزش تولید محتوا، میتواند اثرگذاری بیشتری هم داشته باشد. محتواهایی که حاوی آموزشهای مربوط به روابط کاری یا منابع انسانی هستند هم در لینکدین بازخورد بسیار زیادی میگیرند.
نکتههایی مهم برای موفقیت در لینکدین
جامع و کامل اما ساده بنویسید
آنچه که میتواند به موفقیت شما در یک فضای حرفهای مثل لینکدین کمک کند، تولید محتواهای پیچیده و طولانی نیست؛ برعکس، محتواهایی با سادگی بیشتر که از زیادهگویی پرهیز کرده باشند، در جذب مخاطب اثرگذاری بسیار بالاتری دارند.
در انتخاب عنوان مطالب دقت کنید
عنوان و تیتر مطلب، اولین چیزی است که مخاطب با آن برخورد میکند. اگر در انتخاب تیتر خود دقت کافی را به خرج دهید و تیترهایی با کلمات کلیدی کاربردی بنویسید، شانس دیدهشدن نوشتهتان را چند برابر افزایش میدهید. تجربه ثابت کرده است که تیترهایی که در آنها از عباراتی مثل «چطور…»، «چگونه…»، «چرا…» و «چند نکته برای…» استفاده شده باشد، شانس بسیار زیادی برای جذب مخاطب دارند.
بهطور منظم و مداوم پست بگذارید
یک پست قوی شاید بهتنهایی بازخورد خوبی بگیرد اما تضمینکننده موفقیت صفحه لینکدین شما نخواهد بود. برای دیدهشدن در هر شبکه اجتماعی، به نظم و تداوم در فعالیت نیاز است. لینکدین نیز از این قاعده مستثنی نیست. هرگز به صورتی رفتار نکنید که در یک هفته پنج پست داشته باشید اما بعد بهمدت دو هفته ناپدید شوید. این بینظمی در فعالیت، روی دیدگاه مخاطب نسبت به شما اثر منفی میگذارد. تاریخ و ساعتی را برای انتشار پستهایتان در نظر بگیرید و بر اساس همان زمانبندی فعالیت کنید.
بهجای بیان آمار و ارقام، داستانسرایی کنید
مقالههای خشک و جدی که مدام از آمار و ارقام بهره میگیرد، آن هم در شبکههای اجتماعی، به هیچ وجه برای مخاطبان جذاب نخواهد بود و تنها باعث میشود مخاطب هنگام رویارویی با آن، بهسرعت صفحه را اسکرول کند و به سراغ مطلب بعدی برود. در عوض اگر در نوشتههایتان از هنر داستانپردازی استفاده کنید، میتوانید با قلب مخاطب ارتباط گرفته و او را تا پایان مطلب با خود همراه کنید.