7 تکنیک مهم برای رشد بنگاه‌های اقتصادی

7 تکنیک مهم برای رشد بنگاه‌های اقتصادی

7 تکنیک مهم برای رشد بنگاه‌های اقتصادی

7 تکنیک مهم برای رشد بنگاه‌های اقتصادی

فهرست مطالب

فهرست

امروزه و با توجه به اوضاع اقتصادی پیچیده جامعه و همچنین وجود بی‌شمار کسب‌وکار در هر زمینه، رشد و پیشرفت برای بنگاه‌های اقتصادی کمی سخت شده و حفظ و رشد آنها نیازمند صبر و تلاش بسیار زیاد است. در این مطلب برای شما از هفت تکنیک مهم خواهیم گفت که به کمک آنها می‌توانید سرعت رشد کسب‌وکارتان را چند برابر کنید. پیش از هر چیز مروری بر تعریف بنگاه اقتصادی خواهیم داشت و سپس به سراغ تکنیک‌های مهم و تأثیرگذار در رشد بنگاه‌های افتصادی می‌رویم.

بنگاه اقتصادی چیست؟

بنگاه اقتصادی عنوانی است که به هر مجموعه‌ای که مشغول تولید کالا یا ارائه خدمات بوده و هدف آن کسب سود است، اطلاق می‌شود. نکته اصلی در مورد بنگاه اقتصادی «کسب درآمد» است؛ به این ترتیب انجمن‌های خیریه و گروه‌های اجتماعی و فرهنگی، بنگاه اقتصادی محسوب نمی‌شوند، در حالی که مغازه کوچکی در خیابان شما نیز نوعی بنگاه اقتصادی است.

روش‌های مدیریت هزینه در شرایط بحران

نکات مهم برای رشد و پیشرفت بنگاه‌های اقتصادی

  1. به گوشه‌های دنج بازار بچسبید

«نیچ مارکتینگ» (Niche Marketing) اصطلاحی است که مطمئننا بارها در دنیای کسب‌وکار به گوشتان خورده است. نیچ مارکتینگ به معنای بازاریابی گوشه‌ای است و کلید موفقیت در هر کسب‌وکاری است. نیچ کارکردن یعنی شما باید گروه خاصی را انتخاب کرده و در جهت رفع نیازهای آن گروه فعالیت کنید.

مثلا اگر در حوزه پوشاک فعالیت می‌کنید، به جای تولید انواع مانتو، شلوار، پیراهن مردانه و انواع لباس‌های دیگر، فقط به تولید لباس‌های سایز بزرگ روبیاورید. به این ترتیب، مردم شما را متخصص تولید آن دسته از لباس خواهند شناخت.

  1. برندسازی شخصی کنید

این روزها برخلاف گذشته، مردم تمایل دارند پیش از خرید از یک شرکت یا همکاری با آن، با شخصی که خودش برند بوده و مالک کسب و کار است، همکاری کنند. این روزها مردم به چهره‌های برندشده بیشتر اعتماد می‌کنند و به آنان حس نزدیکی بیشتری دارند. بنابراین سعی کنید خودتان را به یک برند تبدیل کنید یا شخصیتی را در کسب‌وکارتان مطرح کنید.

برند چیست و چگونه ساخته می‌شود

  1. کسب‌وکارتان را به گاو بنفش تبدیل کنید

گاو بنفش یکی از مطرح‌ترین تکنیک‌های بازاریابی است. داستان از این قرار است که در دنیایی که تمام گاوهای آن سیاه و سفید و قهوه‌ای هستند، یک گاو بنفش همه توجه‌ها را به خود معطوف می‌کند. آنچه این تکنیک بر آن تأکید دارد، وجود «تمایز» است. تمایز، اصلی لازم برای موفقیت در دنیایی است که همه چیز شبیه به یکدیگر است.

براساس این تکنیک، شما باید کاری کنید که منحصربه‌فرد و خاص باشید. استفاده از روش‌هایی که همه افراد آنها را به کار می‌برند، به‌تنهایی نمی‌تواند موفقیت چندانی را برای شما رقم بزند. پس باید دست به خلاقیت و ابداع راه‌های جدید بزنید. یکی از مثال‌های جالب استفاده از تکنیک گاو بنفش، شرکت داچ بوی (Dutch Boy) تولیدکننده رنگ است که بین این همه قوطی رنگ موجود در بازار که استفاده از آنها، باز کردن درب و ریختن رنگ از آنها دشوار بود، محصولی را ارائه داد که ریختن رنگ از آن بسیار آسان و حمل آن نیز راحت‌تر شده بود و به این ترتیب مشتریان خود را افزایش داد.

  1. اصل پارتو را به کار ببرید

اصل «پارتو» (Parto) قانون 80/20 است. طبق این اصل، 80 درصد نتایج، حاصل 20 درصد از تلاش‌هاست. این قانون در جنبه‌های دیگر زندگی نیز جریان دارد؛ مثلا 80 درصد امکانات رفاهی برتر برای 20 درصد افراد جامعه تهیه شده است.

اگر زمان و انرژی‌تان مدام صرف مسائل پیش‌پاافتاده و کم‌اهمیت شود، دیگر انرژی و وقتی برای رسیدگی به مسائل حیاتی نخواهید داشت، در نتیجه در کارتان به رشد و پیشرفتی نمی‌رسید. با درک این اصل می‌توانید بخش بزرگی از زمان و انرژی خود را بابت 20 درصد از کارهای مهم خود صرف کرده و برای باقی کارها زمان و انرژی کمتری بگذارید یا آنها را به باقی افراد واگذار کنید.

  1. در فضای آنلاین حضور داشته باشید

طبق تحقیقات انجام‌شده، 88 درصد از مصرف‌کنندگان قبل از خرید حضوری، به جست‌وجوی کالای مورد نظرشان در فضای آنلاین می‌پردازند. همین آمار، لزوم حضور در فضای آنلاین را برای کسب‌وکارها توجیه می‌کند.

پس لازم است یک وب‌سایت ساده تدارک ببینید و در آن کسب‌وکار خود را معرفی کنید، محصولات یا خدمات و راه‌های ارتباط با مجموعه‌تان را هم درج کنید. علاوه‌بر این شبکه‌های اجتماعی را نیز فراموش نکنید. شما باید حضور مداوم و مؤثری در فضای مجازی داشته باشید و از این طریق ارتباط خود را با مشتریان فعلی حفظ کنید و مشتریان جدیدی به دست آورید.

آمارهایی جالب از افلیت مارکتینگ

  1. روی خدمات و پشتیبانی از مشتری تمرکز کنید

بالای 50 درصد از مشتریان، پس از اینکه خدمات بدی را از شرکتی دریافت کنند، دیگر خرید و همکاری با آن شرکت را ادامه نخواهند داد. این در حالی است که برخورداری از حضور مشتریان قدیمی، نسبت به جذب مشتریان جدید برای مجموعه اعتبار بیشتری به همراه خواهد داشت و از طرف دیگر فروش به مشتریان قدیمی و وفادار، ساده‌تر خواهد بود.

همه این موارد را به مورد مهم دیگری نیز اضافه کنید و آن هم اینکه مشتریان قدیمی هنگامی که از خدمات شما راضی باشند، خودبه‌خود و بدون اینکه از آنها بخواهید، پیش دوستان و آشنایان تبلیغ شما را خواهند کرد و همین موضوع سبب افزایش فروش شما می‌شود. پس تا می‌توانید روی ارائه خدمات خوب به مشتری تمرکز کنید، راه‌های جدید را امتحان کرده و سطح خدمات خود را بهبود دهید.

  1. از پیشنهادات و انتقادات مشتریان بهره ببرید

همیشه کسی که به‌طور مستقیم با محصول یا خدماتی در تماس است و جهت رفع نیازهای خود از آن استفاده می‌کند، بهتر از صاحب کسب‌وکار بر نقاط ضعف و قوت آن محصول یا خدمت واقف است.

پس مشتریان شما بهتر از هر کسی می‌توانند محصولات شما را بررسی کنند و نظرات آنها در قالب مواقع، صحیح و قابل اعتناست. سعی کنید از این پس به انتقادات و پیشنهادات مشتریانتان توجه بیشتری کرده و حتماً آنها را به‌طور دقیق مورد بررسی قرار دهید، چرا که اعمال تغییرات با توجه به نظرات مشتریان، کسب‌وکار شما را به رشد خواهد داد.

 

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx