دورکاری به کجا می‌رسد؟

دورکاری به کجا می‌رسد؟

فهرست مطالب

فهرست

دورکاری در سال‌های اخیر محبوبیت قابل توجهی به دست آورده است، به ویژه با پیشرفت فناوری و همه‌گیری جهانی کرونا که بسیاری از مردم را مجبور به خانه ماندن کرد، پیشرفت آن تسریع شده است.

گارتنر (شرکت پژوهشی و مشاوره آمریکایی) تخمین زده است که تا پایان سال 2023، 48 درصد از کارکنان دانِش‌وَرز در سراسر جهان یا به طور کامل از راه دور (9٪) یا به صورت ترکیبی (39٪) کار خواهند کرد. در ایالات متحده، انتظار می‌رود که کارمندانی که حداقل بخشی از کار خود را به صورت دورکاری انجام می‌دهند 70 درصد از نیروی کار را در سال 2023 تشکیل دهند.

در حالی که دورکاری مزایای متعددی دارد، اما باید معایب احتمالی مرتبط با این سبک کاری را نیز بشناسیم. هدف این گزارش ارائه یک تحلیل جامع از مضرات دورکاری بر اساس شواهد و تحقیقات واقعی است.

دورکاری به کجا می‌رسد

معایب دورکاری

1. عدم تعامل اجتماعی

یکی از معایب اصلی دورکاری، کاهش فرصت برای تعامل اجتماعی رو در رو است. فریلنسرها و کسانی که دورکاری را ترجیح می‌دهند اغلب تعاملات اجتماعی روزانه، مکالمات رو در سو و فرصت‌های ارتباطی که در یک محیط اداری سنتی رخ می‌دهد را از دست می‌دهند. این فرآیند می‌تواند منجر به احساس انزوا، کاهش انسجام تیمی و کاهش رضایت شغلی شود.

همچنین به دلیل عدم وجود تعامل با دیگر کارمندان، رشد حرفه‌ای و شغلی فرد به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد و امکان ارتقاء و پیشرفت در کار تا حد زیادی تحت تأثیر دورکاری، کاهش می‌یابد.

2. چالش‌های ارتباطی

کار از راه دور به شدت به ابزارهای ارتباطی دیجیتال مانند ایمیل، کنفرانس‌های ویدئویی و پیام‌رسان‌ها متکی است. در حالی که این ابزارها امکان برقراری ارتباط در فواصل مختلف را فراهم می‌کنند، ممکن است تأثیر و اثربخشی ارتباط حضوری را به طور کامل ارائه نکنند. در این نوع ارتباطات ممکن است سوءتفاهم، تأخیر در پاسخ، و مشکلات در انتقال لحن رخ دهد که منجر به سوء ارتباط و کاهش بهره‌وری در کار شود.

3. مرزهای مبهم کار و زندگی

کار از راه دور می‌تواند مرزهای بین کار و زندگی شخصی را از بین ببرد. بدون جدایی فیزیکی بین فضای کار و محیط خانه، ایجاد تمایز واضح بین ساعات کار و زمان شخصی چالش‌برانگیز می‌شود. این می‌تواند منجر به ساعات کاری طولانی‌تر، مشکل در قطع ارتباط از محل کار و افزایش سطح استرس شود که در نهایت بر تعادل کار و زندگی تأثیر می‌گذارد.

هرچند برای این مورد راه‌حل‌هایی مانند داشتن اتاق کار مجزا در خانه و مواردی از این قبیل پیش بینی شده است، اما به صورت کلی کار کردن در خانه و آوردن مشکلات کاری به فضای استراحت و آرامش خانه، می‌تواند پیامدهای روانی زیادی برای شخص و خانواده او داشته باشد.

معایب دورکاری
معایب دورکاری

4. نظارت و بازخورد محدود برای صاحبان کسب و کار

در دورکاری، سرپرستان ممکن است نظارت دقیق بر عملکرد کارکنان و ارائه بازخورد به موقع را دشوار بدانند. این عدم نظارت مستقیم می‌تواند منجر به کاهش مسئولیت‌پذیری و مشکلات احتمالی در حفظ سطوح بهره‌وری ثابت شود. کارکنان دورکاری نیز ممکن است در دریافت بازخورد با تأخیر مواجه شوند که می‌تواند مانع رشد و توسعه حرفه‌ای آن‌ها شود.

5. وابستگی به فناوری و مسائل فنی

دورکاری به شدت به زیرساخت فناوری و اتصالات اینترنتی قابل اعتماد متکی است. مسائل فنی، مانند مشکلات اتصال، اشکالات نرم‌افزاری، یا قطع برق، می‌تواند به طور قابل توجهی بهره‌وری کار و ارتباطات را مختل کند. کارمندان دورکاری ممکن است در تکمیل وظایف دچار ناامیدی و تأخیر شوند که منجر به تأخیرهای احتمالی پروژه یا از دست دادن مهلت‌های زمانی می‌شود.

همچنین فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای دورکاری برای مشاغل می‌تواند هزینه‌بر باشد و تلاش برای حفظ ارتباطات و ارتقاء فناوری هزینه‌های زیادی را به سازمان‌ها و صاحبان مشاغل دورکاری تحمیل کند.

6. کاهش همکاری و نوآوری تیمی

همکاری و نوآوری اغلب در یک محیط اداری فیزیکی رشد می‌کند، جایی که تعاملات خودجوش، جلسات فکری و ایده پردازی و همچنین کار تیمی تسهیل می‌شود. دورکاری ممکن است این فرصت‌ها را محدود کند، زیرا گاهی اوقات همکاری مجازی ممکن است فاقد همان سطح خلاقیت و هم‌افزایی باشد. عدم وجود تعاملات چهره به چهره می‌تواند مانع تولید ایده‌های جدید و خلاقیت شود، تصمیم‌گیری جمعی را مختل کند و به طور کلی نوآوری را در تیم‌ها سرکوب کند.

7. کاهش درآمد و مزایای شغلی

این یک واقعیت انکارناپذیر است که سازمان‌ها و شرکت‌ها به کارمندان دورکاری دستمزد و حقوق کمتری پرداخت می‌کنند. همچنین در بسیاری موارد به دلیل نبود محدودیت‌های قانونی برای بیمه و مزایا، کارمندان دورکاری از بسیاری از مزایای شغلی مانند داشتن بیمه، رعایت قانون کار و … بی‌بهره خواهند بود.

Picture3 3 | هلومگ | دورکاری به کجا می‌رسد؟

در حالی که دورکاری مزایای متعددی به همراه دارد، مهم است که معایب بالقوه مرتبط با این سبک کاری را بشناسید و برای انتخاب سبک کاری آن‌ها را مد نظر داشته باشید. فقدان تعامل اجتماعی، چالش‌های ارتباطی، مرزهای نامشخص کار و زندگی، نظارت و بازخورد محدود مشاغل، وابستگی به فناوری و کاهش همکاری می‌تواند چالش‌های مهمی را برای کارمندان و صاحبان مشاغل دورکاری ایجاد کند. شناخت این معایب باعث می‌شود تا اقدامات پیشگیرانه برای کاهش تأثیر آن‌ها و بهینه‌سازی تجربیات کار از راه دور برای افراد و تیم‌ها انجام شود.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx