کدام گرایش رشته مدیریت بازار کار بهتری دارد؟

کدام گرایش رشته مدیریت بازار کار بهتری دارد؟

کدام گرایش رشته مدیریت بازار کار بهتری دارد؟

کدام گرایش رشته مدیریت بازار کار بهتری دارد؟

فهرست مطالب

فهرست

مدیریت، علم اداره و هدایت سازمان‌ها است؛ به گونه‌ایی که موجب افزایش بهره‌وری، کارایی و اثربخشی آنها می‌شود. فارغ‌التحصیلان این رشته با گرایش‌های متفاوت می‌توانند پس از اتمام تحصیلات، مسئولیت‌های متفاوت مدیریتی را در سطح کشور برعهده گیرند و شرایط شغلی بسیار مناسبی برای رشته مدیریت وجود دارد. سوال‌های که برای بسیاری از علاقه‌مندان به این رشته وجود دارد، این است که بازار کار این رشته به چه صورت است؟ چه فرصت‌های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته مدیریت وجود دارد؟ و کدام گرایش رشته مدیریت بازار کار بهتری دارد؟

مدیریت کسب‌وکار بهتر است یا مدیریت بازرگانی؟

در این گزارش قصد داریم با معرفی رشته مدیریت و گرایش‌های مختلف آن، در مورد درآمد شغلی این رشته اطلاعاتی را ارائه کنیم. اگر قصد دارید در رشته مدیریت تحصیل کنید و نگران بازار کار آینده خود هستید، تا پایان این گزارش با ما همراه باشید.

هدف از مطالعه رشته مدیریت

هدف از مطالعه این رشته، آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز سازمان‌ها، اداره‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی و نیز آشنایی دانشجویان با کاربرد روش‌های علمی در مدیریت است.

توانایی‌های لازم برای رشته مدیریت

قدرت رهبری، اعتماد به نفس بالا، روابط اجتماعی خوب، توان تجزیه و تحلیل و قدرت بیان قوی از ویژگی‌های لازم برای دانشجوی مدیریت در تمام گرایش‌ها است. دانشجوی این رشته به خصوص در گرایش‌های بازرگانی و صنعتی باید به مسائل تجاری و اقتصادی و محیط بازار علاقه‌مند بوده و در دروس ریاضی، زبان انگلیسی و ادبیات فارسی قوی باشد.

همچنین دانشجوی رشته مدیریت صنعتی باید در دروس ریاضی و آمار قوی باشد. دانشجوی رشته مدیریت جهانگردی نیز لازم است که به تاریخ و فرهنگ خود و به درس جغرافیا علاقه داشته باشد و از روابط اجتماعی بالایی برخوردار بوده و به یک زبان خارجی مانند انگلیسی، فرانسه و عربی مسلط باشد تا بتواند با جهانگردان خارجی به راحتی ارتباط برقرار کند.

معرفی گرایش‌های رشته مدیریت

رشته مدیریت بازرگانی

رشته مدیریت بازرگانی آموزش‌هایی را ارائه می‌دهد تا فارغ‌التحصیلان بتوانند از طریق آنها خروجی کسب‌وکارها را مدیریت کرده و برای آنها رشد و سودآوری به ارمغان بیاورند. این رشته مناسب افرادی است که از چالش‌ها استقبال می‌کنند، به دنبال حل مسئله هستند و می‌توانند نیازهای محیط کسب‌و‌کار بازار را شناسایی کنند.

بازار کار رشته مدیریت بازرگانی

فارغ‌التحصیلان این رشته شانس زیادی برای استخدام در واحدهای بازرگانی سازمان‌‌ها دارند و می‌توانند در سطح مدیران اجرایی در سازمان‌های بازرگانی، صنعتی و دولتی مشغول به کار شوند.

کسب‌وکارهای مربوط به این رشته در سراسر دنیا و دیگر کشورها هم جایگاه بالایی دارند. برای مثال می‌توان به درآمد سالیانه مدیران بازرگانی در چند کشور جهان اشاره کرد:

آمریکا: حدود 110 هزار دلار

کانادا: حدود 110 هزار دلار کانادا

انگلستان: حدود 55 هزار پوند

ترکیه: حدود 96 هزار لیر ترکیه

رشته مدیریت صنعتی

یک دانشجوی مدیریت صنعتی می‌تواند با استفاده از دانش خویش، مشارکت، مهارت و انگیزه نیروی انسانی واحد صنعتی مورد نظر را افزایش دهد. مدیریت صنعتی دارای سه بعد اصلی فنی و تکنیکی، مالی و رفتاری و اجتماعی است که رشته مدیریت صنعتی به دو بعد مالی و رفتاری صنایع تاکید بیشتری دارد.

بازار کار رشته مدیریت صنعتی

دانشجویان کارشناسی باید بدانند که بعد از فارغ التحصیلی، جایگاه شغلی مدیر را ندارند ولی با کسب تجربیات بیشتر، مسئولیت‌های بیشتری به آنها محول خواهد شد. این کارشناسان می‌توانند در قسمت‌های کنترل کیفیت، مدیریت تولید، مرغوبیت کالا، بخش تجزیه و تحلیل کیفی مسائل تولیدی و صنعتی مشغول به کار شوند.

رشته مدیریت دولتی

اولین معیار مهم در انتخاب رشته مدیریت دولتی برای تحصیل علاقه شخصی به این رشته است. علاوه بر این، دانشجویان این رشته باید از مهارت‌های روابط عمومی بالا و فنون بلاغت برخوردار باشند تا بتوانند دیگر اعضای مجموعه و کارکنان سازمان را در جهت پیشبرد وظایف و پذیرش تصمیم‌گیری‌ها قانع کنند. داشتن اعتمادبه‌نفس بالا از شروط لازم برای موفقیت در این رشته است.

بازار کار رشته مدیریت دولتی

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در شرکت‌های دولتی، ادارات، سازمان‌ها، شرکت‌های خصوصی و موسسات مشغول کار شوند. سمت‌هایی که کارشناسان این رشته می‌توانند در آن استخدام شوند شامل کارشناسان اداری، طبقه‌بندی مشاغل، تشکیلات و روش‌ها، امور کارکنان، حقوق و دستمزد، برنامه ریزی پرسنلی و… است. در حالت کلی میانگین حقوق پرداختی‌ رشته مدیریت در مقایسه با سایر رشته‌ها بالا است. عواملی مثل سابقه کاری، سطح تحصیلات، سمت شغلی، خصوصی یا دولتی بودن محیط کاری برای تعیین حقوق و دستمزد یک مدیر دولتی بسیار تأثیرگذار است.

رشته مدیریت مالی

در این رشته دانشجویان با تئوری‌های نوین مدیریت مالی و کاربرد ان آشنا شوند. دانش‌آموختگان مدیریت مالی علاوه بر توانایی تجزیه و تحلیل و حضور فعال در بازارهای مالی می‌توانند وضعیت مالی شرکت‌ها و موسسات را مورد ارزیابی قرار دهند.

بازار کار رشته مدیریت مالی

در سال‌های اخیر با رشد بازار سرمایه بازار کار فارغ التحصیلان مدیریت مالی توسعه یافته است. درآمد مدیران مالی در سازمان‌های خصوصی و دولتی دارای حقوق و مزایای خوبی است. حداقل حقوق مدیران مالی 10 میلیون تومان است که با توجه به سابقه و سمت و تجربه کاری، این درآمد افزایش پیدا می‌کند.

درآمد رشته مدیریت در ایران

همان‌طور که در متن اشاره شد، رشته مدیریت از جمله رشته‌های با فرصت‌های شعلی فراوان است. اما سوال اساسی اینجاست که درآمد حاصل از این رشته به چه صورت است؟

درآمد رشته مدیریت قبل از هر چیز به تجربه کاری شما و سابقه‌ی شغلی که دارید وابسته است؛ اما بسیاری از فارغ التحصیلاتی که قصد ورود به بازار کار را دارند، سابقه شغلی خاصی ندارند. در این حالت باید به دنبال آزمون‌های استخدامی باشید که هر ساله در سراسر کشور برگزار می‌شود و گرایش‌های مختلف مدیریت همیشه پایه ثابت این آزمون‌ها برای استخدام است.

به صورت کلی در تاریخ نگارش این مقاله، درآمد متوسط یک فارغ التحصیل رشته مدیریت که برای اولین بار در یک شرکت خصوصی استخدام می‌شود بین 7 الی 10 میلیون تومان است. پس از یک سال سابقه کار این میزان درآمد تا 15 میلیون تومان هم قابلیت افزایش دارد. درآمد یک فارغ التحصیل رشته مدیریت که در آزمون‌های استخدامی دولت وارد بازار کار شده است، از همان ابتدا 9 الی 12 میلیون تومان خواهد بود.

به طور کلی کسب‌وکار همه‌ی گرایش‌های رشته مدیریت بستگی به دانش فرد در آن رشته دارد. زمانی که در رشته مورد نظر دانش بالایی کسب کنید و علاقه‌مند باشید، شک نکنید که شرایط آینده شغلی ایده‌آل و جذب کار آسان در انتظار شما خواهد بود. با توجه به نیازهای استخدامی و کاری در شرایط فعلی جامعه، رشته مدیریت مالی جزو رشته‌های پرطرفداری کاری حساب می‌شود.

کسب‌وکار الکترونیک چه تفاوتی با تجارت الکترونیک دارد؟

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx