بارکد چیست

هرآنچه که باید درباره بارکد بدانید

بارکد چیست

هرآنچه که باید درباره بارکد بدانید

فهرست مطالب

فهرست

«خطوط سیاه موازی کنار هم با اعدادی در پایین‌شان در یک الگوی مستطیل شکل»؛ این آشناترین تصویری است که از بارکد می‌شناسیم. الگویی که هنگام خرید در فروشگاه‌ها روی اغلب کالاها می‌بینیم و موقع حساب و کتاب همه‌ی مشخصات لازم را به حسابدار می‌دهند؛ اما بارکدها دقیقا به چه کار می‌آیند؟ چطور کار می‌کنند و در مسیر توسعه کسب و کار چه کمکی به ما می‌کنند؟

چرا هر محصول به بارکد نیاز دارد؟

شرایطی را در نظر بگیرید که یک صاحب کسب و کار با حجم زیادی محصول مواجه است و باید برای فروش آنها یک نظم ساختاری ایجاد کند. او نیاز دارد که برای هر محصولی یک شناسه مشخص داشته باشد که همه‌ی جزییات در آن شناسه وارد شده باشد؛ در غیر این صورت هنگام فروش هم زمان زیادی از دست می‌رود، هم در پروسه فروش محصولات بدون شناسه، بی‌نظمی ایجاد و در ادامه ضررهای زیادی به کسب و کار وارد می‌شود.

در این شرایط بارکد به کمک می‌آید و با یک الگوی مشخص، مشخصات هر محصول را به تفکیک نشانه‌گذاری می‌کند. فرقی هم نمی‌کند که کسب و کار ما کوچک باشد یا بزرگ، بارکدها در هر شرایطی با ایجاد نظم و ساختاری مشخص، از به وجود آمدن بخش زیادی از مشکلات جلوگیری می‌کنند. در واقع سیستم‌های بارکد به کسب‌وکارها و سازمان‌ها کمک می‌کنند تا محصولات، قیمت‌ها و .. را برای مدیریت متمرکز در یک سیستم نرم‌افزار کامپیوتری کنترل کنند که باعث افزایش بهره‌وری می‌شود.

مشخصات محصولات چطور با بارکد شناسایی می‌شوند؟

خطوط و الگوهای بارکد داده‌های هر محصول را نشان می‌دهد و اطلاعات کامل در مورد محصولات توسط یک دستگاه اسکن نوری یا همان اسکنر بارکد و به‌صورت خودکار به سیستم کامپیوتری وارد می‌شود. با این سیستم زمان کم‌تری برای ضبط اطلاعات صرف می‌شود و خطای ورود داده‌ها به‌شدت کاهش می‌یابد.

بارکدها از طریق ترکیبی از نماد و یک اسکنر که می‌توانند نمادها را بخوانند و آنها را به اطلاعات مفید تبدیل کنند استفاده می‌شوند و اغلب اطلاعات مربوط به مبدأ محصول، قیمت، نوع و مکان را پردازش می‌کنند. اسکنر، بارکد را می‌خواند و به‌صورت اتوماتیک اطلاعات ذخیره‌شده در آن را به یک سیستم پایگاه داده وارد می‌کند.

مزایای بارکد برای کسب و کارها

  1. مصون بودن از خطاپذیرى به علت کاهش دخالت نیروى انسانى در ورود دستى اطلاعات
  2. دسته‌بندى دقیق اطلاعات براساس مشخصه‌های مختلف
  3. سرعت بالا در جمع‌آوری داده‌ها به‌همراه صحت صددرصدی
  4. دسترسى آسان به اطلاعات واقعى و حقیقى (در جریان روند مدیریت)

چند نوع بارکد داریم؟

بارکد خطی (۱D) معمولا هر نوع اطلاعات متن را نگه می‌دارد. در مقابل، یک بارکد ۲D پیچیده‌تر است و می‌تواند اطلاعات بیشتری شامل قیمت، کمیت، آدرس وب یا تصویر را در خود نگه دارد. اسکنر بارکد خطی نمی‌تواند یک بارکد ۲D را بخواند و نیاز به استفاده از اسکنر تصویر برای خواندن اطلاعات تعبیه‌شده در این نوع بارکد را داریم.

تلفن‌های همراه با دوربین، مانند تلفن‌های اپل و اندروید و بسیاری از دستگاه‌های دیگر می‌توانند بارکد ۲D را از طریق دوربین‌های یکپارچه خود بخوانند. بارکدهای دوبعدی، به‌طور سیستماتیک داده‌ها را با استفاده از نمادها و شکل‌های دوبعدی نشان می‌دهند. آن‌ها شبیه یک بارکد خطی یک بعدی هستند، اما می‌توانند اطلاعات بیشتری را در هر واحد نشان دهند. بارکد دو بعدی شامل برخی از انواع بارکد جدیدتر مانند کد QR و PDF417 است.

امروزه کدهای دوبعدی، به‌ویژه کدهای QR می‌توانند تا ۷۰۰۰ رقم یا ۴۰۰۰ حرف از متن را نگه‌دارند. بارکدهای یک‌بعدی به‌طور سیستماتیک داده‌ها را با تغییر عرض‌ها و فاصله‌های خطوط موازی نشان می‌دهند.

در این بین حتما بارکدهای متفاوتی را دیده‌اید که با اسکن‌کردن آن توانسته‌اید وارد یک سایت یا نرم‌افزار شوید؛ به این نوع بارکدها QR Code می‌گویند. QR Code یک عبارت رمزی ماتریسی شکل یا بارکد ۲D (دوبعدی) است. این بارکُد دربردارنده‌ی چیدمانی از چهارگوش‌ها‌ی سیاه بر روی زمینه‌ی سفید است. داده‌ی نهفته در آن می‌تواند نوشته، نشانی وب، شماره تلفن یا داده‌ی دیگری باشد.

انواع بارکد
انواع بارکد

چطور بارکد شخصی بسازیم؟

وقتی سیستم بارکد می‌خریم، نرم‌افزار مخصوص تولید بارکد هم در آن پکیج لحاظ می‌شود و می‌توانید تنظیمات مورد نیاز خودتان را مانند نوع بارکد، ابعاد بارکد، نوشته‌های موردنیاز و تعداد در هر برگه را در آن انجام داده و سپس آن را پرینت بگیرید.

اتصال بارکدخوان به نرم افزار حسابداری

بدون شک برای فروش هر محصول دارای بارکدی به یک نرم‌افزار حسابداری نیاز داریم. بنابراین لازم است که نرم افزار حسابداری و بارکدخوان به یک‌دیگر متصل شوند. نرم‌افزار حسابداری هلو قابلیت اتصال به تمام بارکدخوان‌های آنلاین و آفلاین را دارد. در واقع با استفاده از بارکدخوان آنلاین می‌توان بارکدهای روی کالا را جست‌وجو و آنها را در فاکتور درج کرد. در باکدخوان آفلاین نیز می‌توان تمام کالاها را در مواردی مانند انبارگردانی اسکن، ذخیره و سپس به داخل برنامه منتقل کرد.

نرم افزار حسابداری قابلیت اتصال به بارکدخوان

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx