حسابداری بهای تمامشده
نویسنده: اسماعیل علینیا، امید ایمانی، مهران فضلالهپور
انتشارات: فکر سبز
کتاب حسابداری بهای تمامشده (صنعتی) از تئوری تا عمل به آموزش مباحثی مانند مفاهیم و طبقهبندیهای هزینه، تعیین بهای تمامشده، حسابداری و کنترل، تجزیه و تحلیل بهای تمامشده، حجم فعالیت و سود در مؤسسات تکمحصولی و چندمحصولی و … میپردازد که توسط اسماعیل علینیا، امید ایمانی و مهران فضلالهپور گردآوری و تدوین شده است.
در بخشی از کتاب حسابداری بهای تمامشده (صنعتی) از تئوری تا عمل میخوانیم:
سربار یک اصطلاح اختصاری برای تمامی هزینههای غیر مستقیم است و نشاندهنده کلیه مخارج واقعشده به غیر از مواد مستقیم و دستمزد مستقیم است. به این هزینهها، هزینههای مازاد یا اضافی فرایند تولید نیز میگویند. در واقع سربار مجموعهای از مواد غیر مستقیم، دستمزد غیر مستقیم و سایر هزینههای غیر مستقیم است. در تعریفی دیگر چنین میگویند: هرگونه بهای تولیدی که بهآسانی و با صرفه اقتصادی قابل رهگیری به کالاهای تولیدی یا خدمات ارائهشده نیست سربار ساخت میگویند.
این کتاب به چند بخش تقسیم شده است:
1- حسابداری بهای تمامشده: یک دید کلی
2- مواد: خرید و انبارداری
3- دستمزد: تعیین بهای تمامشده، حسابداری و کنترل
4- سربار: تجزیه و تحلیل، تسهیم، حسابداری و کنترل
5- بهایابی جذبی و تفاضلی
6- اندازهگیری سود و ارزیابی عملکرد و قیمتگذاری انتقالات داخلی
و …
حسابداری بهای تمامشده (صنعتی) از تئوری تا عمل (Cost Accounting: Principles And Practice) به بیست فصل تقسیمبندی شده است که در پایان هر فصل نکات خلاصه شده، واژهنامه، سوالات نظری، عینی، چندگزینهای و مسائل را دربردارد که به درک بیشتر مطالب و آموزههای کتاب کمک فراوانی میکند.