نرم‌افزارهای حسابداری جایگزین حسابداران

آیا نرم‌افزارهای حسابداری جایگزین حسابداران می‌شوند؟

نرم‌افزارهای حسابداری جایگزین حسابداران

آیا نرم‌افزارهای حسابداری جایگزین حسابداران می‌شوند؟

فهرست مطالب

فهرست

با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از فعالیت شرکت‌ها و سازمان‌ها نیز تغییر می‌کند. حسابداری نیز مانند صنایع دیگر در حال تغییر است. اگر در یک شرکت به عنوان حسابدار مشغول به فعالیت باشید، شاهد پیشرفت فناوری و وجود نرم‌افزار حسابداری خواهید بود. شاید این سوال ذهنتان را درگیر کند که با پیشرفت نرم‌افزارها چه اتفاقی در آینده حسابدارن رخ می‌دهد؟ آیا نرم‌افزارهای حسابداری روز آنقدر پیشرفت می‌کنند که جای حسابداران را بگیرند؟! در ادامه با ما باشید تا به سوالتان پاسخ دهیم:

آینده حسابداران با پیشرفت تکنولوژی و نرم‌افزارهای حسابداری

با پیشرفت سریع هوش مصنوعی، ممکن است مشاغل حسابدارن مدیریتی در آینده دچار تغییراتی شوند. بنابراین فناوری با سرعت و کارایی بسیار بالاتر جایگزین آن‌ها خواهد شد. هوش مصنوعی موجب شده قابلیت موجود در زمینه حسابداری به اندازه قابل‌توجهی افزایش پیدا کند. این تغییرات به قدری قابل توجه و مشهود هستند که برخی معتقدند هوش مصنوعی، دید برتری نسبت به انسان، جایگزین نیروی انسانی خواهد شد. نرم‌افزار حسابداری و مالی در سال‌های اخیر تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته است و به لطف این فناوری، دچار تغییرات زیادی شده است. به احتمال زیاد در آینده تمامی کارها و بسیاری از انواع فعالیت‌ها توسط هوش مصنوعی انجام خواهد شد.

 با این وجود جای هیچ گونه نگرانی نیست، زیرا هیچ خطری برای شغل شما وجود ندارد. کارمندان ماهر و حرفه‌ای مهارت‌هایی دارند که با کامپیوتر قابل جایگزین شدن نیست. به عنوان مثال، پست‌هایی مانند مشاوره یا مسئولیت‌های ویژه مدیران ارشد مالی قابل جایگزینی نیستند؛ بنابراین می‌توان گفت که آینده حسابداری با تغییر شکل کاری همراه است و هنوز جای خود را به فناوری نداده است. آینده حسابداری برای کسانی که در این زمینه فعالیت دارند و یا آن را به عنوان یک شغل در نظر می‌گیرند هنوز هم روشن است.

تاثیر نرم‌افزارها بر رشته حسابداری

حسابداری به سیستمی گفته می‌شود که در آن تمامی داده‌های مربوط به فعالیت‌هایی مانند اداری، تجاری و … جمع‌آوری و اندازه‌گیری می‌شود. در نتیجه، در قالب نتایج عملکرد واحد، برای تصمیم‌گیری به سطح بالاتر واحد گزارش می‌شود. در گذشته امور حسابداری کسب و کارها توسط انسان و به صورت دستی مدیریت می‌شد. به دلیل نبود نرم‌افزار حسابداری و مالی برای مدیریت عملیات مربوط به آن محدودیت‌هایی وجود داشت که موجب شد سیستم حسابداری پیشرفت چندانی نداشته باشد. امروزه با کمک نرم‌افزارهای حسابداری و زیر سیستم‌های آن مانند حقوق، دستمزد، انبار و تولید تمامی مراحل فرآیند حسابداری به صورت جامع انجام می‌شود. بنابراین، امروزه شرکت‌های نرم‌افزاری رایج در بازار ، دو سیاست مهم را دنبال می‌کنند:

بخش اول شرکت‌هایی هستند که نرم‌افزار را به عنوان یک سیستم با کیفیت و یکپارچه ارائه می‌دهند، به این معنی که نرم‌افزار قابل بهبود است. دسته دیگر شرکت‌هایی هستند که نرم‌افزار را در قالب یک بسته از پیش تعریف شده ارائه می‌دهند، یعنی امکان بهبود نرم‌افزار وجود ندارد.

نرم‌افزار حسابداری تاثیر زیادی در توسعه کسب و کارها دارد. اصلی‌ترین مزیت استفاده از نرم‌افزارها این است که برای امور حسابداری نیازی به کارشناس مالی نیست. در کنار این دو سیاست کلی، نوع فعالیت نیز می‌تواند به صورت تولیدی، قراردادی، خدماتی و غیره باشد. بنابراین شرکت‌ها یک نرم‌افزار حسابداری را انتخاب می‌کنند که برایشان کارآمدتر باشد و عملیات ثبت، طبقه بندی، ارزیابی و تفسیر را انجام می‌دهند.

نرم‌افزارهای حسابداری چه مزایایی دارند؟

  • استفاده از این نرم‌افزارها موجب راحت‌تر شدن کارها می‌شود و با استفاده از آن‌ها می‌توان انواع گزارش‌ها، معادلات ریاضی و غیره را در کمترین زمان ممکن انجام داد.
  • به دلیل سرعت بالای پردازش اطلاعات سیستم و نرم‌افزار، باعث افزایش سرعت کار حسابداری می‌شود. به عبارت دیگر، کاری را که یک حسابدار می‌تواند در طول یک روز انجام دهد، نرم‌افزار حسابداری در عرض چند ساعت انجام می‌دهد.
  • استفاده از گزارش‌های مختلف از جمله ترازنامه، سود و زیان، به تصمیم‌گیری در مورد سیاست‌های اصلی شرکت که اصلی‌ترین آن‌ها تامین مالی است کمک می‌کند.
  • این نرم‌افزارها نقش مهمی در حفاظت و نگهداری اطلاعات دارند و دلیل آن هم کنترل‌های داخلی اعمال شده توسط مسئولین مشاغل است.
  • خطاها و اشتباهات انسانی را کاهش می‌دهد. حساب و کتاب‌هایی که توسط انسان انجام می‌شوند، از خطاهای انسانی به دور نخواهند بود. اما یک نرم‌افزار حسابداری اگر درست تنظیم شده باشد هرگز اشتباه نمی‌کند!

در این گزارش در رابطه با پیشرفت نرم افزارها و تاثیرات آن بر شغل حسابدارن صحبت کردیم. با توسعه تکنولوژی، همه مشاغل مجبور به تغییر و تحول در کسب و کار خود خواهند شد. صنعت حسابداری از اولین صنایع و بخش‌هایی است که تحت تاثیر پیشرفت روزافزون فناوری اطلاعات و داده‌ها قرار گرفته است. بنابراین، این امر با توسعه و پیاده سازی فناوری‌هایی مانند نرم‌افزار حسابداری و ابزار مالیاتی همراه است که حسابداران توسط آن می‌توانند خطاهای خود را کاهش دهند

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx