مفاصا حساب

همه چیز درباره مفاصا حساب و انواع آن

مفاصا حساب

همه چیز درباره مفاصا حساب و انواع آن

فهرست مطالب

فهرست

مفاصا حساب یکی از مهم‌ترین اصطلاحات حوزه مالی و حسابداری است. بسیاری از افراد در طول زندگی‌شان برای یک بار هم که شده با مفاصا حساب سروکار پیدا می‌کنند. پس بهتر است با انواع مفاصا حساب آشنایی داشته باشید تا در موقع لزوم، بدانید باید چه کاری انجام دهید. در این مطلب برای شما انواع مفاصا حساب را شرح خواهیم داد و از نحوه دریافت مفاصا حساب خواهیم گفت.

مفاصا حساب چیست؟

اگر لغت‌نامه را برای پیدا کردن معنای واژه «مُفاصا» جستجو کنیم، به معنای “تسویه کردن” می‌رسیم. پس مفاصا حساب را به‌طور کل و به‌سادگی می‌توان «تسویه‌حساب» معنا کرد.

در مجامع رسمی و حقوقی، مفاصا حساب معنای دقیق‌تری دارد. هنگامی که پایان زمان قرارداد بین طرف حقیقی یا حقوقی فرا می‌رسد، نوبت تسویه‌حساب است. همه جزئیات و مجموع حساب‌های بدهکاری و بستانکاری و همچنین مراحل تسویه‌حساب در برگه‌ای ثبت می‌شود که این برگه مفاصا حساب نام دارد و به شکل مُفاصاحساب (mofAsAhesAb) تلفظ می‌شود.

مفاصا حساب مفهومی عمومی است و شامل هر حوزه‌ای است که قراردادی در آن بسته می‌شود. تمام شرکت‌های خصوصی و دولتی هنگام شفاف‌سازی امور مالی خود یا تسویه‌حساب‌های مالیاتی، از مفاصاحساب بهره می‌برند.

انواع مفاصا حساب

  • مفاصا حساب ملک یا مفاصا حساب شهرداری
  • مفاصا حساب مالیاتی
  • مفاصا حساب نقل و انتقال سهام
  • مفاصا حساب خودرو
  • مفاصا حساب بیمه

مدارک مورد نیاز و نحوه دریافت مفاصا حساب برای هر مورد متفاوت با بقیه موارد است. در بعضی موارد می‌توان به‌صورت آنلاین برای دریافت مفاصا حساب درخواست داد و در باقی موارد نیز باید به‌شکل حضوری اقدام به دریافت مفاصا حساب کرد. در ادامه هر کدام از انواع مفاصا حساب را شرح می‌دهیم و به نحوه دریافت آن اشاره می‌کنیم.

مفاصا حساب ملک

دریافت این نوع مفاصاحساب برای تمام قراردادهای ملکی از جمله انتقال، رهن و اجاره الزامی است و انتقال‌دهنده ملک باید آن را به انتقال‌دهنده، تحویل دهد. مفاصاحساب ملک یا مفاصاحساب شهرداری توسط شهرداری صادر می‌شود و در آن اعلام می‌شود که ملک موردنظر هیچگونه بدهی مثل عوارض نوسازی و پسماند به شهرداری ندارد. مفاصاحساب ملک را می‌توانید به‌صورت غیرحضوری و اینترنتی دریافت کنید.

مراحل دریافت مفاصا حساب ملک

  1. مراجعه به سایت تهران من (http://my.tehran.ir/) و قسمت خدمات ملک و شهرسازی
  2. وارد کردن کد شناسایی آدرس برای مشاهده و انتخاب افزودن ملک
  3. انتخاب گزینه مشاهده در کنار ملک انتخاب‌شده و ورود به املاک من
  4. انتخاب گزینه درخواست مفاصاحساب
  5. طی کردن مراحل ثبت درخواست از قبیل پرداخت بدهی‌ها و بارگزاری مدارک
  6. ثبت درخواست و ارسال به اداره درآمد منطقه
  7. مراجعه به قسمت خدمات ملک و شهرداری
  8. انتخاب ملک ثبت‌شده و ورود به قسمت املاک من
  9. انتخاب گزینه دریافت مفاصاحساب
  10. مشاهده درخواست‌های ثبت‌شده و دریافت فایل مفاصاحساب در صورت تأیید منطقه

مفاصا حساب مالیاتی

مفاصاحساب مالیاتی برگه تسویه حسابی است که شرکت‌ها از سازمان امور مالیاتی کشور دریافت می‌کنند. سازمان امور مالیاتی پس از اینکه صورت‌حساب‌های سود و زیان و اظهارنامه مالیاتی خود را به این سازمان ارائه می‌دهید، آنها را بررسی کرده و میزان بدهی شرکت را به شما اعلام می‌کند. پس از تسویه بدهی‌های شرکت، می‌توانید برای دریافت مفاصاحساب مالیاتی درخواست دهید.

مفاصا حساب نقل و انتقال سهام

نقل و انتقال سهام نیز مانند سایر معاملات مشمول پرداخت مالیات می‌شود. میزان این مالیات برابر است با چهار درصد ارزش اسمی سهام. پس از پرداخت این مبلغ توسط انتقال‌دهنده و تسویه کامل، مفاصاحساب نقل و انتقال سهام صادر می‌شود.

مفاصا حساب خودرو

مفاصاحساب خودرو مربوط به مشاغلی است که در حوزه خودرو فعال هستند، مشاغلی مثل صاحبان نمایشگاه‌های اتومبیل، خودروهای مسافربری، خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین، خودروهای باری و ماشین‌آلات راه‌سازی و صنعتی.

فعالان این مشاغل باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و میزان مالیات خود را استعلام کنند. این افراد پس از تسویه مالیات می‌توانند برای دریافت مفاصاحساب اقدام کنند.

مراحل دریافت مفاصا حساب مالیاتی خودرو:

  1. استعلام بدهی مالیاتی از طریق درگاه ملی خدمات مالیاتی (tax.gov.ir)
  2. دریافت قبض مالیاتی از طریق درگاه خدمات مالیاتی و پرداخت آن به صورت آنلاین
  3. ارائه درخواست کتبی تقاضای مفاصاحساب مالیاتیو ارائه آن به یکی از شعب اداره مالیات. در درخواست، علاوه بر ذکر این موضوع که متقاضی، خواهان برگه مفاصاحساب مالیاتی خودروی خود است، تقاضای بخشودگی مالیاتی نیز بلامانع خواهد بود.

مفاصا حساب بیمه

طبق ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی، همه کارفرمایان و پیمانکاران موظفند نسبت به بیمه‌کردن تمام افراد زیرمجموعه خود از جمله کارمند و کارگر اقدام کنند. پس از پایان کار و تسویه حساب با بیمه تأمین اجتماعی، می‌توان همراه با مدارک تسویه حساب با بیمه، نسبت به دریافت مفاصاحساب بیمه اقدام کرد.

نحوه دریافت مفاصاحساب بیمه برای کارفرمایان مشمول ماده 37 قانون تامین اجتماعی:

  1. مراجعه به سایت خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی (tamin.ir) و منوی کارفرمایان، گزینه واگذارندگان و گزینه درخواست صدور مفاصاحساب
  2. واردکردن نام کاربری و گذرواژه بیمه تأمین اجتماعی و سپس ثبت درخواست برای دریافت مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی
  3. ورود مجدد سامانه خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی پس از صدور مفاصاحساب بیمه و دریافت پیامک از شعبه سازمان تامین اجتماع. مراجعه به منوی کارفرمایان، گزینه خدمات کارفرمایان و سپس، گزینه مشاهده فرم مبانی و در نهایت دریافت مفاصاحساب بیمه پس از واردکردن نام کاربری و گذرواژه و ورود به حساب کاربری.

نحوه دریافت مفاصا حساب بیمه برای پیمانکاران

  1. مراجعه به سایت خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی (tamin.ir) و منوی کارفرمایان، گزینه مطالباتی کارگاه و گزینه مفاصاحساب ماده 38
  2. ورود به حساب کاربری و انتخاب پروژه مدنظر از لیست پروژه‌ها
  3. اقدام به پرداخت حق بیمه و دریافت مفاصاحساب بیمه، جهت آزادسازی مبلغ باقی‌مانده بهای مقاطعه کاری که در دست کارفرمای پروژه بوده است.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx