معیارهای انتخاب کلیدواژه خوب چیست؟

معیارهای انتخاب کلیدواژه خوب چیست؟

فهرست مطالب

فهرست

فرض کنید که می‌خواهید برای وب‌سایت خودتان مقاله بنویسید، در مورد چه موضوعی می‌نویسید؟ کدام کلیدواژه را انتخاب می‌کنید تا ترافیک بیشتری برای وب‌سایت خود ایجاد کنید؟ وقتی که مخاطبان شما دنبال چیزی می‌گردند به گوگل یا سایر موتورهای جست‌وجو مراجعه می‌کنند. در واقع آنها کلمات کلیدی را در باکس‌های موتور جست‌وجو می‌نویسند. شما باید از این فرصت استفاده کنید و این کلمات کلیدی را به‌عنوان سرنخ به وب‌سایت خود هدایت کنید. برای موفقیت در بازاریابی از طریق محتوا شما باید نیاز محتوایی مخاطبان را شناسایی کنید و آن را در دسترس آنها قرار دهید ولی پیش‌نیاز این کار این است که بتوانید کلمات­‌کلیدی مناسب را شناسایی و براساس آن محتوا را خلق کنید. در این گزارش می­‌خواهیم معیارهای یک کلیدواژه­‌ی خوب را بررسی کنیم؛ پس با هلومگ همراه باشید.

معیارهای انتخاب کلیدواژه خوب

قبل از اینکه معیارهای انتخاب یک کلمه کلیدی مناسب رو شرح دهیم اگر نمی‌دونید که کلید‌واژه‌ها دقیقا چی هستند برو روی دکمه زیر کلیک کنید.

کاربران در فضای وب چگونه جستجو می‌کنند؟

برای انتخاب کلمات‌کلیدی باید معیارهایی را در نظر بگیرید که شامل حجم جست‌وجو، روند، میزان مرتبط‌بودن، قابلیت تبدیل، میزان رقابت و کاربرمحور هستند. درک درست کلمات کلیدی سنگ بنای محتوا است. عملا بدون کلمات کلیدی مناسب ورودی مناسب و هدفمند به وب­‌سایت صورت نمی­‌گیرد.

حجم جست‌وجو

این اصطلاح اشاره به این دارد که یک کلیدواژه خاص در طی مدت زمان مشخص چندبار از طرف مخاطب جست‌وجو شده است. هر چقدر که میزان حجم جست‌وجو بیشتر باشد نشان‌دهنده‌ی نیاز بیشتر مخاطب به آن محتوا است. اگر نموداری داشته باشیم که در راستای محور افقی واحد زمان و بر روی محور عمودی میزان حجم جست‌وجوی کلمه کلیدی باشد، روند کلمه کلیدی مشخص می‌شود. این روند مشخص می­کند که چه موقع این کلمه کلیدی زیاد جست‌وجو شده است. یکی از معیارهای تولید محتوای خوب این است که مشخص کنیم که کلمات کلیدی آن به چه میزان جست‌وجو می‌شود.

روند

با استفاده از نمودار روند می‌توان مشخص کرد که چه‌­موقع تقاضا برای محتوا زیاد است. به‌طور مثال در نمودار زیر برای واژه‌­های «کاشت ناخن» و «رنگ مو» در طی زمان همیشه به‌صورت یکنواخت جست‌وجو می­‌شود ولی در یک بازه‌ی خاص میزان جست‌وجو اوج می­‌گیرد. اگر تاریخ آن بازه را بررسی کنیم می‌توان دریافت که این بازه مربوط به ماه آخر سال است. پس در برنامه بازاریابی محتوایی باید برای آخر سال این موارد درنظر گرفته شود.

بعضی از کلمات­‌کلیدی به‌صورت بازه‌ای ترند می‌­شوند، برای مثال یک زمان خاصی هست که دانش‌­آموزان انتخاب رشته می‌کنند. به نمودار زیر دقت کنید این نمودار روند مربوط به کلمه کلیدی انتخاب رشته است. در این نمودار در یک بازه­‌ای از زمان، «انتخاب رشته» زیاد جست‌وجو شده است که آن زمان دقیقا بعد از اعلام نتایج کنکور و هنگام انتخاب رشته است. همان‌طور که می­‌بینیم بعضی از کلمات کلیدی به صورت فصلی جست‌وجو می­شوند.

مرتبط بودن

یکی دیگر از معیارهای کلمه کلیدی مناسب این است مخاطبان هدف خود را جذب کند. برای مثال کسب‌وکاری در نظر بگیرید که در زمینه­‌ی آرایشی بهداشتی فعالیت می­‌کند، نباید در مورد کلیدواژه‌­های مرتبط با اخبار ورزشی کار کند. هرچند حجم جست‌وجوی آنها زیاد است ولی مخاطب هدف را جذب نمی­‌کند؛ در واقع مخاطبان را تبدیل به مشتری نمی‌­کند. انتخاب کلیدواژه‌ها بستگی به اهداف بازاریابی محتوا دارد، چون بعضی از وب‌سایت­ها با هدف ایجاد ترافیک زیاد و دریافت تبلیغات درآمدزایی می‌کنند. برای این نوع وب‌سایت­‌ها مانور بر روی کلیدواژه­‌های متنوع توجیه دارد. وب­سایت­‌های خبری از این قبیل هستند ولی کسب‌­وکارهای با مخاطبان خاص بهتر است بر روی کلمات کلیدی مرتبط تمرکز کنند. اصل این معیار بر این تاکید دارد که اول مخاطبان هدف خود را مشخص کنید و روی آنها تمرکز کنید و از هرگونه کلیدواژه­ای که مخاطبان هدف خود را هدف قرار نمی­دهد یا جزء اهداف شما نیست تمرکز نکنید.

سئو چیست؟

نرخ تبدیل

یکی از معیارهای دیگر برای کلمات کلیدی این است که شما را به اهداف از پیش تعیین شده برساند. در وب­سایت­‌ها اهداف متنوعی وجود دارد که می‌­توان به افزایش فروش، درگیری با مخاطب، آگاهی از برند، افزایش ترافیک و … اشاره کرد. در صورتی­‌که شما به این اهداف تعیین‌شده دست پیدا کنید تبدیل صورت می­‌گیرد. اگر تعداد تبدیل‌­ها را به تعداد کل مخاطبان وارد شده تقسیم کنید یک عدد به‌دست می­‌آید که به آن نرخ تبدیل می­­‌گویند. بنابرین باید کلمات­‌کلیدی را انتخاب کنید که نرخ تبدیل را زیاد کند.

مثال: دو کسب­‌وکار را درنظر بگیرید؛ یکی در زمینه‌­ی تعمیرات موبایل فعالیت می‌­کند و یک کسب­‌وکار دیگر در زمینه­‌ی خرید موبایل. هر دوی این کسب‌­وکار اهدافی تعریف کردند تا از طریق وب­‌سایت به آن برسند. کسی که موبایل می­‌فروشد برای افزایش نرخ تبدیل که همان فروش بیشتر است بهتر است که از کلیدواژه‌­های مرتبط با خرید و فروش استفاده کند (خرید گوشی آیفون، خرید موبایل شیائومی و …) و کسب­‌وکاری که در زمینه‌­ی تعمیرات فعالیت می­‌کند بهتر است که از کلمات کلیدی مربوط به تعمیرات (عوض کردن LCD، تعمیر برد گوشی و …) استفاده کند. کسی که تعمیرات موبایل دارد و از کلیدواژه­‌های «خرید و فروش موبایل» استفاده کند ممکن است ترافیک بیشتری جذب کند ولی نرخ تبدیل ندارد.

رقابت

بعضی از کلیدواژه‌ها به‌خاطر حجم زیاد جست‌وجو یا پول‌ساز بودن، باعث شده رقبا بر روی آنها زیاد تمرکز کنند. برای مثال کلیدواژه­ای مانند «خرید موبایل» به‌خاطر زیاد بودن فروشگاه­‌های اینترنتی و رقبا محتوای زیادی دارد. به همین دلیل برای قرار گرفتن در صفحه اول با این نوع کلیدواژه­‌ها بسیار سخت است. بنابرین در هنگام تحقیق کلمات­‌کلیدی به میزان رقابت دقت کنید. هر چقدر که رقبا سخت­‌تر باشند قرار گرفتن در صفحه­‌ی اول گوگل به همان میزان نیز سخت‌­تر است.

کاربرمحور

یکی دیگر از معیارهای انتخاب کلمات کلیدی این است که خودمان را به‌جای مشتری بگذاریم. مشخص کنیم که ما به عنوان مشتری ممکن است در موتور جست‌وجو چه چیزی را جست‌وجو کنیم. ممکن است که کار شما فقط تولید محتوا است و شناختی از صنعت نداشته باشید. بهترین کار این است از کسی که شناخت کافی از صنعت و مشتریان دارد بخواهیم که نیاز محتوایی مشتریان را شناسایی کند. راهکار دیگر آن است که از خود مخاطبان سوال بپرسیم.

در این مقاله با معیارهای لازم برای انتخاب کلمه‌­ی کلیدی آشنا شدید؛ ولی چطور می‌توان این معیارها را شناسایی کرد؟ چه ابزارهایی وجود دارد؟ جواب این سوال­ها با تحقیق کلمات کلیدی (keyword research)  داده می­‌شوند که به‌زودی به‎‌­طور مفصل در مورد آن گزارش منتشر می­‌شود.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx