موفق ترین نمونه‌های استارتاپ در ایران

موفق ترین نمونه‌های استارتاپ در ایران

فهرست مطالب

فهرست

استارت‌آپ رویکردی برای شروع یک کارآفرینی است؛ رویکردی که از یک آنلاین‌شاپ کوچک اینستاگرامی تا یک شرکت بزرگ را شامل می‌شود و نوآوری، خلاقیت و توسعه حرف اول را در آن می‌زند. اریک ریس در سال 2008 برای اولین بار در وبلاگ خود، عبارت  Lean Startupرا به‌کار برد. او با معرفی استارت‌آپ همه‌ی روش‌های قدیمی و سنتی سابق برای راه‌اندازی کسب و کار را زیر سوال برد؛ زیرا نگاهی فراتر از محصول به استارت‌آپ داشت و آن را نهادی در پی رشد و کشف قلمروهای تازه می‌دانست.

فلسفه استارتاپ، تولید ناب است. شرکت تویوتا در دهه 60 میلادی این رویه را که با نام سیستم تولید تویوتا شناخته می‌شود به‌کار گرفت و موفقیت‌های بی‌شماری کسب کرد. سال‌ها بعد این شیوه توسط شرکت‌های خودروسازی غرب و سایر صنایع مورد استفاده واقع شد.

استارت‌آپ به شرکت یا کسب و کاری گفته می‌شود که برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفته است. این مدل از کسب و کارها رشد سریعی دارند، راه حل‌ها و ایده‌های نوآورانه و بادوام دارند، برپایه کار تیمی فعالیت می‌کنند، بازار هدفشان مشخص نیست، امکان شکست در آنها بسیار بالاست و در هر حوزه‌ای ایجاد می‌شوند اما اغلب در زمینه فناوری فعالیت می‌کنند.

به‌طور کلی استارت‌آپ مسیر کاری خود را به‌صورت صفر تا صد طی می‌کند و در طول این مسیر دائما در حال آزمون و خطا و یادگیری اصول و مبانی پایه است. گاهی مفهوم استارت‌آپ در غالب گروهی است که با تغییری ساده در یک محصول، آن را به عنوان محصولی جدید به بازار عرضه می‌کنند، گاهی پروسه تولید و عرضه‌ی یک اختراع پیچیده نرم‌افزاری و ارائه با بازار مقصد است.

موفق ترین نمونه‌های استارت‌آپ در ایران
موفق ترین نمونه‌های استارت‌آپ در ایران

مراحل راه‌اندازی یک استارتاپ

برای شروع راه‌اندازی یک استارت‌آپ باید به موارد زیر اشاره کرد:

  1. بررسی بازار

باید بررسی کنید که بازار چه نیازها یا کمبودهایی دارد. در مواقعی ممکن است استارت‌آپ به نیت رفع یک مشکل راه‌اندازی شود.

  1. ایده‌پردازی

بعد از بررسی و ارزیابی نیازهای بازار، شروع به ایده‌پردازی کنید. ایده‌ها ممکن است جدید و خلاقانه باشد یا از یک ایده یا کسب و کار خارجی یا داخلی نشات گرفته باشد.

  1. طراحی ایده اولیه

پس از بررسی و جست و جوهای لازم برای خلق و یافتن ایده‌ی مناسب، حال نوبت روی طرح آوردن آن است. در این مرحله که مهم‌ترین بخش از راه‌اندازی استارت‌آپ است، آنچه قرار است در کسب و کار شما روی دهد اعم از نقاط ضعف، قوت، بروز مشکلات احتمالی، برآورد هزینه‌ها و… باید روی کاغذ آورده شود تا شما بتوانید میزان موفقیت خود را در این راه تخمین بزنید. اگر طرح شما بر مبنای اختراع یا محصولی جدید است لازم است نمونه یا ماکتی از آن را نیز بسازید. به این مرحله از کار اصطلاحا بیزینس پلن می‌گویند.

  1. ثبت ایده یا محصول جدید

قبل از آنکه ایده یا طرح اختراعی شما توسط دیگران به سرقت برود باید بعد از یافتن آن و چیدن روال کار روی کاغذ (بیزینس پلن)، برای دریافت مجوزهای لازم طرح خود و شروع کار اقدام و ایده‌ی خود را ثبت کنید.

  1. یافتن سرمایه‌گذار

اقدام بعدی و چالشی‌ترین آن برای راه‌اندازی استارت‌آپ یافتن سرمایه‌گذار است؛ زیرا ایده شما برای اجرایی‌شدن و عرضه به بازار هدف نیاز به سرمایه دارد. جذب سرمایه‌گذار کار آسانی نیست. سرمایه‌گذار باید با هدف، ایده یا محصول شما به خوبی آشنا شود و تا رسیدن به بازدهی مناسب همفکر، حامی، صبور و دلسوز باشد.

  1. دعوت به همکاری

اصلی‌ترین قسمت راه‌اندازی به‌خصوص در ابتدای کار متعلق به بخش یافتن نیروی انسانی مناسب است. شما باید افرادی را برای همکاری جذب کنید که روحیه کار استارت‌آپ و تیم‌ورک را داشته باشند.

  1. تولید

پس از پشت سر گذاشتن تمامی مراحل ذکر شده حال نوبت آن رسیده که محصول یا خدمات خود را برای یک جامعه مصرفی نمونه به تعداد محدود تولید کنید. با این کار شما به تمام مشکلات و ضعف‌های محصول یا خدمات ارايه شده، بازخورد بازار هدف و درصد موفقیت کار خود اشراف پیدا می‌کنید.

پس از کسب موفقیت، تولید را به مرحله انبوه برسانید و از استراتژی‌های لازم مثل هک رشد برای افزایش فروش استفاده کنید.

در اینجا به معرفی چند کسب و کار موفق ایرانی (استارت‌آپ) می‌پردازیم:

  • استارتاپ دیجی‌کالا

دیجی‌کالا استارت‌آپی است که دارای رتبه یک در بین استارت‌آپ‌های ایرانی و رتبه 88 در 100 استارت‌آپ موفق جهانی است. این استارت‌آپ موفق، فروشگاه اینترنتی با بستری بسیار گسترده است که تمام اقلام کالاها با اطلاعات کامل، مقایسه محصولات مشابه، نظر کاربران و امکان مرجوع در آن به فروش می‌رسد.

  • استارتاپ اسنپ

از دیگر استارت‌آپ‌های موفق، اسنپ است. این استارت‌آپ دارای اپلیکشنی است که در ابتدای راه کار خود را حمل و نقل مسافر در سطح شهر آغاز کرد و در ادامه را خدمات دیگری مانند اسنپ فود، اسنپ مارکت، اسنپ دکتر و … را به اپلیکیشن خود افزوده است.

  • استارتاپ جابینجا

 جابینجا با رتبه جهانی 567 استارت‌آپی است که در زمینه کاریابی فعالیت دارد و پلی برای اتصال بین کارجو و کارفرماست. شما هم به‌عنوان جوینده کار با ارسال رزومه می‌توانید از این سایت استفاده کنید و هم به‌عنوان کارفرما برای یافتن نیروی کار مناسب خود.

  • استارتاپ کافه بازار

کافه بازار از مشهورترین استارت‌آپ‌های ایرانی است که نمونه ایرانی اپلیکیشن گوگل پلی، اپل استور و غیره است. این استارت‌آپ ایده‌ی هوشمندانه‌ای در زمان تحریم ایران در استفاده از اپ‌های خارجی بود و توانست نیازهای کاربر ایرانی در این زمینه را تا حد زیادی رفع کند.

  • استارتاپ علی بابا

استارت‌آپ علی بابا نمونه‌ای موفق و معتبر در زمینه رزرو و خرید و فروش بلیط هواپیما و قطار است. این وب‌سایت ایرانی علاوه بر خدمات ذکر شده، اطلاعات مفیدی در زمینه ایرلاین‌های ایرانی و خارجی و مقاصد مختلف سفر را در وب سایت خود در اختیار کاربران قرار داده است.

  • استارتاپ دیوار

استارت‌آپ معروف دیوار که با هدف انتشار آگهی فروش کالاهایی که دیگر تمایلی به استفاده از آنها را ندارید و مایل به فروش آن هستید به‌صورت رایگان راه اندازی شده است. در صورتی که بخواهید آگهی خود را مجدد منتشر کرده یا ستاره‌دار کنید، هزینه‌ای را از شما دریافت می‌کند.

 

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx