مالیات شرکت‌های غیرفعال

مالیات شرکت‌های غیرفعال چطور محاسبه می‌شود؟

مالیات شرکت‌های غیرفعال

مالیات شرکت‌های غیرفعال چطور محاسبه می‌شود؟

فهرست مطالب

فهرست

اولین سوالی که به ذهنمان می‌آید این است که چرا وقتی شرکتی غیرفعال است باید مالیات پرداخت کند؟ اما پیش از پاسخ به این سوال بهتر است به این بپردازیم که یک شرکت غیرفعال از لحاظ قانونی چه موقعیتی دارد و شامل چه دستورالعمل‌های قانونی می‌شود؟ در ادامه این گزارش با تمام موارد قانونی که شامل یک شرکت غیرفعال می‌شود، آشنا می‌شویم.

شرکت غیرفعال را چطور تعریف کنیم؟

هر شرکتی که به‌صورت قانونی ثبت شده اما فعالیتی ندارد، شرکت غیرفعال نامیده می‌شود. به‌عبارت دیگر باید گردش مالی شرکت صفر باشد و در طول سال هیچ مبادله‌ی مالی‌ای انجام نداده باشد. بنابراین نمی‌توانید صرف اعلام‌کردن غیرفعال بودن شرکت از زیر بار پرداخت مالیات فرار کنید و پروسه‌های قانونی را دور بزنید. اگر بخواهیم با جزییات بیشتری به این نوع شرکت‌ها بپردازیم، شامل این موارد می‌شود:

  • فاکتور یا صورت‌ حساب از طرف شرکت موجود نباشد.
  • کارکرد حساب بانکی و گردش مالی شرکت صفر باشد.
  • دفاتر حسابداری شرکت، هیچ اطلاعاتی اعم از مبالغ حقوق، اجاره، خرید و فروش و … نداشته باشد.
  • هیچ کد بیمه و لیست پرداخت بیمه‌ای از طرف شرکت صادر نشده باشد.
  • از طرف شرکت‌ها یا کارفرماها، هیچ صورت وضعیتی به طرفیت شرکت صادر نشده باشد.
  • هیچ اسنادی دال بر استخدام افراد یا پرداخت دستمزد از طرف شرکت موجود نباشد.
  • سرمایه‌گذاری در هیچ پروژه‌ای از طرف شرکت انجام نشده باشد.
  • هیچ‌گونه تسهیلات بانکی اعم از وام و … از طرف شرکت گرفته نشده باشد.
  • هیچ سندی از انعقاد قرارداد مشارکت مربوط به شرکت وجود نداشته باشد.
مالیات شرکت‌های غیرفعال چطور محاسبه می‌شود؟
مالیات شرکت‌های غیرفعال چطور محاسبه می‌شود؟

طبق این اطلاعات، اگر شرکتی فعالیت نداشته باشد باید عدم فعالیتش را به حوزه مالیاتی مربوط به خودش اعلام کند تا از پرداخت مالیات معاف شود و در غیر این صورت باید جریمه پرداخت کند. طبق ماده 148  قوانین مالیات، شرکت‌های غیر فعال موظفند از زمان ثبت شرکت تا زمانی که فعالیتی نداشته‌اند مراتب را طی نامه‌ای کتبی با مهر و امضا در سربرگ شرکت به واحد مالیاتی تحویل دهند. لازم به ذکر است که اداره ثبت، وظیفه ارائه فهرست کامل شرکت‌های ثبتی به همراه مشخصات کامل اشخاص حقیقی و حقوقی را دارد.

 

مالیات چیست و چند دسته مالیات وجود دارد؟

 

چطور اعلام کنیم که شرکت ما غیر فعال است؟

برای اینکه بتوانیم از مالیات معاف شویم باید غیر فعال بودن شرکت را گزارش دهیم؛ آن هم در شرایطی که تمام شرایط بالا را داشته باشیم. در این وضعیت ارائه اظهارنامه عدم فعالیت اشخاص حقوقی، اظهارنامه عدم فعالیت اشخاص حقیقی و سایر دفاتر مالی برای تأیید عدم فعالیت لازم است. علاوه بر این پلمب دفاتر قانونی و سایر اسناد حسابداری حتی در صورت عدم فعالیت شرکت و ارائه سند کارکرد حساب بانکی که نشان دهد حساب بانکی شرکت غیر فعال بوده است ضروری است. اما اگر غیر فعال بودن شرکت گزارش نشود، باید مانند هر شرکت ثبتی دیگر مالیاتش پرداخت شود اما اگر گزارش داده شود شامل مالیات نمی‌شود.

اگر کد اقتصادی نگیریم هم شامل مالیات می‌شویم؟

شرکت‌هایی که تازه تاسیس شده‌اند، دو ماه فرصت تشکیل پرونده دارایی و اخذ کد اقتصادی دارند. در غیر این‌صورت باید جریمه مالیاتی پرداخت کند. برخی شرکت‌ها تصور می‌کنند که اگر در اداره دارایی تشکیل پرونده ندهند مشمول مالیات نمی‌شوند درصورتی‌که این تصور اشتباه است. چون اداره ثبت شرکت‌ها طبق قانون مالیات‌های مستقیم در پایان هر ماه تمام اطلاعات شرکت‌ها و مؤسسات ثبتی را به اداره مالیات اطلاع می‌دهد. بنابراین ارائه اظهارنامه عدم فعالیت شرکت از دید قانون مالیات، الزامی است وگرنه شرکت علاوه بر پرداخت مالیات مشمول جریمه مالیاتی نیز می‌شود.

اما اگر شرکتی نمی‌تواند فعالیت کند باید به اداره دارایی و مالیات گزارش بدهد؛ زیرا مالیات بر اساس میزان سود و زیان، درآمد و تراکنش‌های مالی شرکت محاسبه می‌شود و مالیات شرکت‌هایی که فعالیت ندارند در واقع صفر است. بنابراین نگران تشکیل پرونده در اداره دارایی نباشید.

 

هرآنچه که باید در مورد فرار مالیاتی بدانید

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx