هشدار تغذیه‌ای: چیزهایی درباره گردو که نمی‌دانید!

هشدار تغذیه‌ای: چیزهایی درباره گردو که نمی‌دانید!

فهرست مطالب

فهرست

برای دستیابی به فواید گردو آیا می‌توان آن را در یک دسر براونی گردویی با کالری فراوان نیز جست‌وجو کرد؟ گردو در هر حال فواید خود را داراست؛ نگران آن نباشید. گردو نه تنها به‌عنوان یک چاشنی بلکه یک ماده غذایی مقوی می‌تواند در برنامه غذایی‌تان گنجانده شود؛ البته که بهتر است در چگونگی و میزان مصرف آن مطابق با وضعیت سلامتی خود دقت کافی داشته باشید. از فواید مهم گردو مغذی بودن آن است. گردو حاوی چربی طبیعی، آنتی‌اکسیدان و فیبر فراوان است. مجموعه‌ای از تأثیرات شگفت‌انگیز گردو بر سلامت قلب، مغز و … در این گزارش جمع‌آوری شده است که حاصل تحقیقات بسیاری در این زمینه هستند.

فواید گردو

نادانسته‌ها درباره فواید گردو

سودمند برای سلامتی قلب

برای داشتن قلبی سالم‌تر گردو بخورید. گردو سرشار از اسید چرب امگا۳ است و خطر بیماری‌های قلبی را به شدت کاهش می‌دهد. متعادل‌سازی سطح کلسترول، کاهش التهابات و حفظ عروق خونی سالم از فواید سودمند گردو برای قلب انسان است.

مفید برای مغز

همیشه در کنار خوردن پنیر، خوردن گردو هم توصیه می‌گردد. دلایل این را در فواید عجیب و غریب گردو بر مغز باید جست‌وجو کرد که مانع از سوختن فسفر در مغز می‌گردد. مجدداً باید بگوییم تأثیر امگا۳ موجود در گردو را فراموش نکنید چراکه همین ماده مغزی باعث فعالیت دوچندان و صحیح در مغز می‌شود. مطالعات نشان داده است که خوردن گردو هم‌چنین مانع از بروز زوال عقل در سنین بالا می‌گردد.

بهبود عملکرد شناختی مغز

تحقیقات ثابت کرده است بین خورد گردو و بهبود عملکرد شناختی رابطه مستقیم وجود دارد. هم‌چنین مصرف گردو منجر به بهبود حافظه در بزرگسالان‌ نیز می‌شود.

گردو و کنترل وزن

خوردن دو یا سه عدد گردوی درسته به‌ هنگام گرسنگی احساس ضعف را کاهش می‌دهد؛ حتی می تواند جلوی ولع‌تان را نسبت به خوردن بیش ‌از حد بگیرد. علت در ترکیبی از فیبر، پروتئین و چربی‌های طبیعی و مفید در گردوست. درواقع همه این مواد مغذی در قالب یک توپ گرد هم‌چون یک بمب مقوی جهت رفع گرسنگی شما می‌تواند عمل کند.

کنترل دیابت

گردو دشمن دیابت است. تحقیقات نشان داده است که خوردن گردو در بیماری دیابت منجر به افزایش آهسته‌تر قند خون می‌شود. به‌عبارتی افزایش حساسیت به انسولین( به معنی ترشح بهتر انسولین) و کاهش التهاب از نتایج استفاده از گردو هستند که هر دو در کنترل این بیماری مؤثرند. استفاده از گردو در دیابت نوع دو می‌توان مفید باشد.

فواید گردو در دیابت نوع دوم

طبق مقاله منتشر شده در Diabetes Care 2020 استفاده از گردو در رژیم غذایی فرد درگیر با دیابت نوع دو، منجر به بهبود کیفیت کلی رژیم غذایی، کنترل قند خون و کاهش خطر قلبی می‌گردد. این مقاله با تمرکز بر افرادی که گردو می‌خورند در مقایسه با افرادی که گردو مصرف نمی‌کنند تبیین شده است.

داروی کمکی کنترل قند

طبق تحقیقات انجام شده در مبتلایان به دیابت نوع دو، مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری روغن گردو در مبتلایان باعث کاهش۸  درصدی قند خون ناشتا در کنار مصرف داروهای همیشگی نسبت به کسانی بود که از روغن گردو استفاده نمی‌کردند.

خواص ضد التهابی

‌خواص ضد التهابی گردو برای داشتن آنتی‌اکسیدان و پلی‌فنول است. التهاب‌های مزمن را در انواع و اقسامی از بیماری‌ها چون بعضی از سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و دیابت می‌توان مشاهده کرد.

نقش آنتی‌اکسیدان در گردو

گردو نسبت به سایر مغزها حاوی آنتی‌اکسیدان بیشتری است. پوست کاغذی گردو سرشار از ملاتونین، ویتامین E و ترکیبات گیاهی با نام پلی‌فنول‌ها هستند. خوردن گردو باعث کاهش سطح کلسترول بد، بعد وعده غذایی می‌شود. کلسترول بد در دیواره‌های رگ شما تجمع پیدا می‌کنند و باعث گرفتگی رگ‌ می‌شوند که گردو در جلوگیری از این امر تا حد بسزایی مؤثر است.

فواید گردو

میزان مناسب گردو در رژیم غذایی

با علم بر فواید گردو، میزان مصرف روزانه آن نیز اهمیت پیدا می‌کند. پیش‌تر به مواد مغذی موجود در گردو اشاره کردیم. گردو به دلیل داشتن میزان چربی بالا باید در حد اعتدال مصرف شود. در رژیم غذای روزانه به‌طور معمول حدود ۲۸ تا ۵۶ گرم مصرف گردو توصیه می‌گردد. این درحالیست که در صورت داشتن بیماری و یا مشکل مشخصی میزان گردوی دریافتی شما حتماً باید توسط یک کارشناس رژیم غذایی تجویز گردد.

 

حالا اگر برایتان این پرسش که خوردن گردو بر روی نان نوتلایی مفید است یا خیر مطرح است باید بگوییم بستگی به خودتان دارد. شما می‌توانید از فواید گردو در انواعی از اوت‌میل، سالادها، سس‌ها، اشکال رست شده، به‌صورت روغن و در انواعی از دستور‌های غذایی متفاوت بهره‌مند شوید و در همه این موارد از گردو استفاده، تهیه و حتی آن را در غذاها طبخ کنید. گردو بخورید اما در خوردن آن زیاده‌روی نکنید. در صورت داشتن حساسیت غذایی به گردو حتماً با یک پزشک متخصص این حوزه مشورت کنید.

 

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx