استیو جابز غلط کرد با تو

کتاب استیو جابز غلط کرد با تو

استیو جابز غلط کرد با تو

کتاب استیو جابز غلط کرد با تو

فهرست مطالب

فهرست

 

استیو جابز غلط کرد با تو

نویسنده: آزاده رحیمی

انتشارات: نشر اطراف

 

کتاب استیو جابز غلط کرد با تو در اصل، شکل گرفته از مجموعه خاطر‌ه‌های یک کپی‌رایتر با تجربه‌ در استارت‌آپ‌های مختلف و از روایت‌های کار کردن در این استار‌ت‌آپ‌ها یا مصاحبه‌‌های موفق و ناموفق در آنها بوده که با زبانی طنز و انتقادی به فرهنگ‌های درونی شکل گرفته یا برگرفته شده از استارت‌آپ های خارجی در این اکوسیستم‌ها می‌پردازد.

نویسنده در هر فصل به یک موضوع کلی اشاره کرده و در مورد آن با توجه به اتفاقات و تجربه‌هایی که کسب کرده توضیحاتی را داده و در میان خاطراتش با لحنی انتقادی و طنز، مدیران استارت‌آپ‌ها، کارمندان و به‌طور کل فرهنگ‌های اشتباه شکل گرفته در اکوسیستم کسب‌وکارهای نوپا و امروزی را مورد انتقاد قرار داده است.

اغلب شرکت‌های استارت‌آپی امروزی سعی می‌کنند ظاهر بسیار حرفه‌ای‌تر و زیباتری از خود نشان دهند، در حالی‌که بسیاری از آنها باطن متفاوتی نسبت به ظاهرسازی انجام‌شده دارند که نویسنده سعی کرده این موضع را با بیان تجربیاتش در کارکردن در تعدادی از این استارت‌آپ‌ها بیان کند.

ساختارهای فرهنگی برگرفته شده از استارت‌آپ‌های آمریکایی، درخواست‌های متفاوت کاری از یک کپی‌رایتر، برخورد مدیران از تولیدکنندگان محتوا و حتی استفاده از اصطلاحات پیچیده برای امور ساده کاری از جمله مهم‌ترین موضوعاتی است که نویسنده به آن پرداخته است.

نویسنده در ابتدای هر فصل در قالب یک پاراگراف، عنوان اصلی فصل را توضیح می‌دهد و بعد از آن شروع به تعریف تجربه و خاطره‌های خود می‌کند. در بیشتر فصل‌ها در مورد موضوعاتی صحبت می‌کند که این روزها به ترندهای اصلی استارت‌آپ‌ها برای جذب و استخدام و حتی صحبت‌های محیط کاری تبدیل شده‌اند. اصطلاحات و کلمه‌های انگلیسی زبان که اغلب برای نشان دادن کلاس کاری بالا و امروزی بودن شرکت‌ها به کار می‌روند و در صورت عدم آشنایی فرد با این اصطلاحات، این فرد از نظر آن استارت‌آپ، فرد مناسبی برای استخدام نیست.

بخشی از کتاب:

«مدیران استارت‌آپ‌ها یک ارگان زنده‌ی شاداب و پرانرژی می‌خواهند که هم‌زمان هم استراتژیست باشد، هم بنویسد. هم گرافیست باشد، هم تدوینگر و هم تحلیلگر بازار. اگر بتواند کمی فیلمنامه‌ی تبلیغاتی بنویسد و در ماه چند فیلم تبلیغاتی و موشن‌گرافیک هم بسازد که چه بهتر. آگهی‌دهنده همه‌ی این‌ها را زیر عنوان ابزورد «کارشناس محتوا» ردیف می‌کند و اگر شانس آوردید و از میان خیل مشتاقان، پرینت رزومه‌ی شما سر از میز مدیر منابع انسانی درآورد و به مصاحبه راه پیدا کردید، تازه متوجه می‌شوید که همه‌ی آن مهارت‌ها به کارتان نمی‌آید، یکی را می‌خواهند که از گوگل عکس پیدا کند، چند خط کپشن بنویسد و بگذارد توی اینستاگرام.»

«انگار مهارت‌ها وقتی به انگلیسی نوشته می‌شوند، مهم‌تر به نظر می‌رسند. »

به‌طور کل این کتاب برای همه‌ی افرادی که تجربه تولید محتوا داشته‌اند یا به نحوی با استارت‌آپ‌ها در ارتباط بوده‌اند یا در آنها کار کرده‌اند جذابیت بیشتری دارد و صحبت‌های نویسنده برای آنها کاملا قابل حس و ملموس است. محیط‌های استارت‌آپی در ایران به‌شدت به بیان روایت‌های این‌ چنینی احتیاج دارند، روایت‌هایی از زبان کارمندان و نه از زبان مدیران!

در کنار محتوای متفاوت، تصویرسازی‌‌های مختلفی برای این کتاب توسط مصطفی اوصانلوی طراحی شده که باعث جذاب‌تر شدن کتاب شده است.

 

از جمله نکات مثبت کتاب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

لحن و خودمانی متن

نگاه جدید، انتقادی و متفاوت به مسائل موجود در کسب‌وکارهای نوپا

امروزی بودن مطالبی که در مورد آنها صحبت شده

تجربه زیاد نویسنده در مصاحبه‌ها و کار کردن در استارت‌آپ‌های مختلف

 

 

فهرست کتاب:

اکوسیستم استارت‌آپی

تیم‌سازی

شبکه‌سازی

لینکدین

برندینگ شخصی

اوکی‌آر

پی‌آر

وُرک‌شاپ

استوری‌تلینگ

فرهنگ سازمانی

بازار هدف

اُپن‌آفیس

توسعه‌ی فردی

مِنتور

استراتژی

جلسه‌ی اثربخش

آینده‌ی خلق‌شده

 

 

برای تهیه این کتاب می‌توانید به سایت نشر اطراف مراجعه کنید.

 

 

 

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx