۷ نکته طلایی برای مودیان مالیاتی

مودی مالیاتی چه کسانی را شامل می‌شود؟

۷ نکته طلایی برای مودیان مالیاتی

مودی مالیاتی چه کسانی را شامل می‌شود؟

سامانه مودیان

هر فرد حق و حقوقی دارد که دولت باید آن را برطرف کند. برقراری امنیت، ارائه خدمات شهری، آموزشی، خدمات امدادی و رفاهی بخشی از وظایف دولت در قبال شهروندان است. دولت برای انجام این کار نیاز به منابع مالی دارد و شهروندان نیز با پرداخت مالیات، منابع مالی دولت را برای تامین خدمات فراهم می‌کند. مالیات در واقع وجوهی است که دولت از اشخاص و شرکت‌ها برای تامین منابع مالی خود دریافت می‌کند. پیش از این به‌خاطر اتکای دولت به درآمدهای نفتی، موضوع مالیات در ایران خیلی مورد توجه نبود ولی در دهه‌های اخیر تکیه دولت از درآمدهای نفتی به سوی درآمدهای مالیاتی تغییر کرده است.

آموزش اتصال رایگان به سامانه مودیان

مودی مالیاتی کیست؟

به هر شخص حقیقی یا حقوقی که در اداره مالیات پرونده مالیاتی داشته باشد، مودی گفته می‌شود. ارباب رجوع یا اشخاص حقیقی و حقوقی که موظف به پرداخت مالیات هستند و مالیات از آنها مطالبه می‌شود، مودی مالیاتی هستند. در واقع همه افرادی که بابت انجام کار یا فعالیت شغلی در حال انجام معامله و کسب و کار و موظف به پرداخت مالیات به دولت هستند مودیان مالیاتی حقیقی یا حقوقی نامیده می‌شوند. همه‌ی مودیان وظیفه دارند اطلاعات و اسناد خواسته شده از سازمان امور مالیاتی را تکمیل کرده و در زمان مقرر به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند و مالیات در نظر گرفته شده را در زمان مشخص اعلام شده، پرداخت کنند.

مودیان مالیاتی چه وظایفی دارند؟

از جمله موادی که در رابطه با وظایف مودیان مالیاتی است، می‌توان به ماده‌های زیر اشاره کرد:

قوانین مالیاتی کشور

ماده 178 ق.م.م:

مودیان مالیاتی می‌توانند اظهارنامه‌های موضوع این قانون را که حسب مورد مکلف به تسلیم آن هستند به تفکیک با اخذ رسید به اداره امور مالیاتی محل سکونت تسلیم کنند. در این صورت اداره امور مالیاتی مذکور باید مراتب را در پرونده مودی منعکس کرده و اظهارنامه تسلیمی را ظرف سه روز برای اقدام به اداره مالیاتی ذیربط ارسال کند. تسلیم اظهارنامه به اداره امور مالیاتی محل سکونت از لحاظ آثار مترتب در حکم تسلیم آن به اداره امور مالیاتی مربوط خواهد بود. حکم این ماده شامل مواردی نیز که مودی اظهارنامه خود را به اشتباه، به اداره امور مالیاتی در شهرستان دیگری تسلیم نماید خواهد بود.

ماده 178:

در مواردی که اظهارنامه مالیاتی یا سایر اوراقی که مودی به‌موجب مقررات مکلف به تسلیم آنها است، به‌وسیله اداره پست واصل می‌شود تاریخ تسلیم به اداره پست در صورت احراز، تاریخ تسلیم به مراجع مربوط تلقی خواهد شد.

ماده 179:

در صورتی که مودی محل‌های متعدد برای سکونت خود داشته باشد مکلف است یکی از آنها را به‌عنوان محل سکونت اصلی معرفی کند در غیر این صورت، اداره امور مالیاتی می‌تواند هر یک از محل‌های سکونت مودی را محل سکونت اصلی تلقی کند.

ماده 180:

هر شخص حقیقی ایرانی که با ارایه گواهی نمایندگی‌های مالی یا سیاسی دولت جمهوری اسلامی در خارج ثابت کند که از درآمد یک سال مالیاتی خود در یکی از کشورهای خارج به‌عنوان مقیم مالیات پرداخته است از لحاظ مالیاتی در آن سال مقیم خارج از کشور می‌شود مگر در یکی از موارد زیر:

– در سال مالیاتی مزبور در ایران دارای شغلی بوده باشد.

– در سال مالیاتی مزبور حداقل شش ماه متوالی یا متناوب در ایران سکونت داشته باشد.

– توقف در خارج از کشور به منظور انجام ماموریت یا معالجه یا امثال آن بوده باشد.

ماده 181:

برای کنترل دفاتر، اسناد و مدارک مودیان اعم از دستی و ماشینی (مکانیزه) با هدف نظارت بر اجرای قوانین و مقررات مالیاتی، واحدی تحت عنوان واحد بازرسی مالیاتی در سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد می‌شود. واحد مذکور حسب ارجاع رئیس کل سازمان امور مالیاتی شکور یا اشخاص مجاز از طرف او، نسبت به اعزام هیئت‌های بازرسی حسب مورد با مجوز مرجع صالح قضایی با عضویت نماینده دادستان یا دادگستری تشکیل می‌شود، به اقامتگاه قانونی، محل فعالیت مودی و محل نگهداری دفاتر، اسناد و مدارک و تجهیزات اعم از دستی و ماشینی (مکانیزه) اقدام می‌کند و کلیه دفاتر، اسناد و مدارک، اطلاعات و سوابق مالی نزد مودیان را مورد بازرسی قرار می‌دهد یا در صورت لزوم با ارائه رسید آنها را به اداره امور مالیاتی ذیربط انتقال می‌دهد.

نکاتی که مودیان مالیاتی باید به آن توجه کنند

۱. قبل از خرید بدون استثنا از فروشنده بخواهید که برای انجام واریزی، شماره حساب خود را معرفی کند. همچنین می‌توانید چک در وجه شرکت صادر کنید. توجه داشته باشید که شرکت‌های پوشالی و کاغذی معمولا شماره حساب ندارند.

۲. سایت ارزش‌افزوده یک منبع معتبر به شمار می‌آید. می‌توانید نام فردی که می‌خواهید از او خرید کنید را در سایت ارزش‌افزوده در قسمت بلاک لیست جستجو کنید. اگر فرد در آن قسمت قرار داشت، از خرید خودداری کنید.

۳. شما می‌توانید مطابقت موارد اعلامی را از طریق جستجوی کد اقتصادی فرد در قسمت اعتبار سنجی سایت ارزش‌افزوده، بررسی کنید.

۴. شما می‌توانید گزارش فصلی فروش آن شرکت را از فروشنده بخواهید. در این گزارش خرید شما نیز ثبت شده است.

۵. پرداخت‌های ارزش‌افزوده دوره قبل فروشنده را از او بخواهید.

۶. برای اینکه متوجه شوید شرکت صوری نیست، می‌توانید با شماره تماس‌های روی فاکتور تماس بگیرید.

۷. اگر مبلغ خرید شما زیاد است، حتما به‌صورت حضوری به شرکت بروید تا از حضور فیزیکی آن مطلع شوید.

اتصال رایگان نرم‌افزار هلو APEX به سامانه مودیان مالیاتی

و در آخر به یاد داشته باشید نرم‌افزار حسابداری هلو APEX بنا به خواست کاربران امکان اتصال به سامانه مؤدیان را نیز دارد و کلیه اطلاعات مربوط به فعالیت مؤدی را از طریق حافظه مالیاتی و فراخوانی متدهایAPI  جمع‌آوری اطلاعات به سامانه مؤدیان منتقل و در پرونده و سوابق مالیاتی مؤدی ثبت می‌کند.

نقش مالیات در توسعه اقتصادی جوامع

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx