10 توصیه‌ی کاربردی برای روزه‌داران در ماه رمضان

10 توصیه‌ی کاربردی برای روزه‌داران در ماه رمضان

فهرست مطالب

فهرست

روزه‌داری می‌تواند برای افراد سالم، فوایدی به دنبال داشته باشد. کاهش وزن، تنظیم چربی خون و کلسترول، پاکسازی کبد و… از جمله فواید روزه‌داری است. اما داشتن یک عادت غذایی و سبک زندگی مناسب در این ماه به خصوص در زمان افطار و سحری نیز حایز اهمیت بوده و عدم توجه به برخی از این نکات، می‌تواند آسیب‌هایی به بدن به خصوص دستگاه گوارش وارد کند. در این مقاله قصد داریم شما را با ۱۰ توصیه‌ی کاربردی برای روزه‌داران آشنا کنیم تا ضمن به جا آوردن روزه‌های خود، سلامت جسمی‌تان را از دست ندهید.

 

از جمله توصیه‌های مهم برای سلامت هر بیشتر روزه‌دارن در ماه رمضان به شرح زیر است:

1.      از پرخوری اجتناب کنید!

در زمان افظار و سحری، سعی کنید ار پرخوری و خوردن غذا‌های حجیم، پرکالری و پرچرب خودداری کنید. همچنین درهم‌خوری و مصرف چند نوع مواد غذایی نیز می‌تواند، هضم آن‌ها را با مشکل روبرو کرده و در طول روز ممکن است دچار نفخ و مشکلات گوارشی شوید. جویدن مناسب و مکث در هنگام غذا خوردن و عدم مصرف آب در بین غذا نیز بسیار توصیه می‌شود.

2.      وعده سحری را حذف نکنید!

یکی از‌ توصیه‌های بسیار مهم برای روزه‌داران در ماه رمضان این است که به هیچ وجه وعده سحری را حذف نکنید. روزه گرفتن بدون خوردن سحری، می‌تواند مشکلات و عارضه‌های زیادی را برای دستگاه گوارش چون زخم معده به بار آورد. با عدم مصرف سحری، مدت زمان طولاتی‌تری گرسنه خواهید ماند، این گرسنگی طولانی‌مدت، همچنین موجب تضعیف بدن و سیستم ایمنی نیز می‌شود.

3.      آب کافی در طول افطار تا سحر مصرف کنید!

با روزه گرفتن در ماه رمضان ممکن است آب کافی در طول روز مصرف نکنید. اما در طول افطار تا سحر این کمبود باید جبران شود چراکه عدم مصرف آب کافی، می‌تواند مشکلات زیادی برای بدن به همراه داشته باشد. مشکلات گوارشی چون یبوست، عدم تعادل در فشار خون، مشکلات قلبی چون تپش قلب، عارضه‌های کلیوی، عدم عملکرد مناسب مغز و… از جمله عوارضی است که با کم آبی بدن ممکن است با آن‌ها مواجه شویم.

4.      عدم افطار کردن با نوشیدنی‌های داغ یا بسیار خنک!

افطار کردن با نوشیدنی‌های بسیار داغ یا بسیار خنک، می‌تواند آسیب جدی به دستگاه گوارش به خصوص مری و معده وارد کند. می‌توانید روزه خود را با خرما، نمک و یا کمی آب ولرم افطار نمایید.

5.      مصرف روغن‌های اشباع نشده را افزایش دهید!

روغن‌های گیاهی چون روغن زیتون، روغن کنجد و روغن کانولا را جایگزین روغن‌های اشباع شده مضر کنید. روغن‌های گیاهی منابع سرشار از انواع مواد آنتی اکسیدانی هستند. از طرفی این نوع روغن‌ها تاثیر بسیار مطلوب در فرآیند هضم و سلامت دستگاه گوارش دارند.

6.      سه وعده سحری، افطاری و شام داشته باشید!

در کنار وعده سحری و افطار که جزء وعده‌های مهم برای روزه‌دارن محسوب می‌شود، حتما وعده شام نیز باید وجود در ماه رمضان داشته باشد. در هر کدام از این وعده‌ها، عدم پرخوری و خوردن غذا‌های سالم و پرفیبر توصیه می‌شود.

7.      نان سبوس‌دار مصرف کنید!

در ماه رمضان نان سبوس‌دار و انواع مواد غذایی تهیه شده با غلات سبوس‌دار چون جو دوسر، ماش و گندم را جایگزین نان سفید و غلات پوست‌کنده کنید. مواد غذایی که حاوی سبوس باشند، تاثیری بالایی در سلامت دستگاه گوارش دارند.

8.      از مصرف مواد قندی و کافئین‌دار اجتناب کنید!

در طول ماه رمضان سعی کنید از خوردن مواد غذایی و نوشیدنی‌های قندی به خصوص محصولات صنعتی شکر‌دار چون انواع کیک، بیسکوئیت، شکلات و نوشابه‌ها پرهیز کنید. مصرف مواد غذایی قندی در وعده سحر موجب ایجاد گرسنگی در طول روز می‌شود. از طرفی نوشیدنی‌های کافئین دار چون چای و قهوه را نیز در طول ماه رمضان به حداقل برسانید.

9.      پروتئین و کربوهیدرات کافی مصرف کنید!

پروتئین‌ها و کربوهیدرات در افزایش انرژی و عدم تحلیل عضله‌ها و عملکرد مناسب سیستم عصبی نقش موثری دارند. منابع غذایی حاوی پروتئین چون تخم‌مرغ و گوشت‌ها و منابع سرشار از کربوهیدرات چون غلات و حبوبات را حتما در وعده سحری مصرف کنید.

10.  مصرف میوه و سبزیجات تازه را فراموش نکنید!

میوه و سبزیجات تازه دارای مقادیر بالایی از فیبر هستند که در سلامت دستگاه گوارش افرادی که روزه می‌گیرند نقش بالایی خواهند داشت. فیبر موجود در انواع میوه و سبزیجات، موجب می‌شوند فرآیند هضم کُند شده و قند خون به یکباره افزایش پیدا نکند که این موضوع باعث می‌شود در طول روز احساس سیری بیشتر کنید. همچنین میوه و سبزیجات سرشار از انواع مواد آنتی اکسیدانی هستند که به تقویت سیستم ایمنی نیز کمک می‌کنند.

روزه گرفتن در کنار آثار معنوی بسیاری که دارد، موجب افزایش سلامتی نیز می‌شود. با دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب و سالم در وعده‌های سحر، افطار و شام، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، عدم از دست دان سلامتی خود و حتی ارتقای آن خواهید شد.

نوشته‌های مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
سوال خود را بپرسیدx